Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Από την σχιζοφρένεια ή την τρέλα των εσχάτων χρόνων!

Προικοννήσου Ἰωσήφ:

«Βιάστηκαν μερικοί να συκοφαντήσουν την μεγάλη μας Σύνοδο. O Θεός ας τους συγχωρήσει»    Τὸ ἱστολόγιο "Κατάνυξις" δημοσιεύει ἄλλη μιὰ φαιδρὴ Οἰκουμενιστικὴ δήλωση τοῦ Προικοννήσου Ἰωσήφ, σημαίνοντος τρόφιμου τῆς Ἱ. Μ. Πειραιῶς καὶ συλλειτουργοῦ τοῦ κ. Σεραφείμ. Καὶ τὸν μὲν κ. Ἰωσήφ χαρακτηρίζει "ἀπρόσεκτο", τὸν δὲ μητροπολίτη Μεσογαίας μέμφεται, ἐπειδὴ προσκάλεσε  τὸν Προικοννήσου στὴν Μητρόπολή Μεσογαίας, παρότι "γνωρίζει τις οικουμενιστικές ιδέες και τις αντιλήψεις από τις οποίες εμφορείται"! (δεῖτε τὸ σχόλιό τῆς "Κατάνυξις" στὸ τέλος).
  Τελικά, θὰ τρελαθούμε! Καὶ μὲ τὴν οἰκουμενιστικὴ παράκρουση κάποιων ἐπισκόπων, καὶ μὲ τὴν ἐπιλεκτικὴ κριτική ἐπισκόπων ἀπὸ κάποια ἀντι-Οἰκουμενιστικὰ ἱστολόγια! Ἂν φταίει ὁ μὴ ἀντι-Οἰκουμενιστὴς Μεσογαίας ποὺ προσκάλεσε τὸν Προικοννήσου, τότε πόσο περισσότερο φταίει ὁ λέων τοῦ "ἀντι-Οἰκουμενιστικοῦ" ἀγῶνος μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ, ποὺ φιλοξενεῖ μονίμως στὸν Πειραιᾶ τὸν Οἰκουμενιστὴ ἐπίσκοπο Προικονήσου Ἰωσήφ, ὁ ὁποῖος καὶ τὸν ἀναπληρώνει στὶς λειτουργικὲς ἀνάγκες τῆς ...ἀντι-Οἰκουμενιστικῆς του δράσεως; Δὲν εἶναι φανερὸ ὅτι ὁ κ. Σεραφεὶμ εἶναι "καὶ μὲ τὸν ...ἀστυφύλαξ καὶ μὲ τὸν χωροφύλαξ"!!! Ἀλλὰ ὁ Πειραιῶς εἶναι ὁ "λέων" τοῦ ἀντι-Οἰκουμενιστικοῦ ἀγῶνος, καὶ ἄρα εἶναι ἐκτὸς κριτικῆς καὶ ἐλέγχου γιὰ τὴν "Κατάνυξι"!


Προικοννήσου:

