Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Βήμα, βήμα, με την σκυτάλη να αλλάζει χέρια, οι δρομείς -Παπικοί και Ορθόδοξοι- επιταχύνουν τον βηματισμό τους προς την Πανθρησκεία!

   Κοινή προσευχή
μουσουλμάνωνχριστιανών
            για  τον  Ζακ Αμέλ




.
  Σε «προσευχή ειρήνης» και φόρο τιμής για τον ιερέα Ζακ Αμέλ, που σφαγιάστηκε σε εκκλησία στη γαλλική Νορμανδία από «στρατιώτες της ISIS», προσήλθαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι τόσο στον καθεδρικό της ίδιας της Ρουέν όσο και σε καθολικές εκκλησίες στην Ιταλία.

   Στον Καθεδρικό της Ρουέν έδωσαν το «παρών» εκατό μουσουλμάνοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για «λειτουργία ειρήνης στη μνήμη του πατέρα Αμέλ», όπως μεταδίδει η Monde.
  «Σήμερα υποδέχομαστε ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους φίλους μας, που
εξέφρασαν την επιθυμία να μας επισκεφθούν» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν.
   H δολοφονία του καθολικού ιερέα είχε προκαλέσει ιδιαίτερο σοκ και στην Ιταλία. Ανάλογες εκδηλώσεις διαθρησκειακής ενότητας απέναντι στο μίσος διοργανώθηκαν την Κυριακή και σε ιταλικές εκκλησίες.
   Στη Ρώμη τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» τη θεία λειτουργία στην Παναγία στο Τραστέβερε, την οποία παρακολούθησαν καθολικοί και μουσουλμάνοι.
   Το ίδιο έγινε και σε εκκλησία στο Μιλάνο, όπου, όπως ανέφερε σύμφωνα με το ιταλικό Ansa ο επικεφαλής της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας, «η μουσουλμανική συμμετοχή συνιστά δήλωση ιερής κοινωνίας, ένα σημάδι πνευματικής εγγύτητας στη χριστιανική κοινότητα».
Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.