Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ταπείνωση παρατάξεων για κοινό αγώνα κατά του Οικουμενισμού

   Λάβαμε τὸ παρακάτω e-mail ἀπὸ τὸν κ. Δημητρόπουλο Κωνσταντίνο, ὁ ὁποῖος θεωρεῖ ὅτι τὸ δυσφημιστικὸ κείμενο ἐναντίον τοῦ π. Εὐθυμίου ἀναφέρεται καὶ στὸν ἴδιο.
Γράφει:
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε το κείμενο αυτό ως απάντηση σε όσα γράφουν στον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και νομίζω εννοούν κάπου και εμένα.

    Eπειδή σήμερα έλαβα γνώση για ένα κακόβουλο και ψευδές δημοσίευμα για τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά ότι δήθεν πολεμούσε την αποτείχιση και ότι δεν αποτειχίστηκε ποτέ επειδή δήθεν δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο, νομίζω η ιστορία απαντάει μόνη της όπως και τα έγγραφα ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τα οποία μπροστά στη ζάλη τους οι παλαιοημερολογίτες για υπεράσπιση των παρατάξεων και συνόδων τους, και όχι της αλήθειας και της ορθοδοξίας, έκαναν για άλλη μια φορά σπασμωδικές κινήσεις όταν η ταπεινότης μου -και νομίζω όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί που θέλουν την ενότητα- τους καλούμε σε δημόσιο διάλογο και τους ιδίους και όλους τους επισκόπους και αρχιεπισκόπους που έχουν δημιουργήσει παράλληλους επισκοπικούς θρόνους προς τους θρόνους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρ' όλα αυτά εμάς κατηγορούν για διασπαστικά άτομα και νομίζω, όποιος έχει νου, μπορεί να καταλάβει που είναι η αλήθεια.

