Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

"Τα κέρατα του τέρατος του Οικουμενισμού"! --Από τον Αθηναγόρα ως τον Βαρθολομαίο!

Μάρτυρες της Μ. Ανατολής, περιβάλλον & φιλανθρωπία

τα κέρατα του τέρατος του Οικουμενισμού

 -Τι είπε ο Πάπας


Του Μανώλη Κείου

Ένα ένα έρχονται στο φως τα "εργαλεία" της προκειμένου να προωθήσει την Πανθρησκεία και να επιφέρει με το ζόρι την ενότητα των Χριστιανών.
Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί διεξοδικά στο του οικουμενισμού, τους αθώους μάρτυρες Χριστιανούς της Μ.Ανατολής, τους οποίους ο ίδιος ο είχε επικαλεστεί για να μας πει πως είμαστε..ενωμένοι! 
"Σε διάφορα μέρη του κόσμου, το μαρτύριο για τον Χριστό, ακόμη και με αιματοχυσία, έχει γίνει μια κοινή εμπειρία μεταξύ Καθολικών, Ορθοδόξων, Αγγλικανών Προτεσταντών, Ευαγγελικών και Πεντηκοστιανών, η οποία είναι βαθύτερη και ισχυρότερη από τις διαφορές που εξακολουθούν να διαχωρίζουν τις Εκκλησίες μας και τις εκκλησιαστικές μας κοινότητες. