Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Δυό ξεχωριστές Ημερίδες των αποτειχισμένων! Απομακρύνεται η ενότητα ή θα γίνουν αφορμή να συνειδητοποιήσουν οι διοργανωτές ποιό είναι το καλό της Εκκλησίας;!



           Ἕνα ἀπὸ τὰ σχόλια:
    Αν κοιτάξει κανείς την ανακοίνωση της ημερίδας του π. Θεοδώρου και τα σχόλια της Κατάνυξης διαπιστώνει
   Ότι θα μιλήσουν  μη αποτειχισμένοι  για αποτείχιση(!),  μη διωγμένοι για διωγμό(!), μνημονεύοντες  για διακοπή μνημόνευσης(!).
    Ότι τα πνευματικοπαίδια τους, ιδίως της σχολής του συνδικαλισμού, καλά σπουδαγμένα ήδη, έχουν καταδικάσει εις το όνομα της οικονομίας, όλους τους άλλους. Φυσικά αυτοδικαιωμένοι.
   Τελικά σε ένα δείχνουν τουλάχιστον ακρίβεια: Ό,τι έκαναν πριν την "αποτείχισή "τους κάνουν και τώρα.
     Ότι η ημερίδα πιθανόν θα εξελιχθεί εις το όνομα της "αγάπης" σε εκκλησιαστικό πρωτοδικείο.
    Καημένο ποίμνιο, πόση άλλη σύγχυση θα αντέξεις!!!




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
για συμμετοχή στην έκτη προσευχόμενη,
εκκλησιαστική και λαϊκή Σύναξη

Η Επαρχία Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και φέτος
διοργανώνει την προσευχόμενη,εκκλησιαστική και λαϊκή Σύναξη.Η φετινή Σύναξη (έκτη κατά
σειρά) θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου το 2018 στη μονή του Αγίου Νικολάου στη Λοζνίτσα,
κοντά στο Τσάτσακ.Με την ευκαιρία αυτή,η Επαρχία Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία
προσκαλεί όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Οικουμένης,οι οποίοι τηρούν την γραμμή
προστασίας της πατερικής πίστης και οι οποίοι,σύμφωνα με τον ΙΕ' κανόνα της Πρωτοδευτέρας
Συνόδου Κωνσταντινουπόλεως,έκαναν αποτείχιση από τους οπαδούς της παναιρέσεως του
οικουμενισμού-να λάβουν μέρος στη Σύναξη.
Η Σύναξη θα αρχίσει με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία,με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο
Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία κ.Αρτέμιο.
Η Θεία Λειτουργεία θα αρχίσει στις 9.00 π.μ.

Μετά τη Θεία Λειτουργεία και το ταιριαστό κέρασμα,
θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ημερίδα,η οποία θα αρχίσει στις 12.00.
Καλώς ήρθατε!


Η Επαρχία Ράσκας και Πριζρένης στη εξορία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

https://synaksiorthodoxon.blogspot.com/2018/05/blog-post_24.html




Ἡ Ἑταιρεία Ὀρθοδόξων Σπουδῶν, ἡ Σύναξη Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καί Μοναχῶν, ὁ Ἑλληνορθόδοξος Σύνδεσμος «Ζωοδόχος Πηγή» καί ὁ Ὀρθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος «Ἅγιος Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής» διοργανώνουν θεολογική ἡμερίδα μέ θέμα:
«Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά.
Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση»  
Σάββατο 16 Ἰουνίου 2018,
Ὧρες: 9:00-13:30
Grand Hotel Palace, Αἴθουσα Grand Ballroom

Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη 


http://www.katanixis.gr/2018/06/blog-post_83.html#more

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/6/18, 9:11 μ.μ.

    Πληροφορίες λένε ότι η αυριανή Σύναξη στην Σερβία θα κηρυχθεί ως προπαρασκευαστική Σύνοδος για την μέλλουσα Οικουμενική Σύνοδο. Σ’ αυτή θα είναι παρόντες Ρουμάνοι, Έλληνες, Ρώσοι και φυσικά Σέρβοι. Αυτή η μονομερής ενέργεια, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί;
    Κ.Ε., εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθησε πρωτα να χαρακτηρισεις τις "ευλογιες"που εβαλαν να απευθηνει ο πάπας εναντιων μας εκ μυτηλινης,σα να ειναι ανθρωπος του θεου και περισσοτερο ιερευς Του,ή οτι οι οικουμενιστες ιεραρχες μας,και κατ'επεκταση η εκκλησια μας,δηλαδη εγω και εσυ θεωρουμε τον πάπα επισκοπο εχων εκκλησια,προσβαλουμε δηλαδη τον ενα θεο και την μια Του εκκλησια,οτι Αυτος αδυνατει και καταντα η εκκλησια Του δυο

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/18, 9:48 μ.μ.

