Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Μόνο σε Πάπες απέδιδαν, ως τώρα, τόσες και τέτοιες κολακείες!

Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ Δ.Π.

Γιoρτάστηκαν για μία ακόμη χρονιά στην Γερμανία τα ονομαστήρια του αποδεδειγμένου πιά Πάπα της Ανατολής πατριάρχη Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίου. Όπως γράφει ο αυλικότερος των κολάκων της αυλής του μονάρχη κ. Φραγκουλάκης:
«Ο πρώτος της υπ' ουρανόν Ορθοδοξίας άγει τα ονομαστήρια Του και μαζί Του γιορτάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία αποτελεί το κέντρο των ενδιαφερόντων του και το μοναδικό μέλημά Του» (ἐδῶ). 
Φυσικὰ στα εορταστήρια του «Πρώτου» της Ανατολής δεν έλειπαν οι αντιπρόσωποι του Πρώτου της Δύσης (οι δύο πνεύμονες) που εκφώνησαν μάλιστα και τον κύριο εορταστήριο λόγο, αφού «αγαπούν», όπως και ο Βαρθολομαίος, τόσο την Ορθοδοξία.

  Αλλά και άλλοι, έσπευσαν να τιμήσουν τον «Πρώτο της Εκκλησίας» με απίστευτες και ξένες για την Ορθοδοξία εκδηλώσεις δουλοπρέπειας, αυλοκολακείας, αθεοφοβίας και δουλοπρεπούς υποταγής (τις οποίες φυσικά δέχεται ο «ταπεινός δουλος του Θεού» Βαρθολομαίος), όπως ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος:
    «Δοξάζομεν καί εὐλογοῦμεν τό ὄνομα τοῦ Τρισαγίου Θεοῦ ὅτι δωρεῖται εἰς τήν Ἁγίαν Αὐτοῦ Ἐκκλησίαν, καί δή τήν Πρωτόθρονον Μητέρα Ἐκκλησίαν, τοιοῦτον Οἰακοστρόφον, ἔμπειρον, σοφόν, συνετόν, συγχωρητικόν, δυνατόν, προπάντων δέ ἀγαπητικόν πρός πάντας. Ἡ λαμπρά ἄχρι τοῦδε καί λίαν τετιμημένη καί καλλίκαρπος Πατριαρχία Ὑμῶν ἔχει ἀναβιβάσει τόν ἱερώτατον Θεσμόν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καί ἔχει καταστήσει τήν ἐκ Φαναρίου φωνήν, ὡς φωνήν συνειδήσεως καί εὐθύνης, διά τήν προστασίαν τοῦ ἀνθρώπου καί τῆς κτίσεως (ἐδῶ).
Άλλοι μάλιστα έτρεξαν να υποβάλλουν τα σέβη τους όπως ο Αλεξανδρουπόλεως κι ο Καλαμαριάς, με τους οποίους κοινωνούν οι «ευσεβείς» αντιοικουμενιστές επίσκοποι.
Το μόνο που υπολείπεται είναι η αγιοποίηση εν ζωή του Βαρθολομαίου.
Δ.Π.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/18, 11:14 π.μ.

    ΕΥΓΕ κ. Δ.Π.!!!
    Ευφυώς έγραψε ο κ.Ρίζος το εξής επιχείρημα έναντι των κακοδοξιών του π.Θ.Ζήση: Αφού λοιπον κατα τον Ζηση πρέπει να προηγηθεί Συνοδική καταδίκη μιας αίρεσης για να σταματησει η κοινωνία με τον εν λογω αιρετικό, και αφου μέχρι τότε δεν είναι υποχρεωτική η αποτείχιση, με τις 3000 αιρέσεις που δεν εχουν καταδικαστει απο κάποια Σύνοδο μπορούμε να έχουμε κοινωνία?
    Ας μας απαντήσουν τα σαΐνια των Οικονομιστών!!

    Α.Να.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/18, 1:16 μ.μ.

    Προς απανταχου υποστηρικτές της Οικονομιας (γιατι η θεση των υποστηρικτων της υποχρεωτικης αποτειχισεως έχει γίνει σαφης και κατανοητη):
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΖΩΝ; ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΑΙΡΕΤΙΖΩΝ, Ή ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ;
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ (ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΩΣ ΑΙΡΕΣΗ, ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ Ή ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΟΙΜΕΝΕΣ (ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ) Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.