Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το "μπλέντερ" του Οικουμενισμού: λειτουργοί και προστάτες του οι Επίσκοποι για τη "συνύπαρξη" των λαών!

Ιστορία-Θρησκευτικά των Βαλκανίων
και της Ελλάδας στο μπλέντερ
της υποχρεωτικής “συνύπαρξης”!


Στόχος να δημιουργηθούν λαοί άνευροι, αμνήμονες και κατά συνέπειαν άβουλοι, εύκολα διαχειρίσιμοι από όσους κινούν τα νήματα παγκοσμίως.

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Όλοι θυμόμαστε την προ μηνός φράση της "κυρά-Σίας" του υπουργείου Παιδείας “να μη μπαίνει εθνόμετρο στα σχολικά βιβλία Ιστορίας”. Άπαντες διαπίστωσαν πως ζήλεψε τη δόξα των Ρεπούση-Δραγώνα και έφριξαν.
Η φράση όμως αυτή ουδόλως τυχαία ήταν από ότι φαίνεται. Καθώς οι κυβερνώντες είναι έτοιμοι κατά πως φαίνεται να ακολουθήσουν την πεπατημένη των Βαλκάνιων γειτόνωνκαι από τη μια να μιμηθούν τους Βουλγάρους και με εθνική γομολάστιχα να σβήσουν και να ξαναγράψουν την ιστορία σε ένα οργουελικό απαράμιλλο κρεσέντο και από την άλλη τους Σέρβους που ετοιμάζονται να καταργήσουν τα Θρησκευτικά από τα σχολειά τους.
Τι έκαναν στη Βουλγαρία οι...συνάδελφοι της κας Αναγνωστοπούλου; Εφεξής οι Βούλγαροι μαθητές θα μαθαίνουν ότι πέντε αιώνες
«συγκατοικούσαν με τους Οθωμανούς» όχι ότι ζούσαν υπό την κατοχή τους.
Η διευθύντρια του βουλγαρικού Υπουργείου Παιδείας, Ευγενία Κοσταντίνοβα σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου δήλωσε πως τα προγράμματα εκπαίδευσης θα επικεντρώνεται “στην παράδοση και στη δημιουργία μιας νέας φιλοσοφίας”.
Δε δίστασε μάλιστα να ομολογήσει πως είναι ενάντια στην πατριωτική παιδεία που περιλαμβάνουν αυτή τη στιγμη τα σχολικά βιβλία της γείτονος και πως προτίθεται να αντικατατήσει την πατριωτική ύλη με τις γνώσεις σε δεξιότητες!
Παράληλα καταδίκασε το γεγονός πως για παράδειγμα μέχρι την 6η τάξη το 50% των μαθημάτων είναι η εθνική ιστορία, στην όγδοη και την ένατη τάξη επίσης η εθνική ιστορία, ενώ η «Σλαβο-Βουλγαρική Ιστορία» διδάσκεται και στην ένατη τάξη.

Επίσης, όπως αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, σε ερωτήσεις για τους λόγους που στην εκπαίδευση χρησιμοποιείται ο όρος «εκχριστιανισμός» των Βουλγάρων και όχι “αλλαγή” πίστης, η απάντηση του υπουργείου είναι ότι το βάπτισμα είναι μέρος του εκχριστιανισμού. Ωστόσο δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία πότε η χώρα ασπάστηκε την Ορθοδοξία.

Αλλά το κορυφαίο είναι η απίστευτη νέα ερμηνεία που δίνεται στην «οθωμανική παρουσία» στα βουλγαρικά εδάφη οποία πλέον δεν είναι θα χαρακτηρίζεται τουρκική σκλαβιά, δουλεία, οθωμανικός ζυγός, αλλά «συνύπαρξη κάτω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία». Κάτι σαν...συνωστισμός ακούγεται αυτό....
Από την άλλη οι Σέρβοι καταργούν τα Θρησκευτικά. Ο Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης της Σερβίας, S. Verbich προτείνε πριν από τα Χριστούγεννα από το πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, να αφαιρεθούν τα Θρησκευτικά κάτι που προκάλεσε την έντονη κριτική από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Θέλετε κι άλλο; Η Ιταλία καταργεί τα αρχαία ελληνικά από τα σχολεία. Η υπουργός Tereza Belazzi χαρακτήρισε “σκονισμένη νεκρή” την ελληνική γλώσσα και συμπλήρωσε πως τελείωσε η εποχή της.
Είναι προφανές λοιπόν πως το σχέδιο είναι ευρύτερο... Φίλης, Σία και λοιποί απλώς ακολουθούν την φιλοσοφία της ισοπέδωσης των πάντων προκειμένου να δημιουργηθούν λαοί άνευροι, αμνήμονες και κατά συνέπειαν άβουλοι, εύκολα διαχειρίσιμοι από όσους κινούν τα νήματα παγκοσμίως.

Σαν σήμερα το 1996 είχαμε την κρίση των Ιμίων. Το περιπολικό «Αντωνίου» του Πολεμικού Ναυτικού κατεβάζει την τουρκική σημαία που πριν είχαν υψώσει στα Ίμια Τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους πάρουν είδηση τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η κρίση κορυφώνεται και περί τις τελευταίες ώρες της, τρεις Έλληνες αξιωματικοί, του Πολεμικού Ναυτικού χάνουν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο όπου επέβαιναν κατέπεσε στην θάλασσα. Το ατύχημα αποδόθηκε σε τεχνικά αίτια και την κόπωση του πληρώματος. Η τουρκική πλευρά δεν ανέφερε απώλειες.
Μήπως τούδε και στο εξής θα πρέπει να θεωρούμε τα γεγονότα αυτά “επικίνδυνα” για την...συνύπαρξη και να σβήσουμε κάθε πατριωτικό ίχνος για να μην μας κατηγορήσουν οι γενίτσαροι της θολοαριστεράς και οι τρωγλοδύτες του ψευτοπροοδευτισμού για εθνικιστές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.