Η κάρτα του Ρώσου Πολίτη άρχισε να δίδεται στους Ρώσους από
τον Ιανουάριο του 2013, αλλά δεν είναι υποχρεωτική, προς το παρόν, η παραλαβή της από τους πολίτες σύμφωνα με το άρθρο 22 του Νόμου 210-FZ, ο οποίος αφορά τα της ρωσικής κάρτας του πολίτου. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο η παραλαβή των καρτών από τους πολίτες δεν είναι υποχρεωτική και ο καθένας μπορεί να αρνηθεί να του εκδοθεί κάρτα УЭК διατηρώντας όμως τα δικαιώματά του απέναντι στο κράτος και μπορεί να συνεχίζει να απολαμβάνει υπηρεσίες και δικαιώματα παρουσιάζοντας συμβατικά έγγραφα σε χαρτί. Επισημαίνει επίσης, ότι για να παραλάβει κάποιος την κάρτα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.
Η κάρτα μπορεί να μην είναι υποχρεωτική για τους πολίτες, αλλά εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι μπορούν οι πολίτες σιγά-σιγά να εξωθηθούν, έμμεσα ή άμεσα, στην παραλαβή της με πολλούς τρόπους. Από την στιγμή που έχει επίσημα καθιερωθεί νομικά, πολύ εύκολα μπορεί να επιβληθεί σε όλους.
Η Ρώσικη Κάρτα του Πολίτου είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρονικό στοιχείο (chip) και είναι ασύρματης σύνδεσης και επικοινωνίας με ανάλογα συμβατά μηχανήματα. Είναι για τον κάτοχο ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα υγείας, έχει την ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου, αναγράφει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, την συνταξιοδοτική κατάσταση, επιτρέπει την είσοδο σε βιβλιοθήκες, είναι πιστωτική και χρεωστική τραπεζική κάρτα, περιέχει τραπεζικά δεδομένα και δοσοληψίες, όλες τις αγορές του κατόχου, τυχόν σχέσεις με την αστυνομία, ποινικό μητρώο, ειδικές επισημάνσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, οδική ασφάλεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μέσα μεταφοράς, για ασφαλές ίντερνετ, περιέχει αριθμούς τηλεφώνων. Μπορεί δε να περιέχει ακόμη και έγγραφα. Είναι εναρμονισμένη πλήρως με την λειτουργία των κρατικές υπηρεσιών.


Τα στοιχεία του κατόχου που υπάρχουν στην κάρτα σε ηλεκτρονική μορφή είναι πάρα πολλά. Αυτό το έπραξαν όχι για να κάνουν την ζωή των πολιτών πιο εύκολη αλλά πιο δικτυωμένη, άρα πιο ελεγχόμενη. Ο ολοκληρωτικός έλεγχος της ζωής του πολίτη είναι πλέον πολύ κοντά. Επίσης, οι ορατές πληροφορίες που υπάρχουν τυπωμένες είναι πολλές και σημαντικές.


Συνολικά, στην Ρώσικη Κάρτα του Πολίτη φαίνονται (1) ο λογότυπος της τράπεζας, (2) ο λογότυπος του συστήματος πληρωμών (3) ο αριθμός της κάρτας УЭК, (4) ο τριψήφιος κωδικός αριθμός επαλήθευσης ταυτότητας κάρτας, (5) τα στοιχεία επικοινωνίας με εξουσιοδοτημένο οργανισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, (6) προαιρετικά, ο λογότυπος του συστήματος πληρωμών, (7) – (8) – (9) το όνομα, επώνυμο, (10) το φύλο, (11) η ημερομηνία γεννήσεως, (12) η φωτογραφία του κατόχου, (13) η διάρκεια ισχύος της УЭК, (14) το δείγμα υπογραφής, (15) ο αριθμός που έχει οριστεί για τις τραπεζικές εφαρμογές, (16) ο αριθμός συνταξιοδοτικής ασφάλειας, (17) ο αριθμός υγειονομικής περίθαλψης (ο αντίστοιχος ΑΜΚΑ), (18) ο αριθμός του κατασκευαστή της κάρτας, και (19) αντίγραφο φωτογραφίας κατόχου.
Εκτός από τις κρατικές ή ιδιωτικές υπηρεσίες, ακόμη και ο ίδιος ο κάτοχος μπορεί να την χρησιμοποιήσει έχοντας ανάλογα μηχανήματα υποδοχής της κάρτας του, εκμεταλλευόμενος έτσι τις πάμπολλες δυνατότητές της λόγω του ηλεκτρονικού chip. Ο πολίτης αυτοφακελώνεται. Τι τέλεια παγίδα επινόησαν!



