Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Είχε ανάγκη ο Αρχιεπίσκοπος να πάρει (με συντροφιά τον Ναυπάκτου κ.ά. Ιεράρχες) τον "Χρυσούν Σταυρό τιμής και ευποιίας" από το σχολείο των Παπικών;

Πηγή: "Ρομφέα"
leontios-1
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέστη απόψε στην Εκδήλωση, που διοργάνωσαν τα Λεόντια Λύκεια Πατησίων και Νέας Σμύρνης προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Λεοντίου Λυκείου Νέας Σμύρνης, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Αργολίδος κ. Νεκταρίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, του Επισκόπου της εν Αθήναις ΡΚαθολικής Εκκλησίας κ. Σεβαστιανού καί των πρώην Επισκόπου κ.Νικολάου,
του εκπροσώπου του Βατικανού στην Ελλάδα, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμένου, Βουλευτών, εκπροσώπων Κομμάτων, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Διευθύντριας του Βυζαντινού Μουσείου κ. Αικατ. Δελλαπόρτα, του Διευθυντού του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.Αλέξανδρου Κατσιάρα, του Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού, Κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΡΚαθολικής Εκκλησίας, Μελών του Τάγματος των Μαριανών Αδελφών, Αποφοίτων των Λεοντίων Λυκείων και πλήθους κόσμου.
Κατά την Εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε από την Χορωδία του Λεοντίου Λυκείου, που τραγούδησε υπό τη διεύθυνση του Αποφοίτου του Λεοντίου Λυκείου Συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β` ανεκηρύχθη επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων των Λεοντίων Λυκείων και του απενεμήθη ο χρυσούς Σταυρός τιμής και ευποιίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ομίλησε με συγκινητικούς λόγους για το έργο του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου Β' ως Μητροπολίτου Θηβών.
Η Εκδηλωση επελέγη με θαυμάσια ομιλία του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου Β' , ο οποίος ανεκάλεσε στη μνήμη του την πορεία του ως Καθηγητής στο Λεόντιο Λύκειο, τη συνεργασία με τους Καθηγητές και την επικοινωνία του με τους μαθητές, καθώς και στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Παιδεία, τονὶζοντας μεταξύ άλλων ότι: "...Σήμερα, μπορεί να είναι συζητήσιμο το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά είναι επικίνδυνο να μιλάμε για κατάργησή του..." και προσέφερε για τη Βιβλιοθήκη του Λεόντιου Λυκείου το έργο του "Χριστιανική Βοιωτία" και αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου Σαλώνων Ησαῒα, που εξέδωσε σε περιοριμένο αριθμό αντιτύπων η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.
Η Χορωδία του Λεοντίου Λυκείου έκλεισε την Εκδήλωση με θρησκευτικούς ύμνους και τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου Β'.
leontios-2
leontios-3

leontios-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.