Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Μ. Δευτέρα βράδυ: Η στιγμή που πέθανε η θρησκεία...


  Απόψε το βράδυ θα ακούσουμε το εκτενέστατο ευαγγέλιο με τα φοβερά ουαί,τα οποία εξαπέλυσε ο Χριστός σε γραμματείς και φαρισαίους και δι' αυτών σε κάθε νομότυπη θρησκευτική εξουσία και την κλειστή σέχτα,ο ιερατείο του ναού.Επί τριάμισι χρόνια οι αυστηροί άνθρωποι της θρησκείας έθεταν προσκόμματα και σκάνδαλα στο έργο του Ιησού για να μην χάσουν την αποκλειστικότητα και τον έλεγχο πάνω στον λαό. Εχθές ο Ιησούς τους παρομοίασε με τους κακούς γεωργούς που σκότωσαν τους αληθινούς δούλους του Θεού και κατέστρεψαν τον αμπελώνα του Ισραήλ,για να τον κάνουν κτήμα της πλάνης και της εξουσίας τους. Επίσης πρόβλεψε ότι θα Τον θανατώσουν και προκάλεσε την αυθαίρετη καθαρότητα τους, προκρίνοντας τους μετανοημένους αμαρτωλούς και τις πόρνες ως αληθινούς μαθητές της βασιλείας.
   Απόψε τελειώνει με το ιουδαϊκό ιερατείο και κάθε θρησκευτικό κατεστημένο. Ο καιρός της κρίσης και
των εσχάτων έφθασε. Τέλος στις σκιές,τους τύπους και την μακροθυμία. Τώρα ο Χριστός μέσα στο Ιερό είναι ο Γιαχβέ στην δόξα Του που κρίνει τον απειθή λαό και εκδικείται την προφητοκτονία όλων των αιώνων. Τώρα είναι η ώρα του κατακλυσμού, είναι το πάσχα, τα έσχατα. Τώρα εγκαινιάζεται η Εκκλησία. Ανοίγει και πάλι η κιβωτός και όποιος παραμένει στο μίσος και την θρησκοληψία-ειδωλολατρία μένει απ έξω. Ο Ησαΐας προφήτεψε ότι θα καταδικάσουν τον Μεσσία και θα μείνουν αυτοκατάκριτοι. Ο Χριστός θα προφητεύσει την καταστροφή και του ιδίου του Ναού. Ο Θεός των πατέρων εγκατέλειψε το Ιερό Του. Ήλθε ο ίδιος ως Άνθρωπος στον ναό Του και οι δικοί Του δεν Τον γνώρισαν. Τώρα η σωτηρία φθάνει για τα έθνη και όσους από τους ταπεινούς ιουδαίους πίστεψαν. Εγκαινίζεται καινή διαθήκη. Εγκαινίζεται η πίστη και η αποκάλυψη.
    Αυτά τα ουαί, ίσως απευθύνονται και στον καθένα μας αν παραμένουμε στον θρησκευτικό τύπο χωρίς ουσία ή αν έχουμε μεγάλη ιδέα για την σπουδαιότητα μας, εξουθενώνοντας τους άλλους. 
   Ο Σταυρός πέφτει ανάμεσα μας σαν μαχαίρι. Θα μείνουμε στα είδωλα της θρησκευτικής αυτάρκειας ή θα ζήσουμε σαν κοινωνικά και μεταδοτικά μέλη τη εκκλησίας;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.