Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πατριάρχης Σερβίας: «Δε θα αναγνωρίσουμε το σχίσμα στην Ουκρανία»

   Τη θέση της Εκκλησίας της Σερβίας αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα επανέλαβε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Politika» της πατρίδας του.
Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας είπε ότι τάσσεται υπέρ της τήρησης των ιερών κανόνων και της διαδικασίας που καθορίζεται με τους κανόνες αυτούς, κάτι που σημαίνει ότι «στηρίζουμε και τους Έλληνες, και τους Ρώσους. Η Σερβική Εκκλησία όμως δεν αποδέχεται και δε θα αποδεχτεί την νομιμοποίηση του σχίσματος στην Ουκρανία και δε θα συμφωνήσει με τέτοιου είδους εκφάνσεις στο δικό της έδαφος, αν εμφανιστούν».
Αναφέρθηκε και στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, και τόνισε ότι «το κράτος και οι αρχές πρέπει ακόμη περισσότερο να ασχοληθούν με την προστασία της δημοκρατίας, της ειρήνης και της συνεργασίας, καθώς και με επίλυση προβλημάτων όλων των κοινωνικών στρωμάτων για να μην υπάρχει διχόνοια και έχθρα μεταξύ των εθνών.
Εμείς οι Σέρβοι επίσης φέρουμε την ευθύνη, επειδή απαρνηθήκαμε την Εκκλησία, τον Θεό, τον εαυτό μας και υποπέσαμε σε λιγοψυχία, και μπορεί να μας σώσει μόνο η πίστη και η αφοσίωση στον Θεό και στην Εκκλησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.