Θα σχολιάσω όμως αυτό το απόσπασμα.
«Αυτά ας τα έχουν υπόψιν τους όσοι προσωπολάτρες οπαδοί του (διότι περί οπαδών πρόκειται) έσπευσαν εσχάτως -για άλλη μια φορά- να πολεμήσουν τους Παλαιοημερολογίτες και να παρουσιάσουν τον π. Ευθύμιο -που για μας είναι ένας ακόμη διασπαστής του αντιοικουμενιστικού αγώνα- ως τον σωτήρα της Ορθοδοξίας».
Λέτε ότι είμαστε προσωπολάτρες (και νομίζω θεωρούν εμένα επειδή μιλάω υπέρ του γεροντά μου και καλώ τον κόσμο να πηγαίνει εκεί για εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία, διότι απλά αποτειχίστηκε και δεν πήγε να γίνει επίσκοπος και αρχιεπίσκοπος  όπως έκαναν οι παλαιοημερολογίτες αλλά πήγε σε μια σπηλιά να ζήσει). Σαφώς και θα στείλω αδελφούς που ενδιαφέρονται για την αλήθεια στον άνθρωπο που εμπιστεύομαι πρώτα απ' όλα και σε δεύτερη φάση σε άλλους γέροντες. Διότι όπως και εσείς όταν γνωρίζεται έναν γιατρό ότι είναι σωστός και ηθικός και γνώστης της Ιατρικής θα λέτε στον κόσμο να πηγαίνει εκεί χωρίς φυσικά να λέτε ότι είναι ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ Ή ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΤΛ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. 
Αν είχατε όμως καλή προαίρεση θα βλέπατε ότι λέω στους αδελφούς ότι αν δεν μπορούν να πάνε στο γέροντα Ευθύμιο μπορούν να πάνε και στον π. Σάββα στη Βαρυμπόμπη, όπως επίσης τους λέω ότι μπορούν να πάνε και στον π. Γεώργιο Αγγελακάκη στη Θεσσαλονίκη!  Άρα λοιπόν για ποια προσωπολατρία μιλάτε; 
Απλά οι αδελφοί μας πλέον ενδιαφέρονται για πατέρες που δεν ανήκουν σε σχίσματα και παρατάξεις αλλά να είναι απλά αποτειχισμένοι και
μνημονεύουν ΥΠΕΡ ΠΑΣΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ του παλαιού ημερολογίου ΤΑΠΕΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΣΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ θα τους στέλνουμε και σε εσάς μετά από κάποια ένδειξη καλής πρόθεσης και σαφώς αναγνώρισης ΟΡΘΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
 ΛΕΤΕ: «Οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι έναν Σωτήρα γνωρίζουμε, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τους δε μοναχικούς δρόμους των "μοναδικών ορθοδόξων" τους απορρίπτουμε ως αδιέξοδα και οδούς υπερηφανείας και απωλείας».
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ: Πρώτα απ' όλα και εμείς έναν Σωτήρα γνωρίζουμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό!
Δεύτερον, αφού απορρίπτεται τους μοναχικούς δρόμους των μοναδικών ορθοδόξων ως αδιέξοδα και οδούς υπερηφανείας και απωλείας τότε, πρώτο από όλους, απορρίπτεται τον μεγαλύτερο ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ  ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΓΙΟ ΜΑΞΙΜΟ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Ας μεταφερθούμε όμως σε εκείνη την εποχή ας υποθέσουμε ότι τότε που υπήρχε ο αποτειχισμένος άγιος Μάξιμος ο ομολογητής  ότι υπήρχαν και κάποιοι άλλοι ορθόδοξοι όπως οι σημερινοί παλαιοημερολογίτες οι οποίοι τότε για να μην βρεθούν σε δήθεν αδιέξοδο (ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟ) και σε δρόμους μοναχικούς και υπερηφανείας (ΑΡΝΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ) θα αποφάσιζαν να πάνε στη Ρώμη και να λάβουν χειροτονίες και φυσικά μετά να γύρναγαν πίσω ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ... ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ...! ΕΙΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!
Θα γύρναγαν τότε πίσω, οι τότε παλαιοημερολογίτες, ως αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι και θα είχαν κάνει πλέον παράλληλη ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ). Τον άγιο Μάξιμο θα τον πολεμούσαν και αυτοί, όπως τον πολεμούσαν οι αιρετικοί. Θα τον έλεγαν διασπαστικό στοιχείο, επειδή δε δέχεται να μπει στις δικές τους συνόδους και παρατάξεις, θα τον έλεγαν υπερήφανο και εγωιστή, ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Τέλος λοιπόν θέλω να πω, πως εσείς δυστυχώς είστε αυτοί που πολεμάτε την αποτείχιση, διότι με τις παρατάξεις και συνόδους που έχετε δημιουργήσει έχει σταματήσει η αποτείχισή σας και δεν δίνεται πλέον κανέναν αγώνα για να φύγουν οι αιρετικοί επίσκοποι από τις νόμιμες επισκοπικές θέσεις της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ώστε να μπούν στις ίδιες θέσεις ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.
Διασπαστικά στοιχεία, λοιπόν, και πολέμιοι της αποτείχισης δεν είναι ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς και όλοι οι αποτειχισμένοι που πηγαίνουν σε γέροντες που δεν ανήκουν σε παρατάξεις, αλλά οι παλαιοημερολογίτες, οι παραταξιακοί και παραλληλοσυνοδικοί, διότι υπάρχουν και αδελφοί που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο αλλά πάνε σε γέροντες που δεν ανήκουν σε παρατάξεις και συνόδους.
Διασπαστικό στοιχείο  δεν είναι η ταπεινότης μου, που καλώ πάντα σε δημόσιο διάλογο μπροστά σε όλο το κόσμο και με καλή διάθεση και όχι πολεμική, και να κρίνει ο κόσμος που είναι η αλήθεια.
Προσωπολάτρης δεν είναι η ταπεινότης μου που καλώ τον κόσμο να πηγαίνει στην γέροντα Ευθύμιο που κρατά την αποτείχιση και στη συνέχεια φυσικά να πάνε και σε άλλους πατέρες τον π. Σάββα και τον π. Γεώργιο Αγγελακάκη. Αντιθέτως όλοι εσείς είστε λάτρεις των συνόδων και παρατάξεων και φυσικά του ημερολογίου και ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ θέλετε την ενότητα και να αποκατασταθούν πάλι τα πάντα για να μη χάσετε τους θρόνους σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ
ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ Π.Σ.Ε ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1924
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΙΝΕΥΗ.

Ποιός όμως από εσάς πιστεύει;
Ποιός έχει καλή διάθεση;
Ποιός θέλει να αγωνιστεί για όλα αυτά;

«Αλλά και εάν ακόμη εμείς σιωπήσουμε, τα πέρατα θα βροντοφωνάζουν την αλήθεια, επισύροντας επάνω σας το φοβερό κρίμα της σιωπής. Γι' αυτό τον λόγο και την αιτία κι' εγώ ο ταπεινός, για να μη σιωπήσω, αναγκάζομαι γραπτά και προφορικά, να πράττω όλα αυτά, με όση δύναμη έχω, με φόβο και τρόμο, έτοιμος ακόμα και να πεθάνω. Έστω και αν κάποιος από σας νομίζει, ότι όλα αυτά, ίσως, δεν είναι απαραίτητα να γίνουν, για να μην προσθέσω μάλιστα και περιττά» (Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου).

Ο αδελφός σας και δούλος του Κυρίου μας
ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.