Έρχεται το «σχίσμα» Εκκλησίας-Κράτους: Στρώνουν το έδαφος για θρησκευτική ουδετερότητα
– Απόψε οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, τα αλλάζουν όλα πλέον!
«Σχίσμα» Εκκλησίας-Κράτους επιθυμεί η Κυβέρνηση. Μετά λοιπόν την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, τις αλλαγές των βιβλίων της Ιστορίας, στην αποδόμηση της κοινωνίας, αφού προωθούν το διαφορετικό ως κάτι φυσιολογικό, έρχεται και το τελικό χτύπημα. Θέλουν να κοπούν οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.Ο στόχος ξεκάθαρος. Να δημιουργήσουν ένα Έθνος χωρίς αρχές και αξίες. Όσοι γνωρίζουν λίγη Ιστορία, θα καταλάβουν ότι η Εκκλησία μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Έθνους. Αυτό πρέπει όμως πάση θυσία να ξεχαστεί.
Μην ξεχνάμε πως πλέον δημιουργείται μία νέα… Ελλάδα. Στα σχολεία πλέον συμμετέχουν αρκετοί μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι, κάτι που σημαίνει πως η πατρίδα μας μετασχηματίζεται και αλλοιώνεται.
Ο Τσίπρας θέλει να αλλάξει την αντζέντα, καθώς η κόντρα
Καμμένου-Κοτζιά έχει αφήσει ανοιχτές πληγές. Για το λόγο αυτό συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την στιγμή που πολλά κομματικά στελέχη επιζητούν τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας.
Η πρώτη ψηφοφορία υπολογίζεται να διεξαχθεί μέσα Δεκεμβρίου, και ένα μήνα μετά η δεύτερη ψηφοφορία.
Όσο για την τελική έγκριση στο περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα το δώσει η επόμενη Βουλή είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Κράτος – εκκλησία
Σύμφωνα με το διαδικαστικό, η πρόταση υποβάλλεται στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μεταφέρει το ζήτημα στη Βουλή και συγκροτεί επιτροπή που λειτουργεί περίπου δύο μήνες.
Η πρώτη ψηφοφορία υπολογίζεται να διεξαχθεί μέσα Δεκεμβρίου, και ένα μήνα μετά η δεύτερη ψηφοφορία.
Όσο για την τελική έγκριση στο περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα το δώσει η επόμενη Βουλή είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με πλειοψηφία 180 βουλευτών, ανάλογα με την κατάληξη της ψηφοφορίας στην προτείνουσα – δηλαδή τη σημερινή- Βουλή.
Αναμένουμε λοιπόν την στάση που θα κρατήσει ο Π. Καμμένος, αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει την θέση της.
Την κεντρική φωτογραφία δεν την βάλαμε τυχαία. Ο Α. Τσίπρας αποστρέφεται τον Σταυρό, καθώς μάλλον του δημιουργεί… αλλεργία. Αυτόν ψηφίσαμε για Πρωθυπουργό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού ΔΕΝ θα πειράξουν την μισθοδοσία όλα μια χαρά θα είναι για τους μισθωτούς λυκοποιμένες. Ίσα - ίσα, τώρα θα είναι ακόμη πιο υπάκουοι στο κράτος γιατί το μόνο που τους απέμεινε είναι ο μισθός.
Δεν νομίζω πώς η ουσία περί διαχωρισμού Εκκλησίας -Κράτους βρίσκεται στο μισθό. Μόνο ο μισθός δεν τους ενδιαφέρει. Τούς ενδιαφέρουν να σταματήσει να υφίσταται αυτή η συνταγματική δαγκάνα του άρθρου 3 του Συντάγματος της επικρατούσας Ορθοδοξίας, που τους δένει τα χέρια και τα πόδια σε πολλά ζητήματα νομοθεσίας. Εδώ επεμβαίνει βοηθαει και ο Θεός διότι κραταει ιεραρχικό λόγω της συνταγματικής κάλυψης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν το άρθρο 3 πάρει διαφορετική τροπή σε ρόλο επικρατούσας ιστορικά Αγίας Ορθοδοξίας, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση Τσίπρα Ιερώνυμου,
τότε θα είναι σαν να λένε πως έχει καταργηθεί η Ορθοδοξία στην Ελλάδα, και θα μπορούν να θεσμοθετούν ότι θέλουν και όπως θέλουν, χωρίς να υπάρχουν ζητήματα αντισυνταγματικοτητας από το ΣτΕ όπως έγινε με τα βιβλία των θρησκευτικών.
Αυτός επί της ουσίας θα είναι ο καταστροφικός διαχωρισμός της Εκκλησίας του Χριστού από το Κράτος, και αυτό επιθυμούν να πετύχουν, και όχι να κόψουν τον μισθό. Άλλωστε ο μισθός είναι γερή δαγκάνα του διαβόλου, και ότι έχει δαγκωμενο ο διάβολος δεν το πειράζουν, απεναντίας το ενισχύουν.
Με την νέα αναθεώρηση θα θεωρείται η Αγία Εκκλησία του Χριστού ένα Μουσιακό μοντέλο σε νομοθετική αχρηστεία, δηλαδή στη γλώσσα μας υπό διωγμό, διότι οι Χριστιανοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι συνεχώς με νέα αντίχριστα νομοθετήματα.
Εδώ έρχεται και η σημασία του νόμου 4301 του 2014, που τόσο πολύ διαφημίστηκε ως η αρχή του νοικοκυριού των θρησκειών στην Ελλάδα. Όσοι λοιπόν έχουν οργανωθεί, είτε αυτοδίκαια είτε με τους 300 των θρησκευτικών νομικών προσώπων, και τις ετεροδοξες νομικές Εκκλησίες, μετά την συνταγματική αναθεώρηση που επίκειται, θα τους αγκαλιάσει περισσότερο αυτούς η πολιτεία υπό την θεσμική προστασία τους, και πλέον απροκάλυπτα και επίσημα θα τους κατονονάζει ετερόδοξους και ετερόθρησκους, όλους όσους είναι εντεταγμένοι, ακόμη και την Κρατούσα Εκκλησία, διότι τώρα θεωρούνται μόνο οι νομικές προσωπικότητες των 300 που ιδρυονται στα πρωτοδικεια όπως πχ αυτά των ΓΟΧ καθώς η Κρατούσα ανσγνωρίζεται από το άρθρο 3 του Συντάγματος.
Αυτή είναι η ουσία του διαχωρισμού Κράτους Εκκλησία, και όχι ο μισθός ή κάτι άλλο.
Με άλλα λόγια όσοι θέλουμε να μείνουμε Ορθόδοξοι να ετοιμαζόμαστε για σκληρό διωγμό σε όλα τα επίπεδα.
Καλό αγώνα.
Και εγώ εύχομαι :
ΔιαγραφήΚαλή δύναμη, Καλό αγώνα, υγεία και σωτηρία.
Ίσως ο διωγμός που λέτε να ενώσει εν αληθεία και αγάπη τα διεστώτα.