Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Δυστυχώς! Ο καθηγητής Πανεπιστημίου π. Θεόδωρος Ζήσης ψεύδεται δημόσια!!!


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ π. ΣΑΒΒΑ
ΣΤΟΝ π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ




     ταν ἀποτειχίστηκαν πρῶτοι κάποιοι πιστοὶ τὸ 2011 βοηθούμενοι ἀπὸ τὸν π. Εὐθύμιο Τρικαμηνᾶ (ποὺ εἶχε κάνει διακοπὴ μνημοσύνου νωρίτερα), ἡ ὁμάδα της Γατζέας καὶ ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ, ποὺ ἐπηρέαζαν τὰ ἀντι-Οἰκουμενιστικὰ ἱστολόγια, τοὺς ἀπέκλεισαν ἀπὸ τὰ ἱστολόγιά τους προοδευτικὰ καὶ "διέκοψαν" τὴν ἐπικοινωνία μαζί τους.
    Ἀντί νὰ χαροῦν ποὺ κάποιοι πραγματοποίησαν τὴν ἀποτείχιση γιὰ τὴν ὁποία αὐτοὶ μιλοῦσαν καὶ διεκήρυτταν ἐπὶ χρόνια ὡς ἐπιταγὴ τῶν Ἁγίων, τοὺς πιστοὺς (ποὺ ἀντιδροῦσαν  γιὰ τὴν μὴ πραγματοποίηση της) τοὺς λοιδοροῦσαν καὶ συκοφαντοῦσαν, ἐπειδὴ χωρὶς αὐτοὺς τὴν ἀπετόλμησαν! Γιατί; Διότι, ὅπως εἶχε διαγνώσει ὁ ἀείμνηστος Κορναράκης, δὲν ἤθελαν κάτι ποὺ θὰ κόστιζε. Ἔτσι τὴν ἀποτείχιση ποὺ μέχρι τότε στὶς «ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ» τους ἐκθείαζαν, τὴν τορπίλισαν καὶ διαίρεσαν τοὺς πιστοὺς ποὺ ἀναζητοῦσαν Ποιμένες μπροστάρηδες στὸν ἀγώνα γιὰ νὰ ἀκολουθήσουν.
   Μάταια τοὺς παρακαλούσαμε νὰ γίνει μιὰ συνάντηση, στὴν ὁποία θὰ ἐξετάσουμε καὶ θὰ ἀναζητήσουμε τὴν γραμμὴ ποὺ ὑπεδείκνυαν οἱ Ἅγιοι Πατέρες. Ὁ π. Θεόδωρος μὲ ὑπεροψία δήλωνε: Δὲν εἴμαστε ὅμοια κι ὅμοια, μιὰ μικρὴ ὁμάδα ἀποτειχισμένων, κι ἐμεῖς οἱ Πατέρες. Ἐμεῖς εἴμαστε ἡ Ἐκκλησία!!! Μάταια ὁ π. Εὐθύμιος ἔλεγε: Πρέπει νὰ ἀφήσουμε τὰ δευτερότερα καὶ νὰ ἑνωθοῦμε στὴν Ἀποτείχιση, ὅπως τὴν διδάσκουν οἱ Πατέρες. Οἱ Πατέρες, κι ὄχι μεμονωμένα ἄτομα, εὐσεβῆ κατὰ τὰ ἄλλα, ἀλλὰ ποὺ δὲν διδάσκουν τὴν ἁγιοπατερικὴ Παράδοση.
   Τὴν ἴδια τακτικὴ κράτησε ἡ ὁμάδα τοῦ π. Θεοδώρου καὶ κατὰ τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων, συνεχίζοντας τὴν διάσπαση τοῦ ἀντιοικουμενιστικοῦ ἀγώνα.
   Καὶ ἰδοὺ τὸ ἀποτέλεσμα. Ἔφτασε στὸ σημεῖο (ὅπως καταγγέλλει ὁ π. Σάββας στὸ βίντεο) νὰ ψευσθεῖ δημόσια, γιὰ νὰ ὑποστηρίξει τὶς ἰδιόγνωμες θέσεις του καὶ τὴν ἰδιότυπη, μεσοβέζικη καὶ ἀντιπατερική Διακοπὴ Μνημοσύνου ποὺ ἔκαναν μὲ τὸν π. Νικόλαο Μανώλη.
Κρίμα!