«Βιάστηκαν μερικοί να συκοφαντήσουν την μεγάλη μας Σύνοδο. O Θεός ας τους συγχωρήσει»Mε δυναμικό λόγο ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Προικοννήσου Ιωσήφ προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας λειτουργίας στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα.
Πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς τον περικαλλή Ναό, για να προσευχηθεί και να συμπανηγυρίσει την πολιούχο και προστάτιδα της περιοχής.
Ο κ. Ιωσήφ, προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου κ. Νικολάου, έκανε λόγο για την πρόσφατη Σύνοδο, που διεξήχθει στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τον περασμένο μήνα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν μαζευτήκαμε εκεί, για να
διακηρύξουμε κάτι καινούριο ή διαφορετικό από όσα ειπώθηκαν στην πρώτη Σύνοδο, αλλά για να τα επιβεβαιώσουμε. Βέβαια σε αντίθεση με το παρελθόν, διαπιστώσαμε πως έχουν προκύψει σύγχρονα προβλήματα, όπως αυτό του κατακερματισμού της ορθοδοξίας».
Ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου συνέχισε λέγοντας ότι «τείνουμε να γίνουμε ομοσπονδία αυτοκέφαλων εκκλησιών και όχι ενιαίο σώμα, όπως οφείλουμε να είμαστε», ενώ τόνισε με νόημα πως «βιάστηκαν μερικοί να συκοφαντήσουν και να βλασφημήσουν την Αγία &  Μεγάλη μας Σύνοδο, ο Θεός ας τους συγχωρήσει».
Ο κ. Ιωσήφ στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι «Εμείς πήγαμε με σκοπό να γνωριστούμε και να συζητήσουμε όλα εκείνα που διδαχθήκαμε από τους Πατέρες μας. Έβλεπες ανθρώπους από όλα τα μήκη της γης, αποκαλώντας ο ένας τον άλλο αδελφό. Με πνεύμα αγάπης προς όλο τον κόσμο, ακόμα και προς αυτούς που δεν είναι ορθόδοξοι, ούτε χριστιανοί, διότι το καθήκον της αληθείας, δεν αναιρεί το καθήκον της αγάπης. Συγχωρούμε τους αμαρτωλούς, γιατί κανένας δεν θεωρεί τον εαυτό του αναμάρτητο».


Κλείνοντας, τόνισε πως: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όσα συμβαίνουν, στον κόσμο γύρω μας. Ίσως έλθουν και κοντά μας, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ακόμα και για τη θυσία της ζωής μας. Ζούμε πλέον σε πολύ απαιτητικούς καιρούς, γι’αυτό πρέπει να αναγγενηθούμε πνευματικα, να στερεωθούμε στην πίστη και στην ευσέβεια. Να είμαστε μια λαμπάδα θυσίας και αγάπης σε τούτο το μεγάλο σκοτάδι».


Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Απρόσεκτος(;) ο μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, δήλωσε για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που τόσος λόγος έγινε για το αν είναι ή όχι οικουμενική (τελικά μάλλον ούτε καν Σύνοδος ήταν). 
Που θα έστελνε το μήνυμα της ενότητας στην Ορθόδοξη Εκκλησία (με 10 από τις 14 Εκκλησίες παρούσες ποιά ενότητα άραγε να υπονοούν;). 
Που οι αποφάσεις της θα είναι δεσμευτικές για ολόκληρη την Ορθόδοξία (ακόμα και για εκείνες τις Εκκλησίες που απουσίαζαν!!;;).
Που τελικά προετοιμαζόταν για περίπου 100 χρόνια..
Δήλωσε λοιπόν (μεταξύ άλλων) ο σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ: "Βέβαια σε αντίθεση με το παρελθόν, διαπιστώσαμε πως έχουν προκύψει σύγχρονα προβλήματα, όπως αυτό του κατακερματισμού της ορθοδοξίας" και σε άλλο σημείο "... Εμείς πήγαμε με σκοπό να γνωριστούμε και να συζητήσουμε..."
Ο 61χρονος αρχιερεύς, θεολόγος, διδάκτωρ φιλολογίας και πολυγραφότατος συγγραφεύς, είτε υποτιμά τη νοημοσύνη του ποιμνίου, είτε υποτιμά τον εαυτόν του. Ευχόμαστε η διδακτορική του διατριβή, περί τον Κόντογλου, να τον βοηθήσει να εννοήσει τον οικουμενιστικό κίνδυνο που εκκολάφθηκε στη Σύνοδο και να καταγγείλει με ευθύτητα, την αίρεση του οικουμενισμού. 
Δευτερευόντως αλλά εξ ίσου σημαντικό είναι το ερώτημα που εγείρεται:

Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί, η πρόσκλησή του σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ από τον σεβ. Μεσογαίας Νικόλαο, όταν ο δεύτερος γνωρίζει τις οικουμενιστικές ιδέες και τις αντιλήψεις από τις οποίες εμφορείται ο πρώτος; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα την αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.