Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΗΔΕΝ! --Η νέα Εκκλησία είναι εδώ! --Επίσημα η Σύνοδος "έδωσε" την αγωγή των νέων στους Οικουμενιστές-Πανθρησκειαστές με τις ευλογίες Ιερώνυμου-Ναυπάκτου! --Ο Γιαγκάζογλου και οι "Αχρι-Καιρίτες" θριάμβευσαν! --Παγωμάρα και αιδήμων σιωπή από την Π.Ε.Θ. και Θρησκευτικά Ιστολόγια!

Πηγή:  "Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ"

Ο Οικουμενισμός έχει διαβρώσει τους πάντες.

 Να ενταχθούν κεφάλαια θρησκειολογικά στα βιβλία θρησκευτικών πρότεινε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

ΣΧΟΛΙΟ.


Να ενταχθούν κεφάλαια θρησκειολογικά στα βιβλία θρησκευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης πρότεινε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) την Τρίτη με θέμα συζήτησης τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στην Μέση Εκπαίδευση.



Ο κ. Ιερόθεος, ο οποίος ήταν εισηγητής στην συνεδρίαση, κατέθεσε την πρότασή του «να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών με τη δική του θεματολογία, στο οποίο όμως να γίνουν μερικές βελτιώσεις, εντάσσοντάς το στα σύγχρονα παιδευτικά δεδομένα».

Σε αυτό το πλαίσιο, εισηγήθηκε «να εισαχθούν σε κάθε βιβλίο -όχι σε κάθε μάθημα- μερικά κεφάλαια θρησκειολογικά, ανάλογα με τη θεματολογία του βιβλίου, αφού όμως δοθεί προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση την οποία ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως εφαρμογές και τα καλά στοιχεία του Νέου Προγράμματος Σπουδών».


απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Δ.Ι.Σ.


«Είμαστε ευαίσθητοι σε κάθε ξένον» Ο κ. Ιερόθεος επισήμανε, επίσης, ότι «στην Ελλάδα έχουμε δώσει δείγματα, ακόμη και σε δύσκολες περιστάσεις, ότι είμαστε ευαίσθητοι σε κάθε ξένον, πρόσφυγα, μετανάστη, αλλόθρησκο και αλλόδοξο και προστατεύουμε τα δικαιώματά τους, το να πιστεύουν και να λατρεύουν σύμφωνα με τις ατομικές τους πεποιθήσεις».

Η απογευματινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και σε αυτήν συμμετείχαν, εκτός από τα μέλη της, ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι δύο πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων) και του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ.  (...)

  Πηγή


ΣΧΟΛΙΟ:
Όταν γράφουμε και ξαναγράφουμε για την "γκουροποίηση" στον χώρο της εκκλησίας και των ορθοδόξων ιστολογίων, κάτι τέτοιες περιπτώσεις έχουμε υπόψη. Ας διαβάσουν λοιπόν κάποιοι την "ερμαφρόδιτη" εισήγηση του Ναυπάκτου.
Θυμίζουμε τον πόλεμο που έχει κάνει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου .. (γράψαμε πρόσφατα εδώ  και εδώ )

Όσο αποδίδεται το "παπικό αλάθητο" σε πρόσωπα, τόσο κακό γίνεται στην εκκλησία μας.
Απόλυτη σιωπή και από την ΠΕΘ που περιορίστηκε να δημοσιεύσει την ανακοίνωση. Καμία αντίδραση λοιπόν;; 



Πολύ προσοχή θέλει και το παρακάτω απόσπασμα της ανακοίνωσης (ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΙΣ, στην επίσημη ιστοσελίδα της, εδώ):




ο Παιδαγωγός



άλλο ΣΧΟΛΙΟ :
Θεωρητικά η απόφαση αναφέρεται σε συγκερασμό του σημερινού (ορθόδοξου) και του νέου (οικουμενιστικού - θρησκειολογικού) Προγράμματος Σπουδών. Στην πραγματικότητα, όμως, η απόφαση της Συνόδου δίνει το μαχαίρι και το κρέας στα χέρια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τουτέστιν στα χέρια του Γιαγκάζογλου, που θα συγγράψει με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του τα σχετικά σχολικά εγχειρίδια.

Επομένως επιβεβαιώθηκε στην πράξη η δήλωση του κ. Φίλη ότι ορισμένοι “φωτισμένοι” ιεράρχες -μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος- θέλουν
την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό - οικουμενιστικό. Αυτό, όμως, έγινε με τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των ΚΑΙΡΟΣκόπων και όσων αγωνίζονταν να διατηρήσει το μάθημα των Θρησκευτικών τον κατηχητικό και ομολογιακό του χαρακτήρα.

Ο σατανικός Γιαγκάζογλου και ο άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων μέντοράς του Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πέτυχαν αυτό ακριβώς που ήθελαν όπως ήταν ο φόβος μας όλα αυτά τα χρόνια. Και το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών θα λειτουργήσει στα πλαίσια του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης την επόμενη χρονιά και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι θα συντάξουν τα βιβλία των Θρησκευτικών ώστε να εξυπηρετείται ο οικουμενιστικός, πολυπολιτισμικός και θρησκειολογικός χαρακτήρας των Θρησκευτικών με την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Οίκοθεν νοείται ότι οι ΑΝΕΛ και οι διάφοροι τυχοδιώκτες του ιδίου φυράματος θα οχυρωθούν τώρα πίσω από τις αποφάσεις της Συνόδου.

Αυτό που φοβόμαστε έγινε όπως ήταν φυσικό άλλωστε να γίνει. Πώς είναι δυνατόν να ευοδωθεί ένας αγώνας όταν ο Αρχιστράτηγός του, τουτέστιν ο Αρχιεπίσκοπος, έχει αυτομολήσει στις τάξεις των εχθρών;
το 2ο σχόλιο του Παναγιώτη Τελεβάντου, από εδώ


Σχολιάζουμε:
Δεν μπορούμε να τα αποδίδουμε όλα στον αρχιεπίσκοπο. Όταν οι -υποτιθέμενοι- παραδοσιακοί ιεράρχες κάνουν τέτοιες εισηγήσεις, δεν φταίει ο Αρχιεπίσκοπος αλλά οι ίδιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.