    Οἱ πιστοί, ὅσοι ἀγωνίζονται κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὅσοι ἀποφεύγουν τὴν κοινωνία μὲ τοὺς Οἰκουμενιστές (κι ὅσους συνεργάζονται καὶ κοινωνοῦν μαζί τους), παραμένουμε σὲ ὅσα δίδαξαν οἱ Ἅγιοι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Καὶ ἑνωνόμαστε μὲ ὅσους ἀκολουθοῦν τοὺς Ἁγίους μας.

32 σχόλια:

  1. Δόξα τω Θεώ. Σ ευχαριστούμε π .Σάββα που απάντησες και έβαλες τα πράγματα στη σωστή βάση. Προχωρα και σε ακολουθούμε. Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν την δυνητικοτητα του ΙΕ ιερού Κανόνα, την λανθασμένη όπως αποδείχθηκε στην πράξη γραμμή του π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου και σήμερα τη γραμμή των τριών ιερέων της Θεσσαλονίκης που δήθεν ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΑΝ είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Πρέπει όμως να σταματήσουν να σπιλώνουν τον αγώνα των πατέρων που αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να καθοδηγήσουν το ποίμνιο στη σωστή αποτειχιση μακριά από δυνητικοτητες, δογματοποιηση του ημερολογίου,αποφανσεις περί άκυρων μυστηρίων κλπ. Εμείς θα ακολουθήσουμε την ορθόδοξη Αγιοπατερικη αποτειχιση και δεν θα συμβιβαστούμε με τη χλιαρή και ενδοτική στάση του π.Θεοδωρου Ζήση. Φοβούμενοι μήπως μας εμεσει ο Κύριος παραμένουμε πιστοί σε όσα υπογράψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/1/18, 10:27 π.μ.

    Υπαρχουν και καποιοι που αποτειχιστηκαν απο το 2006!!Οι οποιοι ειχαν το θαρρος και την τολμη να τα παιξουν ολα!για ολα!και να γυρισουν απο το Νεο στο Πατριο.Μακρια απο τις τις συνοδιες του Πατριου!Βαζοντας πανω απ'ολα..!την αληθεια και οχι το ποιμνιο τους..!Ας δωσουμε χρονο σ΄αυτους που αποτειχιστηκαν τωρα.Ακομα χρονο δεν εχουν κλεισει.!Ασ τους δινει δυναμη ο θεος στον αγωνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/1/18, 1:41 μ.μ.

      ΤΑ ΜΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΛΥΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ!
      ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!
      ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/1/18, 2:26 μ.μ.

      Για σένα το "όλα" είναι η αποτείχιση και η αυτοδιευθέτηση του ημερολογιακού,η οποία με την σειρά της δημιουργεί άλλα προβλήματα?

      Αυτοί που τα έδωσαν όλα είναι αυτοί που και στην αποτείχιση βρίσκονται και έδωσαν ελεημοσύνη και βοήθεια στους συνανθρώπους τους ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ,παραμένοντας στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!Ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς τα έδωσε όλα! Ούτε μοναστήρι ή εκκλησία για τον εαυτό του έχτισε! Και το φτωχικό σπιτάκι του είναι μέσα σε μια σπηλιά!

      ΠΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ?

      Αποτείχιση και ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ θέλουμε να βλέπουμε!Όχι μόνο αποτείχιση!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/1/18, 5:23 μ.μ.

      Όλα τα έδωσε και ο ηρωικός π.Φώτιος Τζούρας,που αν και έχει δύο παιδιά να μεγαλώσει και ο μισθός της εκκλησίας ήτανε το μοναδικό του εισόδημα,το θυσίασε,και τώρα ζει καθημερινά στην απόλυτη φτώχεια μαζί με τα δύο παιδάκια του!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/1/18, 6:24 μ.μ.

