Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Έλληνες Ιεράρχες και Αγιορείτες με το δίκαιον!

 

    Άξιοι οι Ιεράρχαι και όλοι όσοι συμπαραστέκονται εις το δράμα που αντιμετωπίζει η μόνη Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία υπόκειται εις διώξεις, αφ’ ης στιγμής δια της εγκαταστάσεως παραλλήλου Ιεραρχίας εις την Ουκρανίαν εδημιουργήθη σχίσμα, με την προσκειμένην εις το κράτος νέαν Εκκλησίαν να έχη εις την διάθεσίν της την εξουσίαν. Ο «επανασχεδιασμός της παραδοσιακής δομής του Ορθοδόξου κόσμου» είναι η ουσία του οικουμενισμού, μιας καινοφανούς παπίζουσας εκκλησιολογίας.

 Ως επληροφορήθημεν από την εφημερίδα «AXIA NEWS» της 26ης Ιανουαρίου 2019:
    «Και κάθε εκκλησία που κατασχέθηκε, κάθε εξόριστη οικογένεια ιερέων, κάθε δάκρυ η σταγόνα αίματος που χύνονται σε αυτούς τους διωγμούς θα είναι στη συνείδηση αυτού του ιεράρχη προσωπικά» επεσήμανε, αναφερόμενος στις αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος του Μπογιάρκα. Παράλληλα, παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους «το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως προσπάθησε συστηματικά, για αρκετές δεκαετίες, να επανασχεδιάσει την παραδοσιακή δομή του Ορθοδόξου κόσμου, καθιστώντας τον όλο και περισσότερο εξαρτημένο από αυτό». Ταυτόχρονα, ο αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος ζήτησε τη στήριξη των Ελλήνων ιεραρχών και των μοναχών του Αγίου Όρους στον αγώνα που δίνει η κανονική Ουκρανική Εκκλησία για την αποκατάσταση της αλήθειας. «Αρκετοί Έλληνες ιεράρχες εκφράζουν τολμηρά και ανοιχτά τη γνώμη τους, υπερασπίζοντας την αλήθεια, παρά την εξουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου»…
    «Αναμένουμε μία φωνή από το Άγιον Όρος, την αθωνική πολιτεία, επειδή αυτοί οι μοναχοί υπερασπίζονταν πάντα την αλήθεια. Ορισμένες εκκλησίες έχουν ήδη εκφράσει με σαφήνεια και ακρίβεια τη θέση τους, ορισμένοι σχεδιάζουν να τη διαμορφώσουν στις Συνόδους τους. Αρκετοί Έλληνες ιεράρχες εκφράζουν τολμηρά και ανοιχτά τη γνώμη τους, υπερασπίζοντας την αλήθεια, παρά την εξουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ελπίζουμε ότι, μακράν, η συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας Ορθοδοξίας θα παραμείνει πιστή στους κανόνες της Εκκλησίας και στην αλήθειά της. Ελπίζουμε ότι, όπως συνέβη σε παλαιότερους καιρούς, οι αληθινοί ιερείς θα αποφασίσουν να υπερασπιστούν την αλήθεια του Χριστού για την υπεράσπιση της αδελφής Εκκλησίας» τόνισε στη συνέντευξή του ο αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος».
Οrthodoxostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.