Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Τα ίδια Οικουμενιστικά καμώματα Φαναρίου και Μόσχας! --Η ίδια "νέα" οικουμενιστική "εκκλησία"!

   Εἶναι ἀπορίας ἄξιο τὸ γεγονὸς ὅτι κάποιοι ἀντι-Οἰκουμενιστές (π. Θ. Ζήσης, π. Ν. Μανώλης κ.λπ.) στηρίζουν ἐλπίδες στοὺς Ρώσους, διότι εἶναι τάχα πιὸ Ὀρθόδοξοι ἀπὸ τὴν ὁμάδα Βαρθολομαίου!    Ἂν ἐξαιρέσουμε, ὅμως, ὅτι δὲν συμμετεῖχαν στὴν Κολυμπάρια Σύνοδο τῆς Κρήτης γιὰ λόγους ἐξουσιαστικούς-Πρωτείων, τὰ ἴδια Οἰκουμενιστικὰ καμώματα καὶ πιστεύματα ἔχουν μὲ τὴν φατρία Βαρθολομαίου. Μία ἀκόμα ἀπόδειξη τὰ παρακάτω βίντεο, ὅπου ὁ μητροπ. Βολοκολάμσκ Ἰλαρίων συμπροσεύχεται μὲ Ρωμαιοκαθολικοὺς στὸν Άγ. Νικόλαο στὸ Μπάρι:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/10/18, 10:59 μ.μ.

    Καμία σχέση δεν επιτρέπεται να έχουν οι σλαύοι στα εσωτερικά θέματα της πατρίδας μας. Οι αποτειχισμένοι της Ελλάδος είναι μέλη της τοπικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος. Η συνεργασία με αποτειχισμένους άλλων χωρών είναι θετική κίνηση αλλά μέχρι εκεί.

    Δεν πρέπει να περιμένουμε σωτήρες από το εσωτερικό η το εξωτερικό. Σωτήρας μας ειναι ο Χριστός και ΜΟΝΟ.

    Αν υπάρξει ενότητα μεταξύ των Ελλήνων αποτειχισμένων τότε ας υπάρξει και συνεργασία με τους αποτειχισμένους του εξωτερικού. Αν ο καθένας με την ομάδα του δημιουργεί σχέσεις με αποτειχισμένους του εξωτερικού χωρίς την υφιστάμενη ενότητα στην Ελλάδα μεταξύ αποτειχισμένων, τότε απλώς οι ομάδες των Ελλήνων αποτειχισμένων θα έχουν τις αντίστοιχες ομάδες συνεργασίας στο εξωτερικό. Και τί έγινε; Η εσωτερική διχόνοια θα μεταφερθεί στο εξωτερικό.

    Κάποιοι ρώσσοι ρασοφόροι ηγέτες ταπεινά φρονούμε πως ίσως να είναι και πιο οικουμενιστές από κάποιους οικουμενιστές των ελληνόφωνων πατριαρχείων.

    Η εγκύκλιος της δεκαετίας του '60 που αναγνώριζε μυστήρια στην παπική εκκλησία αν και την πήρε πίσω η Μόσχα, είναι ένα βήμα που ακόμα συνοδικά δεν το έχει κάνει η Κων/πολη.

    Ας στραφούμε στον Χριστό την ΜΌΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ κι ας αφήσουμε τους ανθρώπους σωτήρες. Είδαμε ως τώρα τί έχει γίνει και κάποιοι βγάλαμε τα συμπεράσματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.