Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Άγριος προπηλακισμός του Αρχ. Ιερώνυμου από πιστούς

 Νέα δημοσίευση: Διάψευση του Γρ. Τύπου Αρχιεπισκόπου:
Διαψεύδει τις φήμες για επίθεση διαδηλωτών στο αυτοκίνητο Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η Αρχιεπισκοπή
   Με κατηγορηματική διάψευση φημών που αναπαρήχθησαν από μερίδα ΜΜΕ περί δήθεν επίθεσης διαδηλωτών στο αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου χθες στο Σύνταγμα προχώρησε η Αρχιεπισκοπή.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε δημοσιοποιήσει με επιφύλαξη τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για προπηλάκιση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από διαδηλωτές.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Χάρης Κονιδάρης έκανε λόγο για κατάπτυστα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα

Η δήλωση του κ. Κονιδάρη:
 «Όσα κατάπτυστα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δημοσιεύονται σε ορισμένες ιστοσελίδες χωρίς τον παραμικρό κόπο διασταύρωσης των «πληροφοριών» περί υποτιθέμενης επίθεσης διαδηλωτών στο αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου αργά χθες το βράδυ στην περιοχή του Συντάγματος, αποτελούν την επιτομή των καταφανώς ψευδών και χυδαία κατασκευασμένων ειδήσεων.
https://www.pentapostagma.gr  (ἐδῶ)

 «Στα άκρα» σπρώχνει η κυβέρνηση τους πολίτες 

Εκτραχύνεται η κατάσταση σε όλη την χώρα με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, μετά την απόφασή της να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, να αναγνωρίσει «μακεδονική» υπηκοότητα στους σλαβόφωνους και αλβανόφωνους των Σκοπίων και να τους αναγνωρίσει το σλαβικό ιδίωμα που μιλάνε, ως γλώσσα «μακεδονική».
Φαίνεται ότι οι πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία τους τουλάχιστον, θεωρεί ότι η Ελληνική Εκκλησία θα έπρεπε να ήταν
ενεργά αντίθετη σε αυτές τις ενέργειες και δεν το έκανε.

Είναι γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρνήθηκε να τοποθετηθεί από την ημέρα που ανακοινώθηκε το «Βόρεια Μακεδονία» και όσα το συνοδεύουν και αυτό εκλήφθηκε από πολλούς πολίτες ως «συνδιαλλαγή» με την κυβέρνηση και «ξεπούλημα» της Μακεδονίας.
Έτσι η χθεσινή του επίσκεψη σε Μητρόπολη της Ανατολικής Αττικής συνοδεύθηκε από σφοδρές αποδοκιμασίες του πλήθους, πρωτάκουστες και πρωτόγνωρες για έναν Αρχιεπίσκοπο, πρόσωπο που πάντα έχαιρε του λαϊκού σεβασμού.




Δυστυχώς, λόγω των χυδαίων χαρακτηρισμών προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου δεν είναι δυνατόν να προβληθεί το εν λόγω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.