Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Οι Οικουμενιστές αλληλοπροστατεύονται!Καταγγελία για την βίαιη εκδίωξη από τον αύλειο χώρο της αίθουσας τελετών του Α.Π.Θ.


Δρ. Μάριος Ι. Πηλαβάκης                                       Θεσσαλονίκη 5-06-2015
            Κλειούς 6,
           Άνω Πόλις
546 33 – Θεσσαλονίκη

Προς τον Πρύτανη Α.Π.Θ.
κ. Περικλή Μήτκα
Θεσσαλονίκη

Θέμα: Καταγγελία για την βίαιη εκδίωξή μου από τον αύλειο χώρο της αίθουσας τελετών του Α.Π.Θ. την 3ην Ιουνίου 2015, με εντολήν του καθηγητού και προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Θεοδώρου Γιάγκου.
          
  Κύριε Πρύτανη,

Την 3ην Ιουνίου το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. ανηγόρευσε σε επίτιμον διδάκτορά του τον αγγλικής καταγωγής Μητροπολίτην Διοκλείας Κάλλιστον Ware. Επειδή ο προαναφερθείς Μητροπολίτης μετέδιδε την Θείαν Κοινωνίαν στους αιρετικούς Κόπτας εμοίρασα φυλλάδιο διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρον της αίθουσας τελετών. Εκείνην την ώρα είδα τον συμπατριώτη μου και «φίλον» καθηγητή κ. Θεόδωρον Γιάγκο στα σκαλιά της αίθουσας να δίνει εντολές σε τέσσερεις άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας να με διώξουν. Ένας από αυτούς άρπαξε βίαια τα φυλλάδια που κρατούσα και εν συνεχεία με έσπρωξαν έξω από το χώρο.
Ποτέ δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις η διάδοση των στοχασμών μου με αντικείμενο ορισμένες θεολογικές μου απόψεις σχετικά με τη διακονία του Λόγου του Θεού
από τον τιμώμενο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις απόψεις μου αυτές θεμελιώνω στους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό, διότι η τήρηση ή μη των κανόνων που αναφέρονται στην έντυπη διατύπωση των απόψεών μου, προκύπτει ολοφάνερα, το δε κείμενό τους είναι σαφέστατο και ουδεμίας αμφισημίας των εξ εμού έχει ανάγκη.
Ασκώντας λοιπόν το δικαίωμά μου που απορρέει από το αρθρ. 14 του Συντάγματος, ευρισκόμενος σε δημόσιο χώρο και μη προσβάλλοντας πρόσωπα δέχθηκα έργω εξύβριση στο πρόσωπό μου (αρθρ. 361 Π.Κ.) με προπηλακισμούς και ανάρμοστες χειρονομίες από όργανα ιδιωτικής ασφάλειας του χώρου, στα οποία ο κ. καθηγητής εκ προθέσεως προκάλεσε την απόφαση τής έργω εξυβρίσεως στο πρόσωπό μου. Συνεπώς αντιμετώπισα το θλιβερό γεγονός ένας παλαιός μου φίλος να δρα ως ηθικός αυτουργός (αρθρ. 46 Π.Κ.) στο αδίκημα που συνέβη στο πρόσωπό μου.  Βέβαια δεν πρόκειται να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Θεωρώ όμως τερματισθείσα μια φιλία διατυπώνοντας την ευχή ο ζήλος ο οποίος κατέλαβε τον κ. καθηγητή σε βάρος του προσώπου μου να μετατραπεί σε δημιουργική δύναμη αντιμετωπίσεως των διαφόρων αιρέσεων που διαδίδονται τάχιστα, πάντοτε βέβαια εντός των νομίμων και ηθικών ορίων.
Μετά τιμής
Μάριος Ι. Πηλαβάκης
(Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας
του Πανεπιστημίου του Λονδίνου)

Κοινοποίησις:
1) Υπουργόν Παιδείας
κ. Μπαλτάν
2) Αναπληρωτήν Υπουργόν Παιδείας
κ. Κουράκην
3) Οικουμενικό Πατριαρχείον.
4) Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας της Ελλάδος
5) Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
6) Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας της Κύπρου
7) Κοσμήτορα και Καθηγητάς της
Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
8) Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.