Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ο Βαρθολομαίος καθημερινά το δηλώνει: Ξεχάστε τη Μία Εκκλησία! Απέθανε και ετάφη στο ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ της Κρήτης! --Οι Εκκλησίες είναι πολλές!


Νέα «ταυτιση απόψεων» Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου: 


Καθηγητής βάπτισε το σχίσμα “αποξένωση

-Τι είπε για τα αναθέματα


    Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν για την “πλήρη ενότητα…. Κι ενώ χθες αναλύσαμε πως στο Βατικανό πανηγυρίζουν για την έρευνα που καταδεικνύει πως οι περισσότεροι Ρώσοι Ορθόδοξοι αναγνωρίζουν το “φιλιοκβε”  και όσο Φραγκίσκος και Βαρθολομαίος ανταλλάσσουν αβρότητες, οι “ειδικοί” του Φαναρίου προσπαθούν να μας πείσουν πως σχίσμα με την παπική πλευρά ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ αλλά αντί αυτού υπήρξε μια…αποξένωση!
    Αναφορικά με την νέα επαφή Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη
με αφορμή το συνέδριο στο Βατικανό τις προηγούμενες ημέρες αξίζει να σημειωθεί η νέα “ταύτιση απόψεων” των δύο. Ο Φραγκίσκος τόνισε πως όταν πρόκειται για την εξασφάλιση καλύτερου μέλλοντος για τους νέους και τις οικογένειες η οικουμενική συνεργασία «έχει ιδιαίτερη σημασία» και ανέφερε την παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο συνέδριο ως «εύγλωττα σημάδι αυτής της κοινής ευθύνης».

Ο Βαρθολομαίος από την πλευρά του μίλησε για μια “ευκαιρία για αλληλεγγύη”.

    «Είναι η πίστη μας που ενισχύει τη δέσμευσή μας για ανθρώπινη δράση και διευρύνει την μαρτυρία μας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη», ανέφερε ο Πατριάρχης και συμπλήρωσε: «Οι εκκλησίες μας καλούνται να λειτουργήσουν ως θετική πρόκληση για τα άτομα και τους λαούς, προσφέροντας ένα εναλλακτικό μοντέλο ζωής μέσα στην σύγχρονη κουλτούρα που πρόσφερε την ανθρωπότητα με πολύτιμα δώρα, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται να ωθεί τους ανθρώπους να ζουν για τον εαυτό τους αγνοώντας τους άλλους με τους οποίους μοιράζονται τον ίδιο κόσμο”.
    Αυτό όμως που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση σε σχέση με τις διευρυμένες επαφές με το Βατικανό και τις ενωτικές τάσεις είναι οι απόψεις που κατατέθηκαν τον Απρίλιο στο Θεολογικό Συνέδριο της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης από τον κ. Γρηγόριο Λαρεντζάκη Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Graz.
     Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητού συζητείται πολύ έντονα, ότι ο Αναθεματισμός του 1054 εκείνος ήταν άκυρος, για πολλούς λόγους. Και ο καθηγητής εξηγεί: “1ον γιατί η παπική Αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη δεν είχε καμία εντολή από τον Πάπα να αναθεματίσει κανέναν, αλλά να βελτιώσει τις σχέσεις Ανατολής και Δύσεως και να επιτύχει μία συμμαχία μεταξύ του Πάπα και των Βυζαντινών. Αντ’ αυτού οδήγησε την αποστολή αυτή σε μια καταστροφή. Άρα η πράξη του με τον Αναθεματισμό ευρίσκετο εκτός εντολής. 2ον Και εάν είχε τέτοια εντολή, ο Αναθεματισμός ήταν άκυρος, διότι ο Πάπας, ο εντολέας, ήταν ήδη νεκρός και το εγνώριζεν ο Καρδινάλιος, ο οποίος, παρά το ότι το εγνώριζε προέβη στην πράξη αυτή”.

6 σχόλια:

  1. Τι αλλο θα σκαρφιστουν για να επιτυχιυν και να δικαιολογησουν την ΨΕΥΔΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/5/18, 1:14 μ.μ.