    Αυτές τις εξ εγωϊσμού διαιρετικές μικρότητες γνωρίζουν οι Οικουμενιστές και προχωρούν σίγουροι για την επιτυχία του ανίερου έργου τους, αλλά και μειδιώντες για το χάλι μας. Και βέβαια «Ο κατοικών εν ουρανοίς εκγελάσεται αυτούς, και κύριος εκμυκτηριεί αυτούς». Το πρόβλημα είναι για όσους μπορούν να καθυστερήσουν τα σχέδια των οικουμενιστών, μπορούν απλά να εφαρμόσουν την θεία Εντολή του "εξέρχεσθε" εκ των Οικουμενιστών, και λόγω μικροτήτων δεν το κάνουν· έχει ανεβεί καθένας στη δικιά του συκομοριά, και επειδή απ' εκεί βλέπει τὸν Κύριο, νομίζει πως έγινε Ζακχαίος! Ζακχαίος, όμως, δεν γίνεσαι αν δεν κατέβεις από την συκομοριά σου, αν δεν μετανοήσεις για την όποια κυβίστησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/18, 10:08 μ.μ.

    Αν κοιτάξει κανείς την ανακοίνωση της ημερίδας του π. Θεοδώρου και τα σχόλια της Κατάνυξης διαπιστώνει
    Ότι θα μιλήσουν μη αποτειχισμένοι για αποτείχιση, μη διωγμένοι για διωγμό, μνημονεύοντες για διακοπή μνημόνευσης.
    Ότι πάλι αναπτύχθηκαν λυκοφιλίες (βλ. Σύναξη Μοναχών και Κληρικών)
    Ότι τα πνευματικοπαίδια τους, ιδίως της σχολής του συνδικαλισμού, καλά σπουδαγμένα ήδη, έχουν καταδικάσει εις το όνομα της οικονομίας, όλους τους άλλους. Φυσικά αυτοδικαιωμένοι.
    Ότι ανακοινωμένοι ομιλητές εύχονται στον Θεό να είναι εκεί.
    Τελικά σε ένα δείχνουν τουλάχιστον ακρίβεια: Ό,τι έκαναν πριν την "αποτείχισή "τους κάνουν και τώρα.
    Ότι η ημερίδα πιθανόν θα εξελχθεί εις το όνομα της "αγάπης" σε εκκλησιαστικό πρωτοδικείο.
    Καημένο ποίμνιο, πόση άλλη σύγχυση θα αντέξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλιόπουλος Διονύσιος2/6/18, 11:07 μ.μ.