      Συμφωνο απολυτα , μεσα στις πολλες δοκιμασιες του του ετυχε και ο ποιο συμπονετικος δεσΠοτης . τοσο πονετικος που απο τον πονο του εκοψε σε 2 μηνες απο την αποτειχιση την μισθοδοσια αυτου του ταπεινου αξιου ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ! τι να πω βρε παιδια ο θεος τον στηριζει οπως απηγγειλε στον λογο του της διακοπης μνημοσυνου τον ιουνιο. ειναι τυχεροι αυτοι που τον εχουν κοντα τους και τους λειτουργει . για ολους τους αλλους εμας αλοιμονο διοτι δεν εχουμε ποιμενα ουτε ναο .

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/1/18, 10:35 π.μ.

    Πού είναι αυτό το περιοδικό για την κάρτα του πολίτη που επικαλείται ο π. Σάββας ότι αναφέρεται στον Άγιο Παΐσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/1/18, 11:32 π.μ.

      θα το βρείτε στο διαδίκτυο με τήν ονομασία η καρτα του πολίτη η εισαγωγή του σφραγίσματος (αγιος παίσιος ο αγιορείτης) αγιορείτες πατέρες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/1/18, 12:02 μ.μ.

      Εδώ:

      http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2015/05/2015_28.html

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/1/18, 2:47 μ.μ.

      Πάντως στο ιστολόγιο http://synaksiorthodoxon.blogspot.gr/ που υποστηρίζουν τον π. Σάββα και τους Αγιορείτες πατέρες δεν έχουν αυτό το περιοδκό.

      ...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/1/18, 10:51 π.μ.

    Αδελφοί, κρατάτε μικρό καλάθι. Προσέξτε μηπως αποφεύγοντας την "σκύλα", πέσετε στην "Χάρυβδη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/1/18, 11:34 π.μ.

      καμμία χάρυβδη. Θά πρέπει νά σταματήσει πλέον ο ριζος και οι συν αυτω νά λενε καί να συνεχίζουν να συκοφαντούν τους πατέρες πως μας πάνε στο παλαιο καί δέν δέχονται τους αγίους. Αρκετά πια. Ας χτυπήσουμε τον Οικουμενισμό χωρις νά διασπάτε τόν αγώνα. Θερμή παράκληση. Μην νομίζετε πώς δεν καταλαβαίνουμε ποιοι διασπανε τόν αγώνα. Καλη συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε,
      είσαι πολύ σαΐνι για να πιστεύεις οτι αποφάσισα να πάω στην κόλαση δια της συκοφαντίας. Σε διαβεβαιώ ότι έχω βρεί πιό ευχάριστους τρόπους.
      Εδώ και μήνες γράφεται ότι είμαι ψεύτης και συκοφάντης.
      Ότι έχω γράψει προέρχεται απο στοιχεία πραγματικά.
      Η ιστορία θα δείξει άν διασπάσαμε τον αγώνα ή τον δόλο και το ψέμα κάποιων. Κι άν δεν φανεί σε αυτή τη ζωή θα φανεί στην άλλη, έτσι δεν είναι?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/1/18, 11:32 π.μ.

    Μπραβο π.Σαββα άξιζε τον κόπο να απαντήσετε γιατί παράγοντες το κακό με τους δήθεν ομολογητές που διώκονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελένη τζαβε30/1/18, 11:55 π.μ.

    Σημερα δεν ΕΙΝΑΙ τόλμη να ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ το νέο στο πατριο!Ειναι ΒΟΛΕΜΑ!!!!!οποιος αγωνίζεται ΑΠ το νέο σημερα ΕΙΝΑΙ ήρωας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά την "Μπουμπουλίνα!" Και ο ΜΑΣΟΝΟΣ-Εωσφορολάτρης Μελέτιος Μεταξάκης ο οποίος διέταξε την αντίχριστη αλλαγή και ΕΣΧΙΣΕ τον ΑΡΑΦΟ Χιτώνα του Χριστού, τί είναι; "ήρωας" ή μήπως Αρχηγός και ΠΑΤΕΡΑΣ όλων αυτών των νεόκοπων "ηρώων";

