Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΖΡΕΝΗΣ



«Ἂν Ὀρθόδοξοι Ἐπίσκοποι καὶ κληρικοὶ συμμετέχουν σὲ Διαλόγους μὲ αἱρετικούς, γιατί νὰ μὴ συμμετάσχουν σὲ μιὰ Ὀρθόδοξη Σύναξη;»

Λάβαμε το παρακάτω e-mail και, αν και πιστεύουμε ότι η Πρόσκληση πρέπει να σταλεί επισήμως από τους επίσημους διοργανωτές, κι όχι από κάποιον που πληροφορήθηκε το γεγονός και το κοινοποιεί, το δημοσιεύουμε για το σκεπτικό του. (Οι υπογραμμίσεις δικές μας).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
 ΣΕ  ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΞΗ

Αγαπητοί της <Πατερικής Παραδόσεως>
Δια του ιστολογίου σας ήθελα ταπεινά να κάνω την εξής πρόταση.
Έμαθα ότι ο διωκόμενος μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης κ.κ. Αρτέμιος (που απειλείται με περαιτέρω ποινές από την Σύνοδο που προεδρεύει ο Οικουμενιστής Πατριάρχης Σερβίας και ελέγχεται από την τρόϊκα Οικουμενιστῶν Επισκόπων) διοργανώνει κληρικολαϊκή Σύναξη. Τη Σύναξη αυτή επαναλαμβάνει κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια στην μητροπολιτική του περιφέρεια.
Οι σεβαστοί Πατέρες της Σύναξης κληρικών και λαϊκών της Γατζέας, οι οποίοι εκφράζουν τους εν Ελλάδι πιστούς που μάχονται τον Οικουμενισμό, τα προηγούμενα χρόνια παρέλειψαν να συμμετάσχουν στη Σύναξη αυτή, αν και δεχόντουσαν ότι αδίκως σφαγιάστηκε ο μητροπολίτης Αρτέμιος. Τους παρακαλώ να συμμετάσχουν φέτος.
Παρακαλώ να μην αρνηθούν την συμμετοχή τους αυτή, προβάλλοντες ως επιχείρημα ότι ο Σεβασμιώτατος Αρτέμιος προχώρησε σε χειροτονία Επισκόπου. Μπορούν να εξετάσουν μαζί του, τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια. Να εξετάσουν τους πέντε με έξι Ιερούς Κανόνες πάνω στους οποίους πληροφορηθήκαμε ότι επικαλείται και στηρίζει την χειροτονία αυτή, καθώς βρισκόμαστε σε καιρό Παναιρέσεως.
Είναι γνωστό ότι μέλη της Συνάξεως των σεβαστών Πατέρων, έχουν συμμετάσχει σε διαλόγους με αιρετικούς Παπικούς ή Προτεστάντες. Είναι γνωστό ότι όλοι μας ανήκουμε στην Εκκλησία της Ελλάδος που συμμετέχει στον Παναιρετικό Συμβούλιο Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) και όλοι αποκαλούμε ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ τις αιρετικές ομολογίες (έστω κατά συγκατάβαση). Αν οι συμμετέχοντες σ’ αυτά τα συνέδρια αιρετικοί σύνεδροι, δεν εμπόδισαν Επισκόπους,  θεολόγους και Πατέρες (όπως ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος και καθηγητής Πανεπιστημίου πατήρ Θεόδωρος Ζήσης) να συμμετέχουν σε τέτοιους Θεολογικούς Διαλόγους με αιρετικούς, γιατί θα εμποδιστούν να συμμετάσχουν, ως παρατηρητές ίσως, σε μιά Σύναξη διωκομένων Ορθοδόξων Πιστών, να συζητήσουν με τον Σεβασμιώτατο τα προβλήματα που δημιουργούνται από την μη ενιαία αντιμετώπιση του Οικουμενισμού και να τον αποτρέψουν να προχωρήσει και σε άλλες τυχόν χειροτονίες, όπως εύχονται σε μια τελευταία τους Ανακοίνωση οι Πατέρες της Γατζέας;
Τέλος, την ίδια πρόσκληση κάνω και σε άλλους Καθηγουμένους Πατέρες, μοναχούς και αδελφούς που αγωνιούν για τις εξελίξεις στο χώρο της Αγίας μας Εκκλησίας, γνωστούς και αγνώστους. Θα ήταν ευλογία Θεού να βρεθούν εκεί όλοι μαζί και να συζητήσουν τα προβλήματα που μας δημιουργεί και τις πράξεις στις οποίες μας εξωθεί ο Οικουμενισμός,  η εσχάτη Παναίρεση της Ιστορίας, όπως την έχει αποκαλέσει ο μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος.
Κ.Ε., Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.