    Ο πανάγαθος Τριαδικός θεός μας,να φωτήση με Άγιο Πνεύμα Θεό τον κάθε αποτοιχισμένο πρωταγωνιστή ιερέα και μοναχό,των δύο παρατάξεων της Ακρίβειας και της Οικονομίας,να κατέβει απο την συκομορια του (πρωσοποληψία),να μετανοήση,σε μία ενότητα αγώνα αποτείχισης,εναντιόν των ΟΙκουμενιστών Ιεραρχών και εμείς οι αποτειχισμένοι πιστοί με χαρά Κυρίου να τους ακολουθήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ημεριδα της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ(γιατι δυστυχως ετσι ειναι) του π.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ πλευριζει και συγγενευει απροκαλυπτα με τους ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΩΝΤΕΣ με την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ιερεις της Μ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ..(ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ,ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ,ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥκλπ) γιατι ετσι θελουν να δειξουν οτι ειναι καλα παιδακια και ΔΕΝ καταδικαζουν -ως οφειλουν- τη σταση των ΚΟΙΝΩΝΩΝΤΩΝ και ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΩΝ (οπως εκαναν οι ΑΓΙΟΙ ) γιατι το 1000αρικακι ειναι γλυκο..(Αραγε τι εγινε με εκεινη την περιβοητη ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ σας π.ΘΕΟΔΩΡΕ και π.ΝΙΚΟΛΑΕ και π.ΦΩΤΙΕ?? Γιατι ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΑΡΓΕΙ??) ..Ο ""ΛΕΩΝ "" της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μηπως εχει μπει ΕΓΓΥΗΤΗΣ και μπροστινος για να τη γλιτωσετε τελικα και ΕΜΜΕΝΕΤΕ στη δυνητικοτητα του ΚΑΝΟΝΟΣ για να σωσετε την επισκεψη σας στο ΑΤΜ ???? Διοτι η ψευδοοικονομια που κηρυττετε ΔΕΝ λαβωνει ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ και τα ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΑΥΤΟΥ..Οσο στελνετε τον κοσμο στις εκκλησιες τους (χαριν της ""οικονομιας "") ο τζιρος δεν μειωνεται οποτε ΔΕΝ τους προκαλειτε ζημια στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ..Κι αυτο το ξερουν οι οικουμενιστες και τους ΒΟΛΕΥΕΙ!!! Κι απο την αλλη ,η παραταξη των ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ αποτειχισμενων εκπροσωπων της ΕΛΛΑΔΟΣ (απο που το βρηκαν αυτο??) του π.ΣΑΒΒΑ και των συν αυτω που τρεχουν να δικτυωθουν με τον επισκοπο ΑΡΤΕΜΙΟ..Τι επιδιωκουν με τα συνεχη τους ταξιδια στην ΑΝΑΤ.ΕΥΡΩΠΗ ???? Τι βιασυνη και πρεμουρα ειναι αυτη??? Τι κρυβεται τελικα??? Εδω στην ΕΛΛΑΔΑ και ακομη ΔΕΝ τα εχουμε καταφερει να διοργανωσουμε μια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ και παμε να οργανωσουμε τους ΣΕΡΒΟΥΣ και τους ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ???? Περιεργα πραγματα κι απο κει λοιπον!!!! Και στη μεση ο αγνος αποτειχισμενος λαος που ΔΕΝ επιθυμει καθολου να προσχωρει σε τετοιου ειδους ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ!!!! Γρηγορειτε λοιπον απλοι και αγνοι ομολογητες οπου γης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/6/18, 9:00 π.μ.

    Έμαθα ότι ο π. Σάββας δεν πήγε στοην Σερβία. Γνωρίζετε κάτι; Μακάρι να είναι αλήθεια. Να επιδιώξουν να ομονοήσουν οι πατέρες στην Ελλάδα πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/6/18, 6:22 π.μ.

      Απαντηση προς τον δημητρουκα και τους συν αυτω. Ο πατηρ Σαββας δεν πηγε στην Σερβια. Τους λογους ας τους ρωτηση ο καθε δημητρουκας που καθονται και παιζουν αναιαναιμακτως στα πληκτρολογια τους ,

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/6/18, 10:57 π.μ.

      Φίλε μου. Μικρό το αμάρτημα αν εμείς παίζουμε στα πληκτρολόγιά μας. Σ' εκείνους όμως τους άλλους, που περιφέρονται "τήδε κακείσε", αναγγέλλουν να συνεχίσουν την δράση τους στην Σερβία και μετά (καλώς κατά την ταπεινή μου γνώμη) δεν πάνε, παίζουν δηλαδή με την Πίστη μας χωρίς να εξηγούν τους λόγους των κινήσεών τους στο ποίμνιο, τι έχετε να πείτε;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος3/6/18, 11:52 π.μ.

