Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Φάκα οι «Νέες Χώρες» για να ψηφίσουν οι Έλληνες τα κείμενα της Συνόδου;


Φάκα οι «Νέες Χώρες» για να ψηφίσουν οι Έλληνες τα κείμενα της Συνόδου;

Χρυσώνει το χάπι της Ελλαδικής Εκκλησίας ενόψει ψήφισης των υπολοίπων "καυτών" κειμένων της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χρησιμοποιώντας το ζήτημα των "Νέων Χωρών".
 
Σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρεται: 
"Επί γενομένης προτάσεως-προσθήκης υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του κειμένου «ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟΝ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΑΥΤΟΥ». Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε ενώπιον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ότι σέβεται απολύτως το υφιστάμενο εκκλησιαστικό καθεστώς των Μητροπόλεων των λεγομένων Νέων Χωρών της Εκκλησίας της Ελλάδος και ουδεμία πρόθεση υπάρχει αμφισβητήσεως η αλλαγής των ισχυόντων". 
Καθησυχάζει τους Έλληνες για να πάρει την ψήφο τους στα επόμενα φλέγοντα κείμενα της Συνόδου; Θα φανεί...

Ως γνωστόν το ζήτημα των "Νέων Χωρών" έχει αναδειχθεί εκ νέου ως φλέγον το τελευταίο εξάμηνο με τελευταίο επεισόδιο την άρνηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ να δώσει το παρών στη Σύνοδο ως μέλος της αντιπροσωπείας του Φαναρίου... 

Σχόλιο (ἀπὸ vimaorthodoxias):

Το θέμα των Νέων Χωρών δεν έχει να κάνει με καμία πανορθοδοξη σύνοδο , ούτε πολύ περισσότερο με το θέμα που συζητούν σήμερα , του Αυτόνομου.Ο Βαρθολομιος για άλλη μια φορά χρησιμοποεί την φαναριώτικη διπλωματία και όπως πολύ εύστοχα γράφει ο τίτλος του άρθρου , ειναι μια φάκα. Οι μητροπόλεις των Νεων χωρών , έχουν παραχωρηθεί διοικητικά στην εκκλησία μας το 1928 με μια τριμερή συμφωνία, που αποτελείται από το οικ. πάτ. , την εκκλησία της Ελλαδος και το ελληνικό κράτος. Άρα αυτή η συμφωνία μπορεί να αλλάξει , κατόπιν συνεννοησεως των τριών μερών.Αυτο που συμβαίνει πραγματικά ειναι πως όλα ειναι καλουπωμενα και προαποφασισμένα από πριν και κοιτά ο βαρθολομιος να μην έχει αντιρρήσεις.Επίσης πολύ θλιβερός και προδότης εμφανίζεται ο Δημητριαδος. Αλλα τι να πούμε και για αυτόν , τη στιγμή που έχει την ευαρέσκεια των Εβραίων και των σιωνιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.