Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Η διαμάχη για το "Πρωτείο" αφαιρεί τα "προσωπεία" και καταδεικνύει ότι και στην καρδιά της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού εμφωλεύει η αιτία κάθε αιρέσεως: Ο Εγωϊσμός!


vasilik

   "Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσπαθεί να δημιουργήσει μια δικτατορία στις σχέσεις με τις άλλες 13 Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, απορρίπτοντας σήμερα και την πρόταση της Ρωσικής Εκκλησίας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" ανέφερε ο στο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ ο Διάκονος Βλαντιμίρ Βασιλίκ, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας της Αγίας Πετρούπολης.
   Να αναφερθεί ότι η Ρωσική Εκκλησία μετά την απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας να μην συμμετάσχει στην Αγία Σύνοδο, πρότεινε να γίνει μια έκτακτη συνεδρία στις 10 Ιουνίου προκειμένου να αποφανθούν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες σχετικά με την σύγκληση της Πανορθοδόξου Συνόδου στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, με βάση την απόφαση, την οποία θα λάβει η Διάσκεψη.
  Όμως η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με ανακοινωθέν, κάλεσε τις Εκκλησίες να συμμετάσχουν στην Αγία Σύνοδο όπως αυτό έχει αποφασισθεί.
   Ο διάκονος Βλαντίμιρ σχολιάζοντας το σημερινό ανακοινωθέν, ανέφερε ότι "το Οικουμενικό Πατριαρχείο περιφρονεί υπεροπτικά Εκκλησίες και Προκαθήμενους, κάτι που είναι ενάντια στην ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δημιουργώντας έτσι μια εκκλησιαστική δικτατορία".
  "Η Κωνσταντινούπολη θέλει να σφετεριστεί το δικαίωμα της οικουμενικής δικαιοδοσίας, δηλαδή το δικαίωμα να χαρίζει και να στερεί της αυτοκεφαλίας, με άλλα λόγια να διευθύνει οποιαδήποτε ορθόδοξη εκκλησία", είπε ο π. Βλαντίμιρ.
   Κλείνοντας ο π. Βλαντιμίρ υπογράμμισε ότι τα κείμενα είναι ημιτελή, αντιδογματικά, ενώ πολλές φράσεις κειμένων χρειάζονται αντικατάσταση που αφορούν σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπο Χριστιανικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.