      Ντροπή. Εφ' όσον δεν διαθέτουμε την ενωτική δύναμη να επιστρέψουμε στο Παλαιό ΧΩΡΙΣ να υπαχθούμε σε σύνοδο, ας ΜΗΝ τολμούμε να "ηρωοποιούμε" τους εαυτούς μας (συμπεριλαμβάνω και μένα) οι οποίοι παραμένουμε πεισματικά σε ΠΑΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ και ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ! Ας μην ηρωοποιούμε το Ημερολογιακό ΣΧΙΣΜΑ!

      Από την μια (καλώς) αρνούμαστε έναν ψευτοάγιο ΜΑΣΟΝΟ Αρχαιολάτρη Χρυσόστομο Σμύρνης που μας σερβίρει απροκάλυπτα η Μασονία και από την άλλη (κακώς) δεχόμαστε ολόψυχα ένα ΜΑΣΟΝΙΚΟ τερατούργημα από δεδηλωμένο ΜΑΣΟΝΟ ο οποίος γυμνή τη κεφαλή δήλωνε πως επιθυμούσε τον ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟ μας με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ και την ΕΝΩΣΗ μαζί τους.

      Αλλ΄ εμείς «το παίζουμε Σοφία Βέμπο» και συμπορευόμαστε Ημερολογιακώς με τον Ντόυτσε Βαρθολομαίο, (βρε τον φουκαρά) και την δεσποτοκρατική στολή του. Γινόμαστε και μεις "φουκαράδες νεοήρωες" της "παχυάς φακής" που διακυματίζουμε την διάτρητη σημαία "η αλλαγή αυτή δεν έβλαψε το Πασχάλιο, δεν είναι δογματικό το θέμα..."

      Έβλαψε όμως την ΕΝΟΤΗΤΑ της Εκκλησίας! Αυτό, αγαπητοί μου "ήρωες" δεν σας συγκινεί; Δεν είναι Δόγμα το "Πιστεύω εις ΜΙΑΝ... Εκκλησίαν;" Τότε τί είναι; "Στάχτη στα μάτια" των οικουμενιστών; «Αχ, Τσιάνο, θα τρελαθώ Τσιάνο!»

      Απομακρυνόμαστε από αυτούς Εκκλησιολογικώς αλλ΄ όχι μυστηριακώς! Αποτειχιζόμαστε από αυτούς δογματικώς αλλά συμπορευόμαστε μαζί τους Εορτολογικώς. Χριστούγεννα ο Βαρθολομαίος, "Τρίγωνα, Κάλαντα" εμείς. "Χριστός Ανέστη" ο Βαρθολομαίος, "Αληθώς Ανέστη" εμείς! Άντε και "καλό" Τριώδιο με το «ηρωϊκό» το Νέο.

      ΜΗΝ παρεξηγηθώ! Δεν έχω επιστρέψει ακόμη στο Παλαιό. Δεν αποδέχομαι την δογματοποίηση του "Πατρίου". Δεν δέχομαι τα πολυσυνοδικά, αυτοκαταδικαστικά ΣΧΙΣΜΑΤΑ. Δέχομαι όμως την Ενότητα την Ημερολογιακή ΧΩΡΙΣ υπαγωγή σε σύνοδο!

      ΟΧΙ όμως να ηρωοποιώ το Νέο κι όσους αγωνίζονται εν αυτώ. Εάν η επιστροφή μας στο Παλαιό συντελέσει σε ΕΝΟΤΗΤΑ Αντι-οικουμενιστών, τότε θα πονέσουν οι οικουμενιστές που αρνούμαστε να συνεορτάζουμε μαζί τους, λόγω των ΚΑΡΠΩΝ της αλλαγής:

      "Εκ των καρπών αυτών γνώσεσθε αυτούς!"

