Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Οταν οι Οικουμενιστές νομίζουν πως έχουν χιούμορ!

     «Καὶ μὴ θαυμάζεις ἂν οἱ ποιμένες γίνονται λύκοι, διότι πρὸς τοὺς ποιμένες καὶ τοὺς πρεσβυτέρους ἀπευθυνόμενος ὁ Παῦλος ἔλεγε, ὅτι “Ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα”»  (Ἁγίου ωάννου Χρυσοστόμου)

ΕΓΩ… Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ (Γεράσιμος Φραγκουλάκης)!«...Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνω­ρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό. Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότη­τα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει» (Ἅγιος Παΐσιος)

Του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας

Καλά να πάθω! Ήθελά τα κι έπαθά τα! Πήγα σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ενός πάστορα που ήταν υπεύθυνος για την Οικουμενική Κίνηση και συγγνώμη για την έκφραση, μου την "έπεσαν", όπως πάντα, οι αντιοικουμενιστές. Από τον Τελε-σχολιαστή της Αστόριας μέχρι κάποιους "αγγελοσκιαγμένους" εξ Ελλάδος. Και, ναι τελικά έχουν δίκιο! Περίτρανα αποδεικνύεται ότι είμαι οικουμενιστής όπως ακριβώς εννοούν τον όρο όλοι αυτοί. 

Πώς αποδεικνύεται αυτή η οικουμενιστική μου ιδιότητα; 
1. Το σπίτι που μένω στο Αννόβερο ανήκει σε ευαγγελικό. 
2. Βγαίνοντας από το σπίτι μου, όποιον συγκάτοικό μου στην πολυκατοικία συναντήσω τον καλημερίζω, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κανένας δεν είναι Ορθόδοξος. Επιπλέον λέω καλημέρα
και στην τουρκάλα που έχει το φούρνο δίπλα στην πολυκατοικία που μένω, και το χειρότερο καμιά φορά ψωνίζω κι απ' αυτήν. 
3. Το αυτοκίνητό μου κατασκευάστηκε σε περιοχή μη Ορθόδοξη. 
4. Τα ρούχα που φορώ, τα αγοράζω από μαγαζιά μη Ορθοδόξων. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τα τρόφιμα. 
5. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μιλήσω περισσότερο με μη Ορθοδόξους. 
6. Από τις έξι πόλεις που λειτουργούμε στην ενορία μας, μόνο το Αννόβερο έχει Ορθόδοξο ναό. Στις άλλες λειτουργούμε σε τρεις Ρωμαιοκαθολικούς και δύο Προτεσταντικούς. 
7. Πηγαίνω σε εκδηλώσεις Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών, όπως επίσης πηγαίνω σε εκδηλώσεις της τοπικής Κυβέρνησης και του Δήμου, ενώ γνωρίζω ότι ο Πρωθυπουργός είναι ρωμαιοκαθολικός και ο Αρχιδήμαρχος ευαγγελικός. 
Αυτά είναι λίγα από τα τεκμήρια που θεμελιώνουν την "οικουμενιστική" μου ιδιότητα.

Όμως, ναι έχουμε και όμως: 
1. Στην ενορία μου μπορεί να βρει κάποιος πρώην ρωμαιοκαθολικούς και ευαγγελικούς που ασπάστηκαν την Ορθοδοξία. 
2. Πολύ ελάχιστες περιπτώσεις θα βρει αν ψάξει κάποιος, προσωπικώς δεν γνωρίζω καμία, πρώην Ορθοδόξων, που έγιναν ρωμαιοκαθολικοί ή ευαγγελικοί. 
3. Από τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά που έχουμε οι περισσότεροι μας ήρθαν έτοιμοι από Ελλάδα, εκεί που τα πάντα δουλεύουν "ρολόι". 
4. Δεν επιτρέψαμε ούτε επιτρέπουμε σε αφορισμένους κληρικούς ή λαϊκούς να έρχονται, πολύ δε περισσότερο να κηρύττουν από τον άμβωνα της ενορίας μας. 
5. Δεν δεχτήκαμε και δεν θα δεχθούμε ευλογίες, ούτε θα συμπαραταχθούμε με καθηρημένους κληρικούς, οποιουδήποτε βαθμού. 
6. Θα συνεχίζουμε να αγαπάμε και να προσευχόμαστε για εκείνους που με μανία μας καταδιώκουν.
7. Θα συνεχίζουμε να είμαστε υπάκουοι στα κελεύσματα της Αγίας μας Εκκλησίας, αποστασιοποιημένοι από τέτοια μεμονωμένα, ακόμα κι αν πρόκειται για ανθρώπους που κατέχουν καίρια πόστα μέσα σε αυτήν. 

Συγχωρέστε με για την ευδιάκριτη ειρωνική διάθεσή μου, όμως αρκετά. Φτάνει πια! Δεν μπορεί ο κάθε άσχετος (και υπάρχουν μπόλικοι και κληρικοί και λαϊκοί) να το "παίζει" τιμητής της Ορθοδοξίας. Αγωνιζόμαστε γι' αυτήν και δεν την χαλαλίζουμε σε κανέναν. 
Το έχω γράψει και άλλη φορά, κάποιοι για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες και την ανικανότητά τους, φουσκώνουν το μπαλόνι του οικουμενισμού μέχρι να σκάσει και ο κόσμος να ασχοληθεί με το θόρυβο που θα κάνει και όχι με τα α-έργα τους. 
Αλλά βλέπετε, έχουν τακτοποιήσει τα του οίκου τους και θέλουν να φροντίσουν και για το δικό μας σπίτι. Στην Ελλάδα, στις περιοχές των "φωνασκούντων", δεν υπάρχουν σαν μανιτάρια, ευκτήριοι οίκοι διαφόρων ευαγγελικών αποχρώσεων, ούτε "βασιλείες" των ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά. Όμως αυτά μάλλον δεν τα βλέπουν. Φρονούν ότι οι Ορθόδοξοι των περιοχών τους κινδυνεύουν από τους οικουμενιστές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας κ.α. 
Σ' αυτή την περίπτωση, πείτε μου αλήθεια, μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, εκτός από "καλά κρασιά";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.