Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η ενημέρωση του ποιμνίου για την Παναίρεση του Οικουμενισμού συνεχίζεται και από λαϊκούς


  Μετά τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις του γέροντα Σάββα του Λαυρεώτου σε Κρήτη, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα συνεχίζεται η ενημέρωση του ποιμνίου για την παναίρεση του Οικουμενισμού και την πάγια τακτική των Ορθοδόξων, να απομακρύνονται –μιμούμενοι τους Αγίους– από κάθε έναν που κήρυττε αίρεση, αφού τότε δεν είχε επινοηθεί το μεταπατερικό δίλημμα της δυνητικής ή υποχρεωτικής διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς.
  Χθές, λοιπόν, έλαβε μέρος στην Κόρινθο ενημερωτική συγκέντρωση με αυτό το θέμα. Ομιλητής ήταν ο κ. Αδαμάντιος Τσακίρογλου (που έχει έλθει για διακοπές στην Ελλάδα), ο οποίος ανέλυσε στους πιστούς, ποιές αντιορθόδοξες πρακτικές γινόντουσαν και γίνονται στις Μητροπόλεις του Εξωτερικού. Ανέδειξε τις πλάνες των Οικουμενιστών και ανέφερε τα πατερικά χωρία που επιβάλουν την διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετίζοντες ιερείς και επισκόπους, για όσους πιστούς θέλουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της Παναιρέσεως και νὰ ασφαλίσουν τὸν εαυτό τους από τον μολυσμό που αυτή εκλύει.
  Από την συζήτηση που ακολούθησε έγινε αντιληπτό πόσο απληροφόρητο έχουν αφήσει το ποίμνιο οι ποιμένες. Οι δεκάδες πιστοί εξεπλάγησαν από όσα άγνωστα γι’ αυτούς ο ομιλητής παρουσίασε και έδειξαν την έντονη δυσφορία τους με αυτά που γίνονται από τους Ποιμένες χωρίς αυτούς. Παράλληλα έθεσαν και λογικά ερωτήματα και ανησυχίες, όπως:
· πού θα εκκλησιαζόμαστε, αν διακόψουμε την εκκλησιαστική κοινωνία με τους οικουμενιστές επισκόπους και ιερείς,· γιατί οι ταγοί της Εκκλησίας δεν σταματούν τα οικουμενιστικά αίσχη,· πως είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα εδώ και δεκαετίες και να μην τους ενημερώνει κανένας.

   Σε όλα αυτά, βέβαια, δόθηκαν από τον ομιλητή οι κατάλληλες διευκρινιστικές απαντήσεις και έγινε ιδιαίτερα φανερό, ότι ο κόσμος χρειάζεται την πατερική κατήχηση για να ισχυροποιήσει το ορθόδοξο φρονημά του και για να εκφράσει την αποδεδειγμένη ευσέβειά του.
   Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν, πάντα με την ευλογία και την καθοδήγηση των αγιορειτών πατέρων, και μακάρι να συμβάλουν και άλλοι ορθόδοξοι ιερείς και θεολόγοι σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.