Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Βαρθολομαίος: Φονταμενταλιστές όσοι δεν αλλάζουν τις απόψεις τους

Βαρθολομαίος: Φονταμενταλιστές όσοι δεν αλλάζουν τις απόψεις τους

  Πληθώρα μηνυμάτων περιελάμβανε η χθεσινή ομιλία του Βαρθολομαίου στην .
   "Η οικοδόμηση της ειρήνης ξεκινά από μέσα μας και ακτινοβολεί προς τα έξω, από το τοπικό έως το παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι η ειρήνη απαιτεί μια εσωτερική μετατροπή, μια αλλαγή στις πολιτικές και τη συμπεριφορά", είπε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο Βαρθολομαίος, μιλώντας στην ιταλική πόλη της Ασίζης κατά την εναρκτήρια Διεθνή Συνάντηση "Δίψα για την Ειρήνη. Θρησκείες και Πολιτισμοί σε Διάλογο ", 30 χρόνια μετά την διαθρησκειακή συνάντηση και ιστορική προσευχή από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β' στην Ασίζη.
  Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως "ο διάλογος παρασύρει τους ανθρώπους διαφορετικών θρησκευτικών και πολιτιστικών υποβάθρων από την απομόνωση" ενώ έκανε λόγο "για την ανταλλαγή του αμοιβαίου σεβασμού και της συνύπαρξης".

   Πάντως ο Οικ. Πατριάρχης στάθηκε ιδιαίτερα και στους αντιδρώντες: "Φυσικά, μερικοί άνθρωποι έχουν ισχυρή -θα μπορούσαμε να πούμε φονταμενταλιστική- πεποιθήση ότι θα προτιμούσαν να θυσιάσουν τη ζωή τους από το να αλλάξουν τις απόψεις τους. Άλλοι είναι, δυστυχώς, ακόμα και πρόθυμοι να αφαιρέσουν τις ζωές  αθώων θυμάτων για να υπερασπιστούν τις απόψεις αυτές. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε περισσότερο προσεκτικά, να "δούμε ο ένας τον άλλο", με αγάπη και συμπόνια πιο βαθιά "στα μάτια". Γιατί, σε τελική ανάλυση, είμαστε πάντα πολύ πιο κοντά ο ένας στον άλλο από ό,τι είμαστε σε απόσταση ή διαφορετικοί μεταξύ μας" σημείωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.