Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Περίεργα παιχνίδια Φαναρίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου!

Ἐκκλησία τῆς Γεωργίας:
«Η Εκκλησία της Γεωργίας και το Πατριαρχείο Αντιοχείας αρνήθηκαν να υπογράψουν το κείμενο "Το Μυστήριο του Γάμου και Κωλύματα του"»!

Μεσσηνίας Χρυσόστομος:
«Το κείμενο “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο” δεν έχει απορριφθεί από καμιά Εκκλησία»!


O Μητρ. Μεσσηνίας αδειάζει την Εκκλησία της Γεωργίας για τα περί απόρριψης κειμένου της Πανορθόδοξης
-Τι απαντά στους επικριτές του
«Περίεργα παιχνίδια παίζονται με τα κείμενα της Πανορθόδοξης. Σε υπόμνημά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφέρει πως το κείμενο “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο” δεν έχει απορριφθεί από καμιά Εκκλησία, υπονοώντας πως τα περί απορρίψεως του εν λόγω κειμένου από την Εκκλησία της Γεωργίας, όπως δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, είναι αναληθή! 
 “Ουδεμία άχρι του νυν Ορθόδοξος Εκκλησία, δια γνωστοποιηθείσης συνοδικής αποφάσεως προς τας λοιπάς Ορθοδόξους Εκκλησίας δεν απέριψεν αυτόν” αναφέρει συγκεκριμένα στο υπόμνημά του ο Έλληνας Μητροπολίτης».


Επιμένει η Εκκλησία της Γεωργίας στην απόρριψη κειμένου της Πανορθόδοξης
-Το έχει απορρίψει και η Αντιόχεια!

Κι ενώ το Φανάρι επιχειρεί να αδειάσει την Εκκλησία της Γεωργίας, υποστηρίζοντας πως εκείνη δεν έχει απορρίψει κείμενο της Πανορθόδοξης, μια επιστολή -απάντηση του εκπροσώπου της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτη Γκόρι  και Ατένι Ανδρέα, φέρνει νέα δεδομένα! 
Η απάντησή του Σεβασμιωτάτου είναι διεξοδική, ειλικρινής και πολύ αποκαλυπτική, υποστηρίζοντας από τη μία πλευρά πως η γεωργιανή Εκκλησία υπήρξε συνεπής και ειλικρινής παντού και δείχνει μεγάλη αυτοσυγκράτηση και υπομονή για χάρη της Ορθόδοξης ενότητας, ενώ από την άλλη πλευρά ,το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ρόλο τυχοδιωκτικό! 
Η επιστολή επιβεβαιώνει επίσης ότι η Εκκλησία της Γεωργίας και το Πατριαρχείο Αντιοχείας αρνήθηκαν να υπογράψουν το κείμενο "Το Μυστήριο του Γάμου και Κωλύματα του." Επίσης η επιστολή ανέφερε ότι το κείμενο "Οι σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο" έτυχε σφοδρής κριτικής  από την Ιερά σύνοδο της Εκκλησίας της Γεωργίας κατά την τελευταία συνεδρίασή της, μετά τη συνάντηση των Προκαθημένων στη Γενεύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.