Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Η ποιότητα των Οικουμενιστών: Ψευτο-Θόδωρος και Ιούδας!

Το γράμμα που διάβασε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Κύπρο:

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου μία ήδη προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κύπρο. Την προηγούμενη ημέρα είχε μνημονεύσει για πρώτη φορά στην Θεία Λειτουργία τον Επιφάνιο Ντουμένκο, προκαθήμενο της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Ο πατριάρχης Θεόδωρος κινήθηκε μονομερώς χωρίς την συναινετική απόφαση των ιεραρχών του Αλεξανδρινού θρόνου. Η απόφαση αυτή εξέπληξε πολλούς και δημιούργησε ανησυχία στους Κύπριους ιεράρχες, οι οποίοι του ζήτησαν να μην μνημονεύσει τον Επιφάνιο Ντουμένκο στην Θεία Λειτουργία που θα γινόταν στην Κύπρο.
Το αίτημα να αποφύγει την μνημόνευση του Ντουμένκο έγινε ειδικά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αθανάσιο στην Λεμεσό, όπου ήταν προγραμματισμένο να παραστεί ο πατριάρχης κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, προστάτη της Λεμεσού όπου υπάρχει και σημαντικός Ρωσσικός πληθυσμός.
Ωστόσο, όπως δείχνει το βίντεο από τη Λειτουργία, το οποίο δημοσίευσε ο Ορθόδοξος δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βοσνεσένσκυ [Alexander Voznesensky] που ήταν παρών, ο πατριάρχης Θεόδωρος αγνόησε αυτό το αίτημα και μνημόνευσε τον Επιφάνιο:


   Όταν ο Πατριάρχης μνημόνευσε τον Επιφάνιο, τρεις επίσκοποι στο Ιερό έτρεξαν αμέσως στον Μητροπολίτη Αθανάσιο και άρχισαν να του μιλάνε με πολύ έντονο και συναισθηματικό τρόπο.
Μετά την μνημόνευση του σχισματικού από τον πατριάρχη, δόθηκε σε όλους τους επισκόπους και τους ιερείς ένας φάκελος με μια φωτογραφία που έγραφε πάνω: 
Ονούφριος: Μητροπολίτης, Επιφάνιος: σχισματικός, Θεόδωρος: Ιούδας».

Ένας από τους ιερείς της συνοδείας του πατριάρχη έσκισε την φωτογραφία και την πέταξε στον άνθρωπο που του την έδωσε, αν και πολλοί Κύπριοι ιερείς ήσαν ευγνώμονες που δόθηκαν αυτοί οι φάκελοι, δηλώνοντας ότι δεν υποστήριζαν την απόφαση του πατρ. Θεοδώρου.
Ενώ στον Εσπερινό υπήρχαν περίπου 50 ιερείς, στην Θεία Λειτουργία μόνο γύρω στους 10 συλλειτούργησαν με τον πατριάρχη, αν και το OrhoChristian έχει πληροφορηθεί ότι στην Μητρόπολη Λεμεσού συνηθίζεται στην Λειτουργία να περιορίζεται ο αριθμός των ιερέων στους 10.
Είναι επίσης γνωστό ότι ορισμένοι επίσκοποι, συμπεριλαμβανομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεου, Έξαρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, δεν παρευρέθησαν στην Θεία Λειτουργία όπως είχε προγραμματιστεί, διότι έμαθαν ότι ο πατρ. Θεόδωρος είχε αρχίσει να μνημονεύει τους σχισματικούς.
Μετάφραση Φαίη
Πηγή OrthoChristian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.