      Καρπός της αλλαγής ήταν το ΣΧΙΣΜΑ! Καρπός αλλαγής ήταν ο θρίαμβος της Μασονίας και η ευφροσύνη των Οικουμενιστών! Καρπός ήταν τα πολυσυνοδικά σχίσματα. Δεν φταίνε τόσο οι σύνοδοι όσο οι μασονικοί πρωταίτιοι της αλλαγής ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ!

      Εφ’ όσον η Νέα «εκκλησία» του Βαρθολομαίου της Πανθρησκείας όντως δεν είναι η Εκκλησία του Χριστού, τότε ΓΙΑΤΙ να ακολουθώ το Ημερολόγιο αυτής της Νέας «εκκλησίας» η οποία με ηγέτη ΜΑΣΟΝΟ διέταξε την αλλαγή και η οποία με ΜΑΣΟΝΟΥΣ δημιούργησε το βλάσφημο, Εωσφορικό Π.Σ.«ε».

      Δεν δικαιολογεί την Αποτείχιση η οποιαδήποτε παρελθοντική ή μελλοντική αλλαγή Ημερολογίου. Την επιβάλλει όμως η διάθεση και ο στόχος για Ένωση, η αλήθεια ότι Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, η ΜΑΣΟΝΙΑ και οι οικουμενιστές ψευδεπίσκοποι διατάζουν μία αλλαγή για να τους ΔΙΕΥΚΟΛΙΝΕΙ στην σταδιακή εφαρμογή των πονηρών και σκοτεινών τους σχεδίων, για να διευκολίνει την παράταση της Παναιρέσεως και προ πάντων την ΕΝΩΣΗ μαζί τους στη Νέα Μετα-Κολυμπάριο «Σύνοδο» με επίσημο Πρόεδρο τον Πάπα Φραγκίσκο!

      Ας υποθέσουμε πως κάνει και αυτός μία Νέα διόρθωση (διότι αστρονομικώς κανένα δεν είνα τέλειο) διατάζοντας Νέα αλλαγή. Γρηγοριανό ΠΑΠΙΚΟ το ένα, Φραγκισκιανό ΠΑΠΙΚΟ τα άλλο. Κι΄ αν κάνει νέα αλλαγή τί λέτε, θα τον ακολουθήσουμε; Θ΄ αγωνιστούμε πάλι «ηρωϊκώς» με τον Φραγκίσκο «αγαλλομένω ποδί», συμψάλλοντες «Δεύτε, Χριστοφόροι λαοί», «δεν είναι και δογματική η αλλαγή», «βαράτε τους, τους ‘Παλαιοημερολογίτες’, πατήσετε επί αδελφικών πτωμάτων, οι γύπες και τα όρνια να΄ ναι καλά, εμείς απλή διόρθωση κάναμε, δεν παραβλάψαμε το Εορτολόγιο, είμαστε «ήρωες», δοξάστε μας!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/1/18, 9:10 π.μ.

      Μπράβο Ελένη, έτσι είναι όπως τα γράφεις! Το βόλεμα είναι στο Παλαιό. Έχουν τους Μητροπολίτες τους, τις Εκκλησίες τους πλάϊ στις Οικουμενιστικές (πράγμα απαράδεκτο κατά τον άγιο Θεόδωρο Στουδίτη, όπως έχει αναδείξει ο Γέροντας Ευθύμιος), τα μυστήριά τους, κι άσε τους αποτειχισμένους να τρέχουν εδώ κι εκεί για μυστήρια. Καλό Αγώνα Ελένη!
      Λ.Α.

      Διαγραφή
  7. ΠΟΛΥ σωστή η τοποθέτηση τού.Σαββα!Τα κακώς κείμενα πρεπει να αναφέρονται δημόσια πλέον για να ξέρουμε απο ποιους να φυλαχτουμε!Αξιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/1/18, 3:02 μ.μ.

      Ο αγαπημένος μας π.Σάββας κάνει το σοβαρότατο λάθος να βάζει δίπλα του άτομα που αμφισβητούν τον Άγιο Παίσιο και τον Άγιο Πορφύριο,άτομα που έχουν δογματοποιήσει το παλιό ημερολόγιο.Μπλοκάρει έτσι την μετάνοια από την οικουμενιστική εκκλησία της ελλάδος,ανθρώπων που δεν έχουν εμπειρία σε αυτά τα θέματα.