    Σαν χτες θυμάμαι την δημοσια αντιπαράθεση του μη αποτειχισμένου κ. Κερμενιώτη με τον κ.Ριζο όταν ο τελευταίος άσκησε δριμεία κριτικη στους Αγιορείτες Πατερες για τα επικίνδυνα ανοίγματά τους προς τους ζηλωτές παραταξιακούς Παλαιοημερολογήτες. Ο κ. Κερμενιώτης φοβερά θιγμένος υπερασπίστηκε τους Αγιορείτες μοναχους σαν να ηταν κι αυτός ο ίδιος (στην φαντασία του) αποτειχισμένος διωκόμενος μοναχος!! Μέχρι που εκανε τις γνωστές δηλώσεις του ο π. Θ. Ζησης εναντίον των Αγιορειτών οτι τείνουν να γίνουν σχισματικοι. Εκει ο κ. Κερμενιώτης χάθηκε για λίγο απο τον δημόσιο σχολιασμό, σκεπτόμενος οτι εκτέθηκε σοβαρά υπερασπιζόμενος ανθρώπους που ο φωτισμένος - κατά τον κ.Κερμενιώτη - μέντοράς του έκρινε οτι τείνουν να γίνουν σχισματικοί.
    Τώρα επανήλθε δριμύτερος, ονομάζοντας ο ίδιος "σχισματικους" όσους ακολουθούν την ακριβεια!!! Εχει αναγαγει την αντίφαση και την κυβίστηση σε τέχνη πραγματικη!!
    Ας βγαλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...
    Α.Να.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/6/18, 1:05 μ.μ.

    Μέχρι πριν δύο χρόνια κάποιοι "φίλοι" μας έριχναν για χρόνια τον χαρτοπόλεμο στους φιλοοικουμενιστές έως ότου το συνειδητοποίησαν ακόμη και οι ίδιοι. Εδώ και ένα περίπου χρόνο έκαναν ένα βήμα προόδου στον αγώνα τους, μαζί με τον χαρτοπόλεμο πρόσθεσαν και άσφαιρα πυρά. Ας είναι σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους θα είναι ακριβώς ή έστω περίπου το ίδιο με αυτό που ήταν πριν τα δύο χρόνια. Των φιλοοικουμενιστών το αυτί δεν ιδρώνει με "καλαμπούρια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν αγωνιστές ου κατ επίγνωση αγαπητέ Α.Να που ακολουθούν ανθρώπους με περγαμηνες και θέσεις και όχι τον Χριστό. Μην εκπλησσεσθε λοιπόν με ο,τι κι αν δείτε να εκτυλίσσεται στο αντιοικουμενιστικο στερέωμα. Δυστυχώς για αυτούς τους αδελφούς scripta manent. Όσο προχωρούν τόσο περισσότερο θα εκτίθενται. Όσο για τους φακέλους της καθαίρεσης τους ακούγεται ότι γύρισαν πίσω από τη Σύνοδο γιατί υπηρχαν νομικά και κανονικά κενά... Αργά ή γρήγορα θα τα αποκαλύψει ο Θεός ο οποίος ου μυκτηριζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/6/18, 8:50 π.μ.

    Έλα κι εσύ στην πανήγυρη του ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΜΟΥ!

    Ανακάλυψε κι εσύ τον συναρπαστικό κόσμο της οικονομίας στην ζωή του ορθόδοξου χριστιανού!

    Βάλε κι εσύ την ορθοδοξία σου και την συνείδησή σου στο "οικονομικό πρόγραμμα"!

    Γίνε κι εσύ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΗΣ!Συμφέρει!

    Παρακολούθησε την βαθυστόχαστη μέλετη των πατέρων της οικονομίας,με περίτεχνα εκφραστικά μέσα,που θα σε ξεναγήσουν στα άδυτα της λογικής της οικονομίας(...για να μην χαθείς)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/6/18, 1:39 μ.μ.

    EXONTEΣ ΜΟΡΦΩΣΙΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕ ΔΥΝΑΜΙΝ ΑΥΤΗΣ ΗΡΝΗΜΕΝΗ,...,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚ.ΓΕΡΟΝΤΟΣ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ -ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΟΜΙΛ.19 ΕΩΣ 25 ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ 'ΑΠΟΨΕΙΣ'ΚΑΙ ''ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΑΚΟΥΕΤΕ''ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ ''ΓΟΗΤΕΣ'' '' ΛΟΓΟΠΛΑΝΟΥΣ'' ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΣΜΟΝΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΕΙΛΙΑΝ ΩΣ ΑΝΔΡΕΙΑΝ--- ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο Κ.Η.Ι.ΧΡΙΣΤΟΣ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/6/18, 10:08 μ.μ.

    Φοβερή φωτογράφηση!EXONTEΣ ΜΟΡΦΩΣΙΝ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕ ΔΥΝΑΜΙΝ ΑΥΤΗΣ ΗΡΝΗΜΕΝΗ.Αυτοι ακριβώς οργανώνουν την ημερίδα της Θεσσαλονίκης. Είθε να το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.