Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ξαναγιορτάζουν την "Σταύρωση" χάριν τουρισμού, του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας!

 Σύρος: 
Συνάντηση  των  τριών  Επιταφίων
Ορθοδόξων  και  Καθολικών  (βίντεο)

   Τί λένε οἱ Πατέρες τῆς "Κατάνυξις"; Μπορεῖ "κατ' Οἰκονομίαν" νὰ ἐκκλησιάζονται καὶ νὰ κοινωνοῦν ἐκεῖ οἱ πιστοί;

katanixis.gr: Όταν η συγκλονιστική στιγμή της ταφής του Κυρίου, λανσάρεται σαν ευκαιρία για τις "απόλυτες" Πασχαλινές διακοπές, όταν η "κοινή δέηση" δηλαδή η συμπροσευχή αιρετικών Καθολικών και Ορθοδόξων εξαγνίζεται μέσω του υποτιθέμενου κλίματος κατάνυξης, όταν τέλος οι Καθολικοί που "γιόρτασαν" το Πάσχα τους πριν από μια εβδομάδα, ξανά περιφέρουν τον Επιτάφιό τους για τις ανάγκες μιας απαράδεκτης "τουριστικής ατραξιόν", τότε η θλίψη και η απογοήτευση γεμίζουν την καρδιά του πιστού λαού. 
Η Ορθοδοξία δεν είναι event για διασκέδαση, ούτε και μόδα που θα
ξεθωριάσει με τον χρόνο. Ας αναθεωρήσουν οι καλόπιστοι που αποδέχονται τέτοιες πρακτικές, γιατί οι καιροί είναι πονηροί και η γάγγραινα του Οικουμενισμού, κατατρώει ήδη εκ των έσω τις σάρκες της διοικούσης Εκκλησίας.
Ας επαναστατήσει η συνείδηση του πιστού λαού.

Καλή Ανάσταση    
Σύρος: Η μεγάλη συνάντηση των τριών Επιταφίων Ορθοδόξων και Καθολικών (βίντεο)
Ένα μοναδικό θέαμα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στην πλατεία Μιαούλη όσοι βρίσκονται στη Σύρο – Τρεις Επιτάφιοι συναντιούνται μπροστά από το δημαρχείο της Ερμούπολης
Μαγευτικές εικόνες ζουν όσοι βρίσκονται στη Σύρο και έχουν τη δυνατότητα να δουν τη συνύπαρξη τριών Επιταφίων, Ορθοδόξων και Καθολικών, όπως τις μεταδίδει το cyclades24.gr.
Μετά την περιφορά τους από τους ναούς του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος συναντιούνται μπροστά από το δημαρχείο. Εκεί, γίνεται κοινή δέηση και ακούγονται θρησκευτικοί ύμνοι από τη Χορωδία του Αγίου Νικολάου και τη Φιλαρμονική του Δήμου.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/4/18, 9:27 μ.μ.

    Λιγη μελετη της ιστοριας δεν βλαπτει. Μπορει οι απανταχου της γης καθολικοι να εορτασαν το πασχα τους, οι εν ελλαδι καθολικοι με την αδεια της αγιας εδρας βατικανο εορταζουν απο το 1965 και μετα το πασχα τους μαζι με μας τους ορθοδοξους. Εαν δεν γνωριζεται καλο θα ειναι να ρωτατε. Καλη ανασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/4/18, 11:01 μ.μ.

      Στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει η δυνατότητα, κάποια "έδρα" κάν Πατριαρχείου κάν Μητροπόλεως να αποφανθεί περί αλλαγής της ημερομηνίας του εορτασμού του Πάσχα. Ούτε καν τοπική Σύνοδος, πιθανώς μόνον οικουμενική Σύνοδος. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά Ορθοδοξίας και Ρωμαιοκαθολικισμού, αγαπητέ, διότι προφανώς επικαλούμενος "αδεια της αγιας εδρας Βατικανό" για μια απόφασι που φαινομενικά έχει ως σκοπό την συγκατάβασι, τον συνεορτασμό του Πάσχα, την συναντίληψι Ορθοδόξων και Καθολικών -και την παράλληλη περιφορά των επιταφίων- και την άμβλυνσι των αντιθέσεων, στην πραγματικότητα η "άδεια" που επικαλείσθε είναι η ἐμπρακτη εφαρμογή "πρωτείου", "αλαθήτου" "αρχηγού Κράτους" και πιθανώς "αντιπροσώπου του Θεού".

      Διαγραφή
    2. Κι αυτο τωρα δικαιολογει την ΣΥΝΕΥΧΗ μετα των αιρετικων???? Και τη συμπροσευχη επισης ??? Κανε μας τη χαρη ρε μεγαλε!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/4/18, 11:26 π.μ.

      Παναγιώτη Χριστός Ανέστη. Αν αναφέρεσαι στον σχολιαστή 11:01 αυτό εννοώ, ότι δεν δικαιολογείται να συνεορτάζουν οι Ορθόδοξοι με τους καθολικούς που ακολουθούν τις αποφάσεις "αλλαγής ημερομηνίας της εορτής του Πάσχα" διότι ἐτσι συνεορτάζουν με όσους αποδέχονται "πρωτείο" "αλάθητο" κλπ. κάτι που δηλώνει ΑΙΡΕΣΗ αν όχι άλλη θρηκεία και παραπέμπει και σε πρακτικές ουνίας. Είναι δυνατόν να συνεορτάζουμε οι Ορθόδοξοι με αιρετικούς;. Αν αναφέρεσαι στον σχολιαστή 9:27 εκείνος αναφέροντας "αγία" έδρα αποκαλύπτει ή ότι είναι ρωμαιολαθολικός, ή ότι είναι οικουμενιστής. Συνεπώς σε αμφότερες τις περιπτώσεις, δεν τον ενοχλεί η "συνευχή".

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/18, 9:43 μ.μ.

    Σας εὐχομαι Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά. Παρόμοιο αλλά όχι αντίστοιχο φαινόμενο υποθέτω ότι συμβαίνει με την εικόνα της Τήνου που είναι του Ευαγγελισμού και μάλλον παπικής τεχνοτροπίας (με κρίνο) αλλά εορτάζεται και πανηγυρίζεται όχι την 25η Μαρτίου αλλά ... τον Δεκαπανταύγουστο, στην αιχμή του τουριστικής σαιζόν και της καλοκαιρίας, ώστε να μπορούν να πανηγυρίσουν όσο το δυνατό περισσότεροι επισκέπτες του νησιού και ασφαλώς να απολαύσει περισσότερα τάματα, η εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.