Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ, ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΙΑ και οι Ηρακλείς της!

Μιὰ ἀξιόλογη ἀπάντηση-σχόλιο εἴδαμε στὸ ἱστολόγιο «Ὁ Παιδαγωγός» ποὺ ἀξίζει νὰ τὴν δημοσιεύσουμε.
Κάποιος «Παναγιώτης» ἐπεμβαίνει μὲ σχόλιο κάτω ἀπὸ τὸ ἄρθρο «Στην εκκλησία, ο λαός, ούτε καν κομπάρσος!», διότι δὲν τοῦ ἀρέσει κάποια ἱστολόγια νὰ «ἀποκαλύπτουν» τὰ κακῶς κείμενα τῶν Ἐπισκόπων (εἶναι σαφὴς ὁ ἐπηρεασμός του ἀπὸ τὴν αἵρεση τοῦ ἐπισκοποκεντρισμοῦ). Πρὸς τὸ σκοπὸ αὐτὸ παραπέμπει σὲ κείμενο τοῦ ἁγίου Παϊσίου, ὅπως αὐτό:

«Δὲν πρέπει νὰ δημιουργοῦμε θέματα στὴν Ἐκκλησία οὔτε νὰ μεγαλοποιοῦμε τὶς μικρὲς ἀνθρώπινες ἀταξίες ποὺ γίνονται... Ὅποιος γιὰ μικρὴ ἀταξία ταράσσεται πολὺ καὶ ὁρμάει ἀπότομα, νὰ τὴν... διορθώση δῆθεν, (μὲ ὁρμὴ καὶ ὀργή), μοιάζει μὲ ἐλαφρόμυαλο Νεωκόρο ποὺ βλέπει νὰ στάζη ἕνα κερὶ καὶ ὁρμάει ἀπότομα, μὲ φόρα, γιὰ νὰ τὸ διορθώση δῆθεν, ἀλλὰ παίρνει σβάρνα ἀνθρώπους καὶ μανουάλια καὶ δημιουργεῖ τὴν μεγαλύτερη ἀταξία τὴν ὥρα τῆς Λατρείας».

ἀπάντηση τοῦ ἱστολογίου:

Δυστυχώς οι προφητείες του π. Παϊσίου που αντί να μας αφυπνίζουν –όπως συνέβαινε στο παρελθόν– τις επικαλούνται ορισμένοι για να μας κρατάνε κοιμισμένους (αφού θα μας δώσουν την Πόλη, τι χρειάζεται να αγωνιζόμαστε, καλά καθόμαστε στον καναπέ μας και προς θεού, να μην κατηγορούμε τον "Πατριάρχη", "ξέρει αυτός", εμείς θα "κάνουμε υπακοή στην εκκλησία").
Κάποιοι έχουν σπαταλήσει άφθονες ώρες για να βρούν κανένα απόσπασμα και να τεκμηριώσουν την αδράνεια τους με λόγους του π. Παϊσιου!
Σας ρωτάμε λοιπόν:
Γιατί ο π. Παϊσιος διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Αθηναγόρα;
Γιατί επέλεξε το "άκρο";
Γιατί "τάραξε" την "Μητέρα εκκλησία";
Γιατί να "κατηγορεί την μάνα του" αφού τα καλά παιδιά δεν πρέπει να το κάνουν;
Γιατί δεν "διόρθωσε ο ίδιος το κακό με καλοσύνη";
Αν διαβάσετε προσεκτικά ο π. Παΐσιος αναφέρεται στις "μικρές αταξίες που γίνονται". Αυτές ζητάει να καλύπτουμε.
Θέματα δογματικά όπως ο Οικουμενισμός και οι αθλιότητες που τον συνοδεύουν, δεν είναι "μικρές αταξίες".
Όπως και ο δεσποτισμός που αλλοιώνει το πολίτευμα της εκκλησίας, που εκβιάζει τους ιερείς να μην ομολογούν την αλήθεια, "δεν είναι μικρή αταξία".
Όπως και το να υπάρχουν δεσποτάδες ομοφυλόφιλοι, με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μασόνοι, δεν είναι "μικρή αταξία".
Αυτά καταγγέλλουμε. Και θα συνεχίσουμε να τα καταγγέλλουμε.
Εκκλησία δεν είναι μόνον ο "δεσπότης" ή ο "Πατριάρχης" όπως θέλουν να μας πείσουν. Εκκλησία είμαστε και εμείς, ο πιστός λαός. Διαφορετικά, θα έπρεπε όλοι να είχαμε ακολουθήσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και να γίνουμε δωρητές οργάνων σώματος. Αλλά ευτυχώς, υπάρχει και πιστός λαός.
Αν δεν σας αρέσει, τι να κάνουμε, πάρτε την κουβερτούλα σας, πάρτε και το τάμπλετ σας, ξαπλώστε αναπαυτικά, διαβάστε καμιά προφητεία για την Πόλη, ονειρευτείτε, τί ωραία που θα είναι, όταν μας την δώσουν (κουβέντα δεν λέει κανείς για την πείνα που θα προηγηθεί) και κοιμηθείτε χωρίς τύψεις για όσα συμβαίνουν στην εκκλησία μας.
Ανοίξτε και το 4Ε, κάποιον πανηγυρικό εσπερινό ή δεσποτικό συλλείτουργο θα δείχνει για 2η και 3η φορά (ανάλογα με την οικονομική συμφωνία που έκανε με τον τοπικό δεσπότη). Μια χαρά μπορείτε να αναπαύεστε έτσι.
Εσείς, ως καλοί, πνευματικοί και σώφρονες, δικαιούστε να κλείνετε τα μάτια. Εμείς ΟΧΙ. Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης, αγωνιζόταν για "ελευθέρα και ζώσα εκκλησία". Αυτός είναι ο οδηγός μας. Τα δικά του κηρύγματα θα ακούμε, και όχι κάποιων καλοαναθρεμένων που "προσκύνησαν" για να γίνουν δεσποτάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.