Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Συνέδρια της επίσημης Εκκλησίας για ΟΛΕΣ τις σέκτες και αιρέσεις, αλλά ΠΟΤΕ για τον Οικουμενισμό!!! Αυτόν, έχει φροντίσει ο Βαρθολομαίος, να μην τον εγγίζει κανείς!

Έναρξη των εργασιών της Πανορθοδόξου Συνδιάσκεψης για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας

λάχιστοι, πλέον, ερες κα μοναχο νδιαφέρονται κα πολεμον τν Οκουμενισμό, τν ποο χει ξεχάσει ἐπίσημη κκλησία, "δι τν φόβον τν ουδαίων" το Φαναρίου!
Ἄλλο ἕνα Συνέδριο γιὰ τὶς αἱρέσεις καὶ τὶς Παραθρησκεῖες, κανένα Συνέδριο, ὅμως, καὶ καμιὰ πρόνοια γιὰ τὴν Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ἐδῶ καὶ …δεκαετίες! Ἡ ἐπίσημη Ἐκκλησία καὶ οἱ Λειτουργοί της ἔχουν παραδοθεῖ στὰ χέρια τῶν ἀρχηγῶν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ χορεύουν ὅπως τοὺς διατάζουν!
"Π.Π."
Πηγή: ¨Κατάνυξι"

synodiko_ekklisaki.jpg

Υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, και με τη συμμετοχή Εντεταλμένων δέκα Ορθοδόξων Εκκλησιών και εβδομήντα πέντε Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, άρχισε την Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου ε.έ., στο Συνεδριακό Κέντρο Απόστολος Παύλος” της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, τις εργασίες της η “ΚΖ’ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων διά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας”, με θέμα: “Όψεις του συγχρόνου αποκρυφισμού”, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου, Μέλους της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων.
Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος. Μετά τον Αγιασμό
ανεγνώσθησαν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε και τα εξής: «Κάθε μορφή εμπλοκής του ανθρώπου σε αποκρυφιστικές θεωρίες και πρακτικές ενέχει τον βασικό κίνδυνο να εμπλακεί συνειδητά ή ασυνείδητα και να επιλέξει τρόπο ζωής, που αποτελεί άνευ βίας άρνηση της εν Χριστώ Ιησού σωτηρίας, ελευθερίας και ελπίδος του, με τραγική συνέπεια αυτό που ο άγιος Αμφιλόχιος Ικονίου χαρακτηρίζει ως “απέκδυση του Χριστού’’».
Στη συνέχεια ομίλησε και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνδιασκέψεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής.
Στην εναρκτήρια τελετή παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Κυδωνίας καί Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Λύδδης κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).
Τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου εξεπροσώπησαν ο βουλευτής κ. Χρήστος Δήμας, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, ο Ταξίαρχος Διευθυντής της Σχολής Μηχανικού, ο Διευθυντής της Φρουράς Κορίνθου, ο Ταξίαρχος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορίνθου καί πολλοί Δημοτικοί και Περιφεριακοί Σύμβουλοι.
Ακολούθησε η πρώτη εισήγηση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρ. Βασιλείου Γεωργόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: “Η σύγχρονη ψευδοαγγελολογία” στην οποία παρουσίασε την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου και τους τρόπους έκφρασής του.
Ο ομιλητής υπογράμμισε βασικά ειδολογικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης ψευδοαγγελολογίας, δίνοντας έμφαση στα αποκρυφιστικά, συγκρητιστικά και νεοεποχίτικα χαρακτηριστικά της, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως αναλογίες μέ τον αρχαίο Γνωστικισμό.
Δεύτερη εισήγηση ήταν αυτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλου με θέμα: “Λόγοι επηρεασμού των νέων από των Αποκρυφισμό”. Ο Μητροπολίτης Σισανίου, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: «Για να κατανοήσουμε τις προϋποθέσεις εξ αιτίας των οποίων πολλοί έφηβοι εμπλέκονται στά δίχτυα του αποκρυφισμού, θα πρέπει κατ’ αρχήν να επισημάνουμε τα γνωρίσματα και τις ευαισθησίες της νεανικής ηλικίας και τις ψυχολογικές προϋποθέσεις που καθιστούν αυτή την πρόσβαση εύκολη. Τα ευαίσθητα αυτά σημεία, τις αναπτυξιακές μεταβολές και την ιδιόμορφη ψυχολογική κατάσταση των εφήβων λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα ποικίλα παραθρησκευτικά κινήματα και οι παραθρησκευτικές ομάδες, όταν απευθύνονται στους έφήβους και τους νέους».
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση επί των δύο εισηγήσεων.
Οι εργασίες της Συνδιασκέψεως θα συνεχισθούν σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.


 ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΖ΄ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Συνέχισε χθες, 3 Νοεμβρίου ε.έ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου «Απόστολος Παῦλος», τις εργασίες της η «ΚΖ΄ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας».

Κατά τήν πρωινή συνεδρία υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Πατριάρχου της Βουλγαρίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ. Την πρώτη εισήγηση πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου με θέμα: «Αποκρυφιστικές πρακτικές υπό το φως της Αγίας Γραφής». Ο εισηγητής, αφού προσδιόρισε την έννοια του Αποκρυφισμού και την Ορθόδοξη θέση της Αγίας Γραφής, αναφέρθηκε στον κοινό τους τόπο, που είναι η προβολή της βαθύτατης επιθυμίας του ανθρώπου να προσεγγίσει την απόκρυφη από αυτόν γνώση. Στη συνέχεια απαρίθμησε συγκεκριμένες αποκρυφιστικές πρακτικές που αναφέρονται στην Αγία Γραφή και τόνισε τη ριζική διαφοροποίηση των θεωμένων χαρισματούχων της Εκκλησίας από τους ποικίλους αποκρυφιστές.
Έκλεισε την εισήγησή του με την προβολή της βδελυγμίας του Θεού για τις αποκρυφιστικές πρακτικές, καθώς και με τις προτροπές των θεοπνεύστων συγγραφέων της Αγίας Γραφής προς τους πιστούς να μην έχουν καμμία σχέση με τις ανωτέρω πρακτικές.
Δεύτερη εισήγηση πραγματοποίησε ο Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Ἰωάννης Ζῶτος μέ τόν τίτλο: «Σύγχρονος Πνευματισμός καί Channelling». Ο π. Ιωάννης τόνισε ότι ο πνευματισμός, σε συνάρτηση με τον παγανισμό και τις πρακτικές του, ασχολείται από αρχαιοτάτων χρόνων με την εξερεύνηση του κόσμου των πνευμάτων και την προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους με διάφορες τεχνικές και μέσω ανθρώπων, των διάμεσων-μέντιουμ που, υποτίθεται, έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία. Όμως η Αγ. Γραφή καταδικάζει και απορρίπτει αυτόν τον τρόπο προσέγγισης της πνευματικής σφαίρας ως μη ορθό και επικίνδυνο. Η προσέγγιση του Θεού δεν γίνεται μέσω τεχνικών. Η προσπάθεια επικοινωνίας με πνεύματα μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στην ψυχική ισορροπία και την πνευματική και υλική ζωή των ασχολουμένων, διότι ανοίγονται στον χώρο του δαιμονικού. Αυτό συμβαίνει ιδίως με τη σύγχρονη έκφραση αυτής της επικοινωνίας, το Channelling (διαυλισμός).
Τρίτος ομιλητής ήταν ο θεολόγος κ. Λάμπρος Σκόντζος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Αποκρυφισμός του Νεοπαγανισμού». Ο ομιλητής τόνισε ότι ο Νεοπαγανισμός είναι ένας από τους εύρωστους διαύλους του νεοποχίτικου Αποκρυφισμού, καθότι προβάλλει και εδραιώνει τις δοξασίες του με την επιστροφή στον πραγματικό ή υποθετικό ή επίπλαστο κλέος της προχριστιανικής αρχαιότητας.
Η απογευματινή συνεδρία πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Εισήγηση πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ με τον τίτλο: «Η αλογία της Αστρολογίας». Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε, μεταξύ των άλλων, ότι η Αστρολογία διαφέρει ουσιωδώς από την Αστρονομία, η οποία ανήκει στις ακριβείς φυσικές επιστήμες και στην πραγματικότητα είναι μαντεία. Οι Αστρολόγοι παρουσιάζονται ως σωτήρες αγωνιώντων προσώπων. Τα Μ.Μ.Ε. έχουν αναδειχθεί σε ρόλο Μαντείων και οι Αστρολόγοι στη θέση της Πυθίας.
Τέλος, παρέμβαση πραγματοποίησε ο καθηγητής κ. Ιβάν Δημητρώφ, με τον τίτλο «Ο Αποκρυφισμός στη Βουλγαρία» και αναφέρθηκε σε διάφορες αποκρυφιστικές ομάδες που δραστηροποιούνται στη Βουλγαρία και τις σχετικές προσπάθειες αντιμετωπίσεως του φαινομένου από την τοπική Εκκλησία.
Η απογευματινή συνεδρία ολοκληρώθηκε με τις παρεμβάσεις των Εντεταλμένων των Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο αντιαιρετικό έργο που επιτελείται στις εκκλησιαστικές περιφέρειές τους.
Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες της Συνδιασκέψεως με τη σύνταξη και την υπογραφή Πορισμάτων.
Εκ του Γραφείου Τύπου
της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.