Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

«ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ...»

ΑΓΙΟΣ  ΠΑΪΣΙΟΣ:

 «ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ »



ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Ἂν δὲν ἀρχίσουν μερικοὶ νὰ κτυποῦν τὸ κακό, νὰ ἐλέγχουν δηλαδὴ αὐτοὺς ποὺ σκανδαλίζουν τοὺς πιστούς, θὰ γίνη μεγαλύτερο κακό.

 Αν ή Εκκλησία δεν μιλάει, για να μην έρθει σε ρήξη με το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τά έχουν καλά με όλους, γιατί τους βοηθάνε στα ιδρύματα κ.λπ., οι Αγιορείτες πάλι αν δεν μιλούν, για να μην τους κόψουν τα επιδόματα , τότε ποιος θα μιλήσει; 

Οι καθηγητές της Θεολογίας κ.λπ. δεν φωνάζουν, γιατί λένε: «Είμαστε υπάλληλοι· θα χάσουμε τον μισθό μας, καί μετά πώς θα ζήσουμε;


Σχολεία είναι αυτά; Γλώσσα είναι αυτή που διδάσκουν σήμερα στα παιδιά; Ποιά είναι η ιστορία μας; Αλλά και στην Θεολογία τι γίνεται; Έχει ένας άθεος πτυχίο της Θεολογίας και τον αφήνουν να διδάσκει θρησκευτικά.

Αν δεν ξέρει Αρχαία Ελληνικά κανείς και ασχολείται με το δόγμα, μπορεί να πλανηθεί. Και εμείς καταργήσαμε τα Αρχαία από τα σχολεία!

Την Ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στο Χριστό και τους αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας και την ελευθερία μας την οφείλουμε στους ήρωες της πατρίδας μας, που έχυσαν το αίμα τους για μας. 

Αυτήν την αγία κληρονομιά οφείλουμε να την τιμήσουμε και να τη διατηρήσουμε και όχι να την εξαφανίσουμε στις μέρες μας. Είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο έθνος… 

Δεν θα αφήσει ο Θεός, αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε ό,τι μπορούμε ανθρωπίνως και για ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε ανθρωπίνως, να κάνουμε προσευχή να βοηθήση ο Θεός.

Τους λέω: “Ο Θεός να φυλάξει να μην έρθουν οι βάρβαροι και μας ατιμάσουν!” και μου λένε: “Και τι θα πάθουμε;”. Ακούς κουβέντα; 

Άντε να λείψετε, χαμένοι άνθρωποι! 

Τέτοιοι είναι οι άνθρωποι σήμερα. Δώσ’ τους χρήματα, αυτοκίνητα και δεν νοιάζονται ούτε για την πίστη, ούτε για την τιμή, ούτε για την ελευθερία.

Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους.

Εκείνοι υπέφεραν τόσα για την πατρίδα και εμείς τι κάνουμε γι’ αυτήν; Ή Ελλάδα, ή Ορθοδοξία, με την παράδοση της, τους Αγίους και τους ήρωες της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό!


«Περιμένετε τώρα τα πιο δύσκολα, γι’ αυτό , προσέξτε μη χαθείτε από τον ΧΡΙΣΤΟ, Θα έλθουν πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, η μόνη ελπίδα και σωτηρία σας είναι ο Ουράνιος Πατέρας, ο Υιός του, η Αγία Τριάδα και η πιστις σας προς Αυτήν.

Να είσθε προετοιμασμένοι διότι στο όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ θα μαρτυρήσουν πολλοί και θα είσθε μάρτυρες αυτής της μαρτυρίας.

Εφαρμόζουν αυτήν την ώρα την καταστροφή της ανθρωπότητας αλλά χωρίς να έχουν λογαριάσει τον ΧΡΙΣΤΟ


Μην ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ…


Σας προετοιμάζω ότι θα περάσετε πολύ περισσότερα δεινά, σας υπενθυμίζω όμως ότι ο ΧΡΙΣΤΟΣ, μας έχει αφήσει την Μητέρα του για προστασία, θα βρίσκεται πάντοτε με σας και μέσα στην ψυχή σας».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.