Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Γι' αυτούς που «διαβάζουν στενόκαρδα και λανθασμένα τον Άγιο Παϊσιο"!»

Άγιος Παΐσιος και Τουρκία


   Μία ομάδα θρησκευόμενων καθώς και παραθρησκευομένων (δηλαδή εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για την Πίστη και την Εκκλησία αλλά ασχολούνται μόνο με τις προφητείες των αγίων) μετά μανίας περιμένουν πότε θα επαληθευθεί ο άγιος Παΐσιος, που έλεγε ότι θα πάρουμε την Πόλη. Κάθε φορά που γίνεται μια
δυσάρεστη εξέλιξη στη γείτονα χώρα αναπτερώνονται οι ελπίδες τους και αρχίζουν και αυτοί να προφητεύουν. Κάθε καταστροφή, σκοτωμός, αναστάτωση στην Τουρκία τους ενθουσιάζει μέχρι παραλογισμού. Δυστυχώς οι ελπίδες διαψεύδονται οριακά και έτσι πάλι περιμένουν το επόμενο γεγονός.

    Ο άγιος Παΐσιος ένας άνθρωπος λογικός και θεοσεβής, που έφερε μέσα του όλον το ρωμαίικο πλούτο της ορθόδοξης ανατολής, δεν πρέπει να διαβάζεται τόσο στενόκαρδα και λανθασμένα. Να επισημάνουμε κάποια σημεία που κατά την γνώμη μας θεωρούνται αξιοπρόσεκτα:
   1. Η Τουρκία του Ερντογάν, επειδή σέβεται ό,τι ο φυσικός άνθρωπος θεωρεί ηθικό, έχει συσπειρωθεί γύρω από το πρόεδρο-σύμβολο που υποστηρίζει τις παραδόσεις του λαού του, αυτά τα οποία εμείς χάριν του «ανήκομεν στη Δύση» τα αρνηθήκαμε.
   2. Έχουν γραφεί τόμοι και βιβλία με λόγους και συμβουλές του αγίου Παϊσίου. Μερικές ελάχιστες σελίδες αναφέρονται και στα περί την Πόλη. Οι χιλιάδες άλλες σελίδες αφορούν τη ζωή του Χριστιανού. Είναι προφανές ότι όποιος δεν τηρεί όσα λέγονται στις χιλιάδες πνευματικές παραινέσεις του δεν μπορεί να κατανοήσει σωστά και αυτά που αφορούν την Πόλη. Όσο για τις σφαγές που γίνονται στην Τουρκία τις οποίες όντως προφήτεψε ο άγιος υπάρχει μια διαφορά θεώρησης. Εκείνος τα περιέγραφε απαθώς, όπως με την πνευματική του τηλεόραση τα έβλεπε. Οι σημερινοί νεοέλληνες βάζουν τα πάθη τους μπροστά και ζητούν να «πάρουν το αίμα τους πίσω». Και το χειρότερο χωρίς να διορθώσουν κανένα από τα πάθη τους, όπως συνιστούσε ο Γέροντας, θέλουν να κατακτήσουν εδάφη, λαούς, να δουν αίματα να χύνονται. Αυτό βέβαια φτάνει σε διαστροφή του Ευαγγελίου και γιαυτό όχι μόνον θα αναβάλλεται το «ποθούμενο» αλλά και υπόλογοι απέναντι του Θεού θα βρεθούν όσοι «λαγνεύουν» με τέτοιες επιθυμίες..
   3. Ο Θεός δίνει υποσχέσεις αλλά δεν δεσμεύεται, δεν υπακούει σε καμία ανάγκη. Αν ο σκοπός για τον οποίο δίδονται οι υποσχέσεις του Θεού δεν γίνει δεκτός από τους ανθρώπους τότε και ο Θεός αλλάζει το θέλημά του. Παράδειγμα: Ο Θεός μέσω του Μωυσή κάλεσε τον Ισραηλιτικό Λαό να φύγει από την Αίγυπτο και να πάει στη Γη τής Επαγγελίας. Όμως, λόγω των αμαρτιών τους, μόνον πέντε άνθρωποι από όσους ξεκίνησαν, βάσει της προφητείας, έφτασαν στην υποσχεθείσα Γη. Διαψεύστηκε η Προφητεία; Όχι βέβαια. Η προφητεία επαληθεύθηκε στα παιδιά τους.
   4. Πότε θα επαληθευθούν οι συγκεκριμένες προφητείες του αγίου Παΐσιου μόνον ό Θεός γνωρίζει και αυτό γιατί ο ελληνικός λαός έχει εγκαταλείψει στην πλειοψηφία του τον αληθινό Θεό και προσκυνάει τα πάσης φύσεως πάθη του. Αν πάρουμε αυτή τη στιγμή την Πόλη θα αποτελέσει αυτό το γεγονός την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των αιώνων. Το όραμα μια ορθόδοξης χριστιανικής Αυτοκρατορίας, όπως του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Ιουστινιανού, θα καταλήξει σε ένα Συριζέϊκο φιάσκο. Άγιοι πρέπει να μπουν ξανά στην Πόλη και στην Αγιασοφιά όχι βλάστημοι έλληνες, μανάδες που έχουν στις εκτρώσεις δολοφονήσει εκατομμύρια ανθρώπων, αμετανόητοι ομοφυλόφιλοι, άπιστοι σύζυγοι, δωδεκαθεϊστές και χρυσαυγίτες. Μόνον τότε θα έλθει το «ποθούμενο» του αγίου Κοσμά και του αγίου Παϊσίου όταν υπάρξει μετάνοια. Και θα είναι αναίμακτη η «κατάκτηση». Αυτοί οι άγιοι όμως που θα ξαναπάρουν την Πόλη δεν είναι υποχρεωτικό να είναι νεοέλληνες μπορεί να είναι ακόμη και Τούρκοι βαφτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ρωμηοί δηλαδή. Ο Θεός δεν βλέπει πρόσωπα ανθρώπων, ούτε καταγωγή, ούτε εμπαίζεται,  ούτε δωροδοκείται…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.