Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η Ι. Μ. Καστοριάς παρενέβη, προτρέποντας τους πιστούς να μην παρευρεθούν στην εκδήλωση "PEACE ROAD BALKANS 2018"

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας για την εκδήλωση "PEACE ROAD BALKANS 2018"



Σχετικά με την εκδήλωση "PEACE ROAD BALKANS 2018"

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σχετικά με την εκδήλωση "PEACE ROAD BALKANS 2018"

Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς ενημερώθηκε από τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων για την εκδήλωση "PEACE ROAD BALKANS 2018" που θα διεξαχθεί στην Καστοριά σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2018. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχει, σύμφωνα με το δικό του δελτίο τύπου, και ο Δήμος Καστοριάς.

Οργανωτής και εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης φέρεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ειρήνης (UPF). Στην ιστοσελίδα τους και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο: http://www.upf.org/founders/rev-dr-sun-myung-moon, αναφέρεται ως ιδρυτής της Ομοσπονδίας ο Κορεάτης Sun Myung Moon, γνωστός ως «μεσσίας» και αρχηγός της αίρεσης "Ενωτική Εκκλησία του Μουν", η οποία είναι καταχωρημένη στο "Εγχειρίδιο αιρέσεων και παραχριστιανικών ομάδων", επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου αναγράφονται επικίνδυνες παραθρησκευτικές ομάδες, σέκτες, αιρέσεις, κ.α..
Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, ακολουθώντας τη γραμμή της Εκκλησίας και τις
υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου, προτρέπει τους πιστούς να μην παρευρεθούν στην ως άνω εκδήλωση, καθώς τα κίνητρα των οργανωτών της παραμένουν αμφίβολα.
Εφιστά δε την προσοχή σε όσους έχουν την αρμοδιότητα της παροχής υπηρεσιών σε παρόμοιες «πολιτιστικές εκδηλώσεις» και της σχετικής αδειοδότησης να ενημερώνονται πρώτα από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους.
………………………………..

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Με την υποστήριξη και της «Ενωτικής Εκκλησίας» του Sun Myung Moon, ο Δήμος Καστοριάς καλεί τους Καστοριανούς να συμμετέχουν στο Peace Road Balkans 2018
Ο Δήμος Καστοριάς εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
«PEACE ROAD BALKANS 2018»

O Δήμος Καστοριάς, μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ειρήνης (*), πρόκειται να συμμετέχει στην εκδήλωση Peace Road Balkans 2018, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει νέες μόνιμες σχέσεις μεταξύ των νέων και να τους δώσει το μήνυμα της ειρήνηςτης αμοιβαίας ευημερίας και ανάπτυξης για χάρη κάθε χώρας και των Βαλκανίων συνολικά.
Νέοι ποδηλάτες (περίπου 15) από την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες από την Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ θα ταξιδέψουν περίπου 1500 χιλιόμετρα με ποδήλατο για να παραδώσουν μηνύματα ειρήνης και συνεργασίας. Τελευταία στάση της διαδρομής αυτής είναι η Καστοριά.

