Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Σεβ. Κυθήρων: Τετράς προβλημάτων

      Τὸ πρόβλημα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἔπαψε νὰ εἶναι «ἐπίκαιρον» γιὰ τὸν
ἀντι-Οἰκουμενιστή ἐπίσκοπο!
Βέβαια· συνέχεια μ' αὐτὸ θὰ ἀσχολούμεθα! Νὰ μὴ γίνουμε καὶ γραφικοί!



    Πολύ ορθά επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος ότι όλοι οφείλουμε να ασχοληθούμεν με τα καίρια προβλήματα και να μη επισκιάζει μόνον ένα εξ αυτών τα υπόλοιπα, καθώς όλα είναι εξίσου σημαντικά. Παραθέτομεν τμήμα από την πρόσφατον εγκύκλιόν του εν όψει της Αγίας Τεσσαρακοστής:
    «Οξύτατα πνευματικά ζητήματα μας καλούν σε αφύπνισι και εγρήγορσι πνευματική. Αναφέρουμε εδώ τα κυριώτερα:
    α) Το λεγόμενο Ουκρανικό ζήτημα, το οποίο, εάν δεν ληφθούν
όσον ένεστι καιρός, κατεπειγόντως, τα ενδεδειγμένα πνευματικά μέτρα, με την έμπνευσι και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος, καταργουμένων των κοσμικών κινήτρων και κριτηρίων, θα αποβή ολέθριο δια την ενότητα και την εν Αγίω Πνεύματι κοινωνίαν των διϊσταμένων Πατριαρχείων και των λοιπών κατά τόπους Αγίων του Θεού Ορθοδόξων Εκκλησιών. Θεός φυλάξοι!
    β) Το Μακεδονικό ζήτημα, εάν δεν αναθεωρηθή η επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών και εκχωρηθή η ονομασία της Μακεδονίας, έστω και σύνθετη εις το γειτονικό κράτος, το οποίο εποφθαλμιά, ως γνωστόν, την Ελληνικώτατη Μακεδονία μας και περιοχές της Βορείου Ελλάδος.
   γ) Το μέγα ζήτημα της επικειμένης Αναθεωρήσεως του Συντάγματος, εάν δεν διατηρηθούν ως έχουν και αλλοιωθούν βασικά και θεμελιώδη δια την Αγίαν μας Εκκλησίαν και το Έθνος μας άρθρα, ως τα πολυσυζητούμενα άρθρα 3 και 13 του Συντά­γματος και δεν διασφαλισθούν παντί τρόπω και με πάσαν νομικήν κάλυψιν τα απαράγραπτα δικαιώματα του Ιερού Κλήρου και της Εκκλησίας μας και
    δ) Το φλέγον ζήτημα της αποκαθάρσεως της διδακτέας ύλης του μαθήματος των Θρησκευτικών από το συγκρητιστικό της περιεχόμενο και την προκαλουμένη σύγχυσι της μαθητιώσης νεολαίας από την πολυθρησκευτικότητα του μαθήματος και την σε παραλλήλους πίνακες παράθεσι των θεωριών και πιστευμάτων άλλων θρησκειών, σε αντίθεσι προς τις κρυστάλλινες σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/11/18, 7:01 π.μ.

    Οι πράξεις όλων των επισκόπων δηλώνουν πως δεν είναι ορθόδοξοι πλέον .Σύνοδος Κρήτης στην πυρά και μετά όλα αυτά τα εξ ίσου σημαντικά να αποκτηθούν .ο Θεός βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.