Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τα λείψανα του Αγίου των ερωτευμένων βρίσκονται στη Μυτιλήνη!


Ο ρθόδοξες ντιστάσεις συνεχς μειώνονται.
προβολὴ καὶ θεοποίηση το γήϊνου ρωτα ἀπὸ τὴν
παπικὴ ἠθική, ταιριάζει περισσότερο στὸν σύγχρονο ἐκκοσμικευμένο Ἕλληνα, παρὰ οἱ ἀσκητικοὶ Ἅγιοι
τῆς Ὀρθοδοξίας. Νέα Τάξη, Οκουμενισμός,
κκοσμίκευση, Πανθρησκεία εναι δ. Ἀπόδειξη οἱ δυὸ "ὀρθόδοξοι"(;) ἱερεῖς τῆς φωτογραφίας. Καὶ κάποιοι ἀνόητοι, αὐτὴν τὴν φοβερὴ ἀλλοίωση τοῦ ὀρθοδόξου ἤθους, θὰ τὴν ἀποκαλέσουν ἁπλὰ "ἀσχήμια", καὶ θὰ συνεχίσουν νὰ μᾶς καλοῦν νὰ ἐπικοινωνοῦμε μὲ τοὺς ὑπεύθυνους αὐτῆς τῆς τραγωδίας "ἄχρι καιροῦ", τοὺς ἡγέτες τῆς Οἰκουμενιστικῆς Ἐκκλησίας τῶν πονηρευομένων!

Πλήθος κόσμου στην λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη (Φώτο)

Πανηγυρικός είναι φέτος ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη, με λιτανεία αλλά και συναυλία.

Ο Δήμος Λέσβου φιλοδοξεί να βάλει το νησί στο επίκεντρο του εορτασμού του δημοφιλέστερου αγίου παγκοσμίως, με όπλο το γεγονός ότι στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου της Μυτιλήνης (η γνωστή Φραγκοκλησιά στην οδό Ερμού) φιλοξενούνται λείψανα του αγίου προστάτη των ερωτευμένων, κατόπιν δωρεάς της Ελισάβετ Μπαρτζίλι το Μάρτιο του 1893.
Χθες Παρασκευή, στις 18:45, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του αγίου Βαλεντίνου με τη συνοδεία της μπάντας του δήμου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, σε αγορά και προκυμαία Μυτιλήνης. 

Πλήθος κόσμου συνόδευε τα λείψανα το Άγιου ενώ έμειναν εντυπωσιασμένοι από την καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης που φυλάσσονται τα λείψανα.
Στην λιτανεία και στον καθολικό ναό βρέθηκαν και πολλοί επώνυμοι όπως ο Δήμαρχος Λέσβου, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι κ.α
Για την κάλυψη των εκδηλώσεων έχουν προσκληθεί όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, προσδοκώντας τα πλάνα του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου από τη Μυτιλήνη να είναι μια πρώτης τάξεως προβολή για το νησί.
Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους δημότες να δώσουν το παρών στο ξεκίνημα ενός καινούργιου θεσμού στην πόλη μας, που θα την αναδείξει, αλλά και θα προσελκύσει πολλούς επισκέπτες.
Στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής υπήρχε εδώ και καιρό η καθιέρωση του γλυκού της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου, καθιερώνεται πλέον ένα δημοφιλές τοπικό γλύκισμα, η «αλευριά» ή «συκαλευριά», ως το γλυκό της μέρας. Με επιστολή στα μέλη του από το χώρο της εστίασης, το Επιμελητήριο Λέσβου προτείνει να σερβίρουν το συγκεκριμένο γλυκό τις ημέρες των εκδηλώσεων, συμβάλλοντας στη δημιουργία γιορτινού κλίματος.

Σήμερα Σάββατο 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και η κοπή της πίτας της ενορίας στον αύλειο χώρο του ναού παρουσία πολλών πολιτών της Λέσβου.

Ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία ερωτικού τραγουδιού με τη συμμετοχή του τραγουδοποιού Τάκη Σωτηρχέλη και των συγκροτημάτων «Υπόγεια Ρεύματα», «Τα Φώτα Απέναντι», όπως και των καλλιτεχνών Γιώργου Αδαμπατά, Μιχάλη Δήσσου, Βλαδίμηρου Σιαμέτη και Νίκης Κεραμέκη. Επίσης θα συμμετάσχουν η Χορωδία Δήμου Λέσβου και το Χορευτικό Δήμου Λέσβου.

Ας σημειωθεί ότι σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδόθηκε και σειρά γραμματοσήμων και ειδικοί συλλεκτικοί αναμνηστικοί φάκελοι με θέμα τον Άγιο Βαλεντίνο της Μυτιλήνης, που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.
ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.