      Π.ΣΑΒΒΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ,

      διόρθωσέ το αυτό,για να μην τρίβουν με χαρά τα χέρια τους οι εχθροί της Ορθοδοξίας,λέγοντας:Τον είδατε τον πλανεμένο με ποιούς εμφανίζεται?Παρέα με τους πλανεμένους φανατικούς παλιοημερολογίτες και τους αγιομάχους!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/1/18, 3:20 μ.μ.

      Αδελφέ δεν πρέπει ο π.Σάββας να διορθώσει αυτό που λες , πρέπει όσοι παίρνουν στραβά αυτη του την κίνηση να διορθώσουν το λογισμό τους .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/1/18, 3:54 μ.μ.

      Γιατί έχουμε την απαίτηση να διορθώσουν τον λογισμό τους άνθρωποι που δεν ξέρουν από αυτά τα θέματα,τη στιγμή που εμείς μπορούμε να διορθώσουμε το με ποιούς εμφανιζόμαστε μπροστά στον κόσμο? Ή μήπως αδιαφορούμε για τον σκανδαλισμό που προκαλούμε?Είναι μικρό αμάρτημα το να σκανδαλίζουμε έστω και έναν από τους ελάχιστους συνανθρώπους μας??

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/1/18, 3:55 μ.μ.

      Ποια κινηση αδελφε μπορεις να μας την εξηγησεις αφου δεν την καταλαβαινουμε;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/1/18, 6:05 μ.μ.

      Τον σκανδαλισμό τον προκαλούν σε αυτούς που δεν γνωρίζουν από αυτα τα θέματα , εκείνοι που νομίζουν ότι ξέρουν από αυτά τα θέματα και θεωρούν κακό πράγμα το να εμφανιστεί κάποιος μπροστά σε κόσμο μαζί με κάποιους πατέρες που κάπου κάνουν λάθος. Αυτοί λοιπον πρέπει να διορθώσουν το λογισμό τους γιατι σκανδαλίζουν όσους δεν ξέρουν χωρίς να φταίνε αυτοί που δεν ξέρουν.., εδώ τον Χριστό τον κατηγόρησαν επειδή έτρωγε με αμαρτωλούς...Αν μένετε σε τέτοια πράγματα δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βγει τίποτα καλό.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος30/1/18, 8:41 μ.μ.

      Πώς είπες? Μαζί με "κάποιους πατέρες που κάπου κάνουν λάθος"? Αυτό θα σκεφτούν αγαπητέ και για τον π.Σάββα!Ότι κάπου κάνει λάθος!

      Εκτός βέβαια και αν αρέσει στον π.Σάββα να κάνει πειράματα με τον σκανδαλισμό των αδερφών.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος30/1/18, 9:37 μ.μ.

      Όχι αδελφέ μου δεν είναι έτσι τα πράγματα , ο π Σάββας ανοιχτά λέει τις απόψεις του από όταν έκανε αποτείχιση , δεν άλλαξε τίποτα από αυτά , απλά κάποιοι άνθρωποι επειδή ίσως δεν καταλαβαίνουν ή δεν ξεχωρίζουν καταστάσεις έκαναν ένα λάθος και κατηγόρησαν τον π Σάββα . Ανθρώπινο είναι , όπως ξαναείπα και με τον π.Θεόδωρο ζήση μπορεί να τον δούμε ή και οποιονδήποτε άνθρωπο τι πάει να πει αυτό ότι έχει τις ίδιες απόψεις με τον π.Θεόδωρο ή κάποιον άλλον ;
      Μπορεί απλά να μιλάνε μπορεί απλά να προσπαθούν να λυθεί μια διαφωνία , για αυτο λέω ότι τον λογισμό μας πρέπει να φτιάξουμε , να μην βγάζουμε συμπεράσματα . Να τσεκάρουμε δύο και τρείς φορές πράγματα και καταστάσεις να μιλάμε και προσωπικά με έναν άνθρωπο αν έχουμε κάποια υποψία για κάτι ή αν δεν καταλαβαίνουμε μια κίνηση που κάνει και όχι να τη διαστρεβλώνουμε ή να τον εκθέτουμε. Δεν κάνει πειράματα ο π Σάββας αδελφέ απλά εξήγησα τι έγινε . Να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη και στο Γέροντα Ευστράτιο και στον π.Σάββα αυτό μόνο μπορώ να σας πω . Αν τώρα κάτι θα θέλατε να διορθώσει καλό είναι να του το πείτε προσωπικά να τον ρωτήσετε να σας εξηγήσει κάτι που θα θέλατε.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος31/1/18, 8:21 π.μ.

