Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Κατά μαρτυρία Ναυπάκτου Ιερόθεου: Οι περισσότεροι από τους Έλληνες Επίσκοποι δέχονται ότι ο Παπισμός έχει μυστήρια!!!


Ἀλλὰ ὄχι μόνο οἱ συμμετασχόντες στὴν Κρήτη. Τέτοιες δηλώσεις ἔχει κάνει καὶ ὁ μητροπολίτης Καλαβρύτων Ἀμβρόσιος. Ὄχι ὡς πιστός, ἀλλ' ὡς Ἐπίσκοπος -λέγει- διδάσκει ὅτι ὁ Παπισμός δὲν εἶναι αἵρεση, κι ἄρα ἔχει μυστήρια!


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/3/18, 8:42 μ.μ.

    Η Ενότητα της Εκκλησίας η οποία έχει σαφώς Δογματικό περιεχόμενο ( Εις Μίαν Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ) υπάρχει αληθινά όταν υπάρχει Ενότητα στην Πίστη, την Λατρεία και την Διοίκηση. Στις ημέρες μας δυστυχώς θεωρείται Σχίσμα όποιος διασπά την Ενότητα κυρίως στην Διοίκηση, ενώ η διάσπαση της Ενότητος στην Πίστη τίθεται ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα και θέση, ενώ της ανήκει η πρώτη. Εάν στις ημέρες μας κάποιοι ευθύνονται για Σχίσμα στην Εκκλησία αυτοί είναι οι Οικουμενιστές και οι συνοδοιπόροι τους, διότι αυτοί απέκλιναν έργω και λόγω από την Ορθόδοξη Πίστη. Οι αγωνιζόμενοι εναντίον της Παναιρέσεως, ανεξαρτήτως προελεύσεως, ενώ είναι Ορθόδοξοι ως προς την Πίστη, βαρύνονται με το εξίσου μεγάλο Εκκλησιαστικό παράπτωμα της πολυδιασπάσεως ( ανεξάρτητες Μερίδες ) στο βαθμό που ο καθένας εξ αυτών δεν προσπαθεί ειλικρινά να επιτύχει την Ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων και την συμπόρευση αυτών σε ενιαίο Εκκλησιαστικό μέτωπο ενάντια στην Παναίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/3/18, 10:52 μ.μ.

      Η Ενότητα της Εκκλησίας εδράζεται στην Ενότητα που επιφέρει η Αληθινή Ορθόδοξη Πίστη που μας παρέδωσε ο Χριστός και οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες μας εφόσον την διατηρούμε άμωμη και αναλλοίωτη και δεν μπορεί να υπάρχει διάσπαση της Εκκλησίας, του Θεανθρώπινου Σώματος του Χριστού, γιατί έχει κεφαλή τον Αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό. Όσοι δεν αποδέχονται την Αλήθεια του Χριστού, αιρετικοί, αλλόθρησκοι, είναι εκτός Εκκλησίας και εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει Σωτηρία στις κοσμικές ψευδοεκκλησίες που είναι οίκοι εμπορίου και όχι Οίκος του Χριστού.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/3/18, 5:51 μ.μ.

      Χωρίς να διαφωνώ θεωρητικά αγαπητέ με τα όσα γράφεις θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου πείς, σήμερα με την Εκκλησιαστική κατάσταση που ζούμε, ποιά κατά την γνώμη σου είναι η αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή ποίοι είναι κατά την γνώμη σου εντός Εκκλησίας; (Ανώνυμος17/3/18, 8:42 μ.μ.)

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.