Με όλες αυτές τις πληροφορίες που υπάρχουν στο ενσωματωμένο chip δύσκολα ο κάτοχος της κάρτας αισθάνεται ασφαλής σ’ έναν κόσμο ανασφαλή, παράλληλα δε επιφορτίζεται με επιπλέον άγχος μην τυχόν την χάσει ή του την κλέψουν. Οπότε, οι επινοήσαντες το σύστημα του ολικού ελέγχου των πολιτών, γνωρίζουν ότι εύκολα πλέον οι κάτοχοι των καρτών θα δεχθούν κατόπιν να μπει το chip στο χέρι τους για να αποφύγουν όλες τις δυσάρεστες συνέπειες της απώλειας ή κλοπής της κάρτας τους. Οι ίδιοι οι εξουσιαστές ενθαρρύνουν εντέχνως την ανασφάλεια στις κοινωνίες διότι πάρα πολλοί πολίτες θα προσκολληθούν από μόνοι τους στην ισχυρή εξουσία αποδεχόμενοι τους όρους της και κυρίως θα δεχθούν να ανταλλάξουν την ελευθερία τους με την ασφάλειά τους. Συνεπώς όταν ζητηθεί από τους πολίτες να μπει το chip στο χέρι τους, οι έχοντες πάρει την Κάρτα θα το αποδεχθούν πιο εύκολα. Δηλαδή, θα δεχθούν πιο εύκολα το σφράγισμα του Αντιχρίστου.


Υπάρχει πολίτης σε ολόκληρο τον κόσμο ο οποίος να παίρνει, σε έγγραφα, όλα αυτά που περιέχει η Κάρτα του Πολίτη όταν πάει για κάποια δουλεία; Φυσικά και όχι. Τότε γιατί μπαίνουν όλα αυτά τα στοιχεία σε μια κάρτα; Θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω με ένα όσο τον δυνατό απλοϊκό παράδειγμα. Έστω ότι πηγαίνει ένας κάτοχος της Κάρτας στο super-market, βάζει στο καλάθι του αυτά που νομίζει ότι χρειάζεται και πάει στο Ταμείο. Δίνει πρώτα την κάρτα του για να πιστοποιηθεί η ταυτότητά του (γι αυτόν τον λόγο τα super-markets δίνουν κάρτες με παγίδα τα μπόνους και περνάνε πρώτα αυτές από το αντίστοιχο μηχάνημα σάρωσης και κατόπιν τα είδη) και κατόπιν η ταμίας αρχίζει να σκανάρει τα προϊόντα για να βγει ο λογαριασμός και να πληρωθεί. Με έκπληξη τότε ο πολίτης ακούει την ταμία να του λέει ότι δεν μπορεί να αγοράσει την μπύρα διότι πριν από δύο ημέρες πήγε στον γιατρό ο οποίος του απαγόρευσε πλέον το αλκοόλ και ότι αν παραβεί την εντολή του θα τιμωρηθεί ως συνεργός του πελάτου. (Τα ιατρικά δεδομένα που περιέχονται στην Κάρτα του τον πρόδωσαν). Ο πολίτης τότε θα σκεφθεί να ζητήσει χάρη από τον διπλανό του αλλά εκτός του ότι τον φοβάται από καιρό, πως θα του επιστρέψει τα χρήματα και επιπλέον οι κάμερες από πάνω «γράφουν». Τότε θα σκεφθεί ότι μπορεί κάποιος φίλος του να τον βοηθήσει. Έλα όμως που οι φίλοι του θα μπουν άμεσα σε καθεστώς επιτήρησης για το θέμα αυτό. Οι φίλοι του, που από μόνοι τους «αλληλοκαρφώθηκαν» στο facebook, καθίστανται ύποπτοι. Αυτοί που λένε ότι δεν έχουν να κρύψουν τίποτα και δεν φοβούνται να κοινοποιούν την ζωή τους στο facebook τότε θα καταλάβουν πολλά. Οι επινοήσαντες το facebook δεν είχαν και τόσο μεγάλη σκασίλα για τα προσωπικά του καθενός, πρωτίστως τούς ενδιέφερε να γίνει η δικτύωση των προσωπικών σχέσεων των ατόμων όσο το δυνατόν πιο λεπτομερής. Αν το facebook δεν είχε την δυνατότητα προσθήκης «φίλων» να είστε σίγουροι ότι δεν θα παρείχετο δωρεάν. Αν πάλι ο κάτοχος της Κάρτας σκεφθεί να αγοράσει υλικά για να παρασκευάσει ο ίδιος την μπυρίτσα του, καλύτερα να το ξεχάσει. Γνωρίζουν τις γραμματικές του γνώσεις, τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και γνώσεις, το τι λέει στο τηλέφωνο (δωρεάν συνομιλίες) και ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται στο internet. Γι αυτόν τον λόγο φρόντισαν να υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία στην Κάρτα του. Τώρα μπορείτε να αναλογιστείτε πολλά περισσότερα με βάση αυτά.
Είναι εξέχουσας προτεραιότητος και σπουδαιότητος η άμεση διασπορά και διαχείριση πληροφοριών για τον ολικό έλεγχο του ανθρώπου, ώστε αυτός αγανακτισμένος, αλλά κυρίως εξαναγκασμένος, θα προσκυνήσει το νέο θεό (Αντίχριστο) που θα υποσχεθεί στην ανθρωπότητα την λύση όλων των προβλημάτων της.
Η καθιέρωση της Γενικής Ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτου στην Ρωσία μᾶς παρακινεί να αποδεχθούμε το γεγονός ότι η Ρωσία εφαρμόζει στους Ορθοδόξους τις αρχές της Νέας Τάξης με τον δικό της τρόπο.
Χρήστος Μαντζιάρης