      Όπως νομίζετε.Μετά όμως να μην αναρωτιέστε γιατί δεν πάνε καλά οι εμφανίσεις του π.Σάββα! Ή γιατί ενώ ξεκίνησαν πολύ καλά,τώρα πλέον δεν έχουν την ίδια απήχηση!Όταν κάποιοι σε δυσφημούν αφήνοντας υπονοούμενα με τις λέξεις "σχίσμα,αγιομαχία,φανατικοί παλιοημερολογίτες" και συ εμφανίζεσαι παρέα με αυτούς,έχεις και συ μερίδιο ευθύνης.

      Διαγραφή
  8. Προς Ανώνυμο που ζητά διεύθυνση σχολιογράφου: Αφού γνωρίζετε ότι έχει ιστοσελίδα του, γιατί δεν καταχωρείτε το σχόλιο στον ιστοσελίδα του, ώστε να σας απαντήσει ο ίδιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/1/18, 12:41 μ.μ.

      Αν αναφέρεσθε σε εμένα που ανέφερα ιστολόγιο (δεν ζήτησα διεύθνση σχολιογράφου) και γιατί δεν αναρτά το περιοδικό της κάρτας του πολίτη, έστειλα το εύλογο ερώτημά μου και στην διεύθυνσή τους και ως σχόλιο και ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ-ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. Εδώ δημοσιεύθηκε και θα το δούνε.

      Αν αναφέρεσθε σε κάποιον άλλον και σε κάτι άλλο, συγνώμη για την δυσνόηση.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος31/1/18, 10:32 π.μ.

    Οταν λυθει το Ημερολογιακο!Τοτε θα ενωθουν ολοι οι αποτειχισμενοι!Ιερεις,Μοναχοι και Λαικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/1/18, 4:57 μ.μ.

      Αυτήν την στιγμή ημερολογιακό ΔΕΝ υπάρχει για τους καλοπροαίρετους αποτειχισμένους! Ακόμα και ο π.Ευθύμιος δέχεται σε κοινωνία αποτειχισμένους παλιοημερολογίτες.

      Ημερολογιακό πρόβλημα έχουν ΜΟΝΟ οι φανατικοί παλιοημερολογίτες,που έχουν δογματοποιήσει το παλιό ημερολόγιο και επιπλέον αμφισβητούν την αγιότητα του Αγίου Παισίου και του Αγίου Πορφυρίου.

      Και δυστυχώς ο π.Σάββας δεν αντιλαμβάνεται πόσο ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ο αγώνας της αποτείχισης με το να εμφανίζεται μαζί με τέτοια άτομα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/1/18, 6:40 μ.μ.

      Τα ίδια κ τα ίδια , έλεος

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος31/1/18, 7:47 μ.μ.

    Και πολυ καλα κανει ο Π.Ευθυμιος στο πλαισιο της ΄΄κατ'οικονομιας΄΄και δεχεται την κοινωνια με τους αποτειχισμενους του Πατριου.Οπως και ορισμενοι αποτειχισμενοι ιερεις του Πατριου δεχονται την κοινωνια των αποτειχισθεντων του Νεου.Ομως η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η ενωση ολων των νεοαποτειχισθεντων δυστυχως δεν θα γινει ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.