Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Λεπτομέρειες!!! Γεμίσαμε «Εκκλησίες»! «Εκκλησίες», «εκκλησίες», «εκκλησίες»!!!Μετὰ τὴν Κολυμπάριο Σύνοδο ποιός δίνει σημασία στὸ πῶς θεωρεῖ τὸ ἐπίσημο site τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τὸ προτεσταντικὸ μόρφωμα τοῦ CCME;


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) 25.10.2016

Με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) συναντήθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Τα μέλη της CCME, με επικεφαλής την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και μέλη από Γαλλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ελβετία και Γερμανία συνεδρίασαν στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος…
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, η προϊσταμένη του Κέντρου κυρία Ευθαλία Παππά, ο κ. Αντ. Παπαντωνίου, επίτιμος πρόεδρος της CCME και άλλοι συνεργάτες του Κέντρου.
Πηγή: http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=1958


____________________________________________________

Επίσκεψη (15-17/9/2015) στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ειδομένη, Αθήνα) εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας από Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία μαζί με εκπροσώπους του CCME. Συμμετείχαν ο Αγγλικανός Επίσκοπος Ευρώπης, David Hamid, ο Επίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Abna Angealos, ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Churches together in Britain and Ireland / Εκκλησίες Μαζί στη Βρετανία και Ιρλανδία, πάστορας Bob Fyffe, ο Torsten Moritz, από CCME, Βρυξέλλες, δημοσιογράφοι κλπ. Στην Αθήνα συναντήθηκαν και με τον Σεβασμιώτατο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ενώ το πρόγραμμα …είχε οργανώσει η προϊσταμένη του ERP, κ. Ευθαλία Παππά.____________________________________________________

  
Οι Ευρωπαϊκές Εκκλησίες για την τρομοκρατία και το προσφυγικό


Από 25 μέχρι 27 Νοεμβρίου 2015 η Διοικούσα Επιτροπή του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών συνεδρίασε στην Ιερή Πόλη Ετσμιατζίν της Αρμενίας, φιλοξενούμενη από την Αρμενική Αποστολική Εκκλησία.
Η επίσκεψη στην Αρμενία έδωσε την ευκαιρία για μια σειρά από σημαντικές στιγμές, όπως η ακρόαση με την Α.Α. τον Πατριάρχη Καρεκίν Β’ στη Μητρική Έδρα της Ιεράς Πόλεως του Ετσμιατζίν και το προσκύνημα στο Μνημείο και το Μουσείο της Αρμενικής Γενοκτονίας στο Ερεβάν, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου για την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της Γενοκτονίας…
Η Διοικούσα Επιτροπή ανταποκρίθηκε στη σύγχρονη προσφυγική κρίση με τη δημόσια δήλωση «Μια Ευρώπη ειρήνης και φιλοξενίας», που ακολουθεί:

Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών
Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διεκκλησιαστικών Θεμάτων.
Διοικούσα Επιτροπή
Ιερά πόλις Etchmiadzin–Αρμενία, 25-27 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση
Μια Ευρώπη ειρήνης και φιλοξενίας
…………………………………
Οι Εκκλησίες της Ευρώπης πρέπει να είναι φωνή ειρήνης και φιλοξενίας σε αυτούς τους δυσχείμερους καιρούς. Απορρίπτουμε οιανδήποτε απόπειρα να μετατραπεί η Ευρώπη σε φρούριο και καταδικάζουμε όλες τις πράξεις βίας, εχθρότητος, και αποκλεισμού εναντίον προσφύγων. Η Διοικούσα Επιτροπή έχει ωστόσο επίγνωση ότι η προσφυγική κρίση εγείρει τεράστιες προκλήσεις στα μέλη της όσον αφορά τις ευθύνες τους σχετικώς με την ενσωμάτωση.


Το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών καλείται να διακηρύξει και να βιώσει και εφαρμόσει το Ευαγγέλιο, υποστηρίζοντας ένα όραμα περί Ευρώπης ως ηπείρου διαβιούσης εν ειρήνη με τον εαυτό της και τους γείτονές της, εξασφαλίζοντας τη ζωή και την ευημερία όλης της ανθρωπότητος. Ως Εκκλησίες, κινούμενες προς στενότερη συντροφική σχέση και μεγαλύτερη ενότητα, καλούμεθα να βιώσουμε και να εφαρμόσουμε την βιβλική επιταγή να οικοδομούμε γέφυρες, να τρέφουμε τους πεινώντες και να υποδεχόμεθα τους ξένους. Αυτό ακριβώς το όραμα το οποίο εμπνέει εκατομμύρια Ευρωπαίων να εργασθούν για την ειρήνη και να προσφέρει χριστιανική φιλοξενία. Το όραμα αυτό προσελκύει επίσης πολλούς στα σύνορά μας επ’ ελπίδι καλυτέρας ζωής εντός των συνόρων αυτών. Κατ’ αυτές τις ημέρες σκότους, οι λέξεις του Χριστού φωτίζουν το δρόμο μας: «ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε».
Μητέρα Εκκλησία Ιεράς πόλεως Etchmiadzin, 27 Νοεμβρίου 2015
[Μετάφρασις εκ του αγγλικού:
Δρ Νικόλαος Κ. Πετρόπουλος, M.St., D.Phil. {Oxon.}

Πηγή

Κι ἕνας σχολιασμὸς ἀπὸ eleysis-ellinwn.gr

Έτσι προωθείται η ισλαμοποίηση στην Ελλάδα…
Ποιοι επισκέφτηκαν την Αρχιεπισκοπή

26-10-2016-19-15-5810d69e6a764  Με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) συναντήθηκε χθες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

   Τα μέλη της CCME δήλωσαν την συμπαραστάσή τους στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις για τους «πρόσφυγες» που έχουν φτάσει στη χώρα μας.
Άραγε έχει γνώση η εκκλησία για τον πρόσφατο ξυλοδαρμό κοπέλας στην Ηλεία από μουσουλμάνους και το σχέδιο ισλαμοποίησης της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.