Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Το σχίσμα (μετά την Παναίρεση) επεκτείνεται!

  Καὶ οἱ Ὀρθόδοξοι ἀποδέχονται κι αὐτὸ μοιρολατρικά! Κάποιοι -λίγοι- συνεχίζουν τὸ "χαρτοπόλεμο", ρίχνοντας τὸ κέντρο βάρους ΟΧΙ στὴν ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ (ποὺ ἔφερε καὶ τὸ σχίσμα)  ἀλλὰ στὸ ΣΧΙΣΜΑ!!!
Σημεῖα τῶν καιρῶν!


Kοινώνησαν στο Άγιο Όρος οι σχισματικοί της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
   Οι εκπρόσωποι της ΟCU επισκέφτηκαν επίσης τη Μονή Σιμώνος Πέτρας, όπου «προσεύχονταν σε θείες λειτουργίες και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων του Χριστού»
Για την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα και τα οικουμενιστικά παιχνίδια συμπροσευχών με τους αιρετικούς του καθηγουμένου κ. Ελισαίου, έχουμε προειδοποιήσει τους φίλους του Αγίου Όρους που μας συμβουλεύονται. Φαίνεται όμως πως η Ουκρανική Κακοκεφαλία αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση ώστε να αποκαλυφθεί η άλωση της παναίρεσης του Οικουμενισμού στην Αθωνική Πολιτεία και να γίνει γνωστή σε όλους. Η Μονή Βατοπεδίου, η Μονή Παντοκράτορος, η Μονή Ξενοφώντος, η Σκήτη του Προφήτη Ηλία και άλλες, είναι μόνο μερικά δείγματα της κατάστασης. Ζήτημα πλέον είναι να βρεις Ορθοδοξία στο Άγιον Όρος! Ο ικανότερος Πατριάρχης στη διάβρωση της Πίστης τα κατάφερε! Έφερε την
καρδιά της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος, να υποστεί τέτοιο έμφραγμα, που είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει!
Διαβάζουμε στο spzh.news/gr:

Οι σχισματικοί από την ΟCU κοινώνησαν στο Άγιο Όρος στη Μονή Σιμώνος Πέτρας

Εκπρόσωποι της ΟCU τέλεσαν τη «λειτουργία» στο μοναστήρι του Παντοκράτορα και κοινώνησαν στο μοναστήρι της Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος.
Εκπρόσωποι της νεοσυσταθείσας θρησκευτικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Άγιον Όρος μετάλαβαν στο μοναστήρι της Σίμωνος Πέτρας, ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα της ΟCU.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Παύλος Γιουρίστυ, στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου, τέλεσε «λειτουργία» στις 23 Νοεμβρίου και μίλησε με τον ηγούμενο του μοναστηριού Γαβριήλ, στον οποίο «μεταβίβασε χαιρετισμούς» από τον Επιφάνειο Ντουμένκο.
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ΟCU επισκέφτηκαν επίσης τη Μονή Σιμώνος Πέτρας, όπου «προσεύχονταν σε θείες λειτουργίες και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων του Χριστού».


Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν με τους σχισματικούς



Δεξιά του Βαρθολομαίου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος (σκυφτός)
και αμέσως δίπλα στον Ειρηναίο ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος
της Εκκλησίας της Κύπρου.
     Ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες συλλειτουργούν με τους σχισματικούς και φτάσαμε στο σημείο να μην αποτελεί πια είδηση. Μάλλον βρισκόμαστε στην φάση της «νορμαλοποίησης» αυτής της ανώμαλης κατάστασης.

     Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στον εορτασμό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Φανάρι, κατά το Πατριαρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατρ. Κωνστ/Πόλεως Βαρθολομαίου, συμπαραστατουμένου από τον Πατρ. Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β, συμμετείχαν και αρκετοί Έλληνες Ιεράρχες μαζί με τον σχισματικό Τσερνίγιβ και Νίζνας Ευστράτιο. Εκτός του Ζακύνθου Διονυσίου, διαβάζουμε στην Ρομφαία ότι συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος καθώς και ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρου.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου δεν έχει αναγνωρίσει την σχισματική ψευδοεκκλησία, αλλά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος μιμείται τους «νεοχωρίτες» Ιεράρχες οι οποίοι ενήργησαν ως δούρειοι ίπποι του εσβεσμένου Φαναρίου, αναγνωρίζοντας ντεφάκτο τους σχισματικούς για να εκβιάσουν μία μελλοντική Σύνοδο της Ιεραρχίας, όπως κι έγινε.
Δεύτερος από αριστερά ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρου και αμέσως δίπλα του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος (σκυφτός)
Ο σχισματικός Ευστράτιος άκρη δεξιά.
Να πούμε στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, συγχαρητήρια για το κατόρθωμα! Εύγε! Μπράβο! Και εις ανώτερα! Ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου θα τρέξει τώρα να συλλειτουργηθεί με Κύπριους Ιεράρχες για να τους μεταφέρει το μίασμα και να αρχίσει και εκεί η αντίστροφη μέτρηση.
Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος έκανε πριν λίγους μήνες δηλώσεις για την επίσκεψή του στην Αμμόχωστο όπου την είδε σα «νεκρή πόλη» και ευχήθηκε να βοηθήσει ο Θεός να επιστρέψουν για να αρχίσουν την αντίθετη πορεία. Να είναι σίγουρος ότι με αυτά που κάνει ο Θεός θα βοηθήσει!
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος από την άλλη εμφανίστηκε πρόσφατα σε εκπομπή για να υπερασπιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών και λίγο αργότερα συλλειτούργησε με τους σχισματικούς, εφαρμόζοντας στην πράξη την νέα εκκλησιολογία του Φαναρίου που αποφασίσθηκε στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο να μας εκπέμπει διαμετρικά αντίθετα μηνύματα.
Το Μάθημα των Θρησκευτικών τείνει να πάρει την ανάλογη θέση στην Εκκλησία με αυτήν των γερμανικών αποζημιώσεων στην πολιτική. Όταν οι πολιτικοί θέλουν να πάρουν με το μέρος τους και να καλοπιάσουν τους ψηφοφόρους, ιδιαιτέρως λίγο πριν τις εκλογές, ανασύρουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ έχουν κάνει τα πάντα για να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε τέτοιο σημείο ώστε το αίτημα αυτό να είναι εκ των πραγμάτων αστείο και αδύνατο να υλοποιηθεί. Το ίδιο ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει και με το Μάθημα των Θρησκευτικών. Ορισμένοι το βγάζουν και το βάζουν στο συρτάρι κατά περίσταση, ενώ αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν ταυτόχρονα σε άλλες ενέργειες οι οποίες καθιστούν την λύση αυτού του θέματος ολοένα και δυσκολότερη. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για Ορθόδοξο Μάθημα των Θρησκευτικών και παράλληλα να στηρίζεις την εκκλησιολογία των «ανοιχτών συνόρων» του Φαναρίου.
Για να είμαστε όμως δίκαιοι θα πρέπει να ειπωθεί ότι η Εκκλησία της Κρήτης είναι αιχμάλωτη στο «βασανισμένο» και «μαρτυρικό» Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως! Στο μιαρό Πατριαρχικό συλλείτουργο συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός της Εκκλησίας της Κρήτης. Για να καταλάβουμε, πρόσφατα σε αυτήν την Μητρόπολη εξελέγησαν δυο Επίσκοποι από το……. Φανάρι!!
Από τον διαμελισμένο χάρτη της Ελλάδος συμμετείχε και ένας άλλος Ιεράρχης, ο Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ από τα Δωδεκάνησα, τα οποία υπάγονται απευθείας στο «χιλιοταλαιπωρημένο» Φανάρι!

Φαίη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.