Ο Δήμος Καστοριάς καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, για να μεταδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας, για χάρη της ειρήνης και της ανάπτυξης των Βαλκανίων.
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στην Καστοριά, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
• 4.00 μ.μ. έναρξη Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας
• Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ορεστιάδος
• μικρό γύρο της λίμνης (Μαυριωτίσσης – Σουγαρίδη)
• Λεωφόρο Νίκης
• Ιουστινιανού
• 5.00 μ.μ. τελετή λήξης στο Ενυδρείο Καστοριάς – Χαιρετισμοί.
Σχετικά: «εδώ» και «εδώ«
Φωτογραφία: Ο ‘αιδεσιμότατος’ Sun Myung Moon με την σύζυγό του Hak Ja Han κατά την διάρκεια της παραδοσιακής επίκλησης μιας ευλογίας σε ένα μαζικό γάμο στο Chamsil της Σεούλ όπου 6.000 ζευγάρια από περίπου 80 χώρες, άγνωστοι μεταξύ τους, τέλεσαν τους γάμους τους που «ήταν το πιο γρήγορο μέσον για να φθάσουν στον υπέρτατο κόσμο της Ειρήνης». Ο Moon, αυτοανακηρυγμένος μεσσίας, ίδρυσε το 1954 την θρησκευτική οργάνωση-κίνημα «Άγιο Πνεύμα για την Ενοποίηση του Παγκόσμιου Χριστιανισμού» (HSA-UWC) στην Σεούλ της Νοτίου Κορέας. Το 1994 η HSA-UWC αντικαταστάθηκε από τον ίδιο με μια νέα θρησκευτική οργάνωση-κίνημα την Οικογενειακή Ομοσπονδία για την Παγκόσμια Ειρήνη και Ενοποίηση (FFWPU) – γνωστή ως Ενοποιημένη Εκκλησία (Εκκλησία Ενοποίησης ή Ενωτική Εκκλησία) υποστηρικτής των εκδηλώσεων της Καστοριάς. Στην συνέχεια ιδρύθηκαν αρκετά παραρτήματα, ενώσεις και οργανισμοί, όπως η UPF (*Παγκόσμια Ομοσπονδία Ειρήνης που συνδιοργανώνει με τον Δήμο Καστοριάς τις αθλητικές εκδηλώσεις την προσεχή Κυριακή στην πόλη της Καστοριάς), η IRFWP (Διαθρησκευτική Ομοσπονδία για την Παγκόσμια Ειρήνη), η IOWC (Διεθνής Σταυροφορία για Ενοποιημένο Κόσμο), η CAUSA International κ.ά.
***
Peace Road Balkans 2018
[…] Κοντά σε όλα αυτά, λειτουργούν και άλλα, φαινομενικά ακόμη πιο άσχετα γεγονότα. Όπως η αφελώς (;) προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, δηλαδή σε 2-3 ημέρες από σήμερα, κατάληξη της αυτοαποκαλούμενης «παγκόσμιας» «ειρηνευτικής πορείας» στην Καστοριά. Και μάλιστα όχι απλά με την συναίνεση, αλλά και υπό την αιγίδα των αυτοδιοικητικών αρχών και συγκεκριμένα του Δήμου Καστοριάς, που με σχετική ανακοίνωση όχι απλά επιχαίρει, αλλά και καλεί τους πολίτες στις «εκδηλώσεις».
Αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Προκαλείται η εύλογη απορία για τον λόγο (και τον υπεύθυνο), που η Καστοριά είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που εντάχθηκε στην πορεία της… παγκόσμιας ειρήνης. Σε καμιά άλλη πόλη (ούτε καν της Δυτικής Μακεδονίας) δεν θα σταματήσει αυτή η ιδιόρρυθμη και με σαφή στοιχεία παραθρησκευτικής οργάνωσης παράλληλων δράσεων εκδήλωση. Που αναπτύσσεται στο όνομα της ειρήνευσης και συναδέλφωσης των λαών της βαλκανικής, στην οποία περιλαμβάνουν με πολιτικούς όρους, εντελώς άστοχα την Ελλάδα. Ή για την ακρίβεια, μόνο την Καστοριά απ’ όλη την Ελλάδα!
Παραθρησκευτικής και παραπολιτικής προπαγάνδας, που ξέφυγε (;) της προσοχής των αρμόδιων περιφερειακών αρχών και της Δημοτικής αρχής Καστοριάς….
Απόσπασμα από το πρωτοσέλιδο της ΟΔΟΥ «Αναπόφευκτα» της Πέμπτης 18.10.2018
…………………………………
Μητρόπολη Καστοριάς: Μη πάτε στη σημερινή εκδήλωση «Peace Road Balkans 2018» – Αιρετικοί οι διοργανωτές (https://fouit.gr)
………………….
Μητρόπολη Καστοριάς: Μη πάτε στη σημερινή εκδήλωση «Peace Road Balkans 2018» – Αιρετικοί οι διοργανωτές (http://oladeka.com)
……………..
Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, σχετικά με την εκδήλωση «PEACE ROAD BALKANS 2018» στην Καστοριά - Αιρετικοί οι διοργανωτές (svouranews.gr)
………………………
Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς: Αιρετικοί οι διοργανωτές του “PEACE ROAD BALKANS 2018”(https://sentra.com.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.