    Κυριε δημητρουκα, αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Το αναθεμα του 1054 ουσιαστικα ηταν ακυρο γιατι εγινε με αποφαση του ουμβερτου και οχι του πσπα. Ακομα το αναθεμα αφορουσε τα προσωπα και οχι τις εκκλησιες. Στηβεν ρανσημαν. Ανατολη και δυση σε σχισμα. Λιγη μελετη της ιστοριας δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/5/18, 8:07 μ.μ.

      Οχι η μελέτη της ιστορίας δεν βλαπτει...η διαστρέβλωσή της όμως ναι!

      Διαγραφή
    2. Προς ΑΝΩΝΥΜΟ 1:14 ..Λαθος καταλαβατε ..Αναφερθηκα στην θεση ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ που μιλησε για ""ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ "" αντι για ΣΧΙΣΜΑ..Αυτο λεγεται ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ κυριε...Τα προσωπα - που αναφερετε κατα ΡΑΝΣΙΜΑΝ -κηρυτταν ΑΙΡΕΣΕΙΣ οι οποιες ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΗΣΑΝ κυριως απο την Η ΟΙΚΟΥΜΕΝ.ΣΥΝΟΔΟ..Τα αναθεματα αφορουσαν τα προσωπα που ΣΧΙΣΑΝ την ΕΚΚΛΗΣΙΑ και εκαναν μεσω της ΑΙΡΕΣΗΣ την δικη τους ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑ ,οπως ο ΑΡΕΙΟΣ , Ο ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ,Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΟΣ , οι εικονομαχοι , κλπ κλπ κλπ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ...Οταν την ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ πηγαινετε στην εκκλησια ΑΝΟΙΞΤΕ λιγο τα αυτια σας να τα ακουσετε τα ονοματακια τους...Α Ν βεβαια στην ενορια σας διαβαζονται οι αναθεματισμοι , απο τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ "" επισκοπο σας""..Αλλιως τι να σας πω ??? Σειρα σας να τους μελετησετε ..Καθως επισης ριξτε μια γρηγορη ματια στις αποφασεις των ΟΙΚΟΥΜ.ΣΥΝΟΔΩΝ ..Πιστεψτε με θα βοηθηθειτε..Θα σας παρακαλουσα την επομενη φορα που θα απαντησετε , γραψτε και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ καθως επισης και το ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...Ετσι για να ξερω με ποιον μιλαω..Γνησια , απλα , και ΟΡΘΟΔΟΞΑ περα απο ανωνυμιες !!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/5/18, 10:03 π.μ.

      Προς επιλεκτικό γνωστη της ιστορίας Ανωνυμο 1:14: Ακόμη και εξουσιοδοτηση να μην ειχε ο Καρδινάλιος Ουμβερτος και να εδρασε αφ'εαυτου το 1054, κανενας Παπας αργοτερα δεν απεκήρυξε την ενέργεια του, ισα-ισα που το 1098 στη Συνοδο τους στο Μπάρι οριστικοποίησαν το Σχίσμα αφου καταδίκασαν οι παπικοι ως αιρετικούς οσους αρνούνταν το Φιλιόκβε.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/5/18, 6:37 μ.μ.

    "Μην ανησυχείτε όλα θα πάνε καλυτερα. Δεν θα αφήσει η Παναγία..." δήλωσε τον περασμένο Μάρτιο ο π. Θεόδωρος Ζήσης στο αρχονταρίκι της Ι.Μ. Μηλοχωρίου κοντά στην Πτολεμαΐδα διαλύοντας κάθε ανησυχία αρνητικής έκβασης του αγώνα που είχε δημιουργηθει στο μυαλό του ταλαίπωρου ποιμνίου από κάποιους κακοπροαίρετους φανατικους λάτρεις της ακριβείας...

    Ούτε προφήτης να ήταν! Σωστότερη και διακριτικότερη εκτίμηση της κατάστασης δεν ξανα-ματα-είδαμε !!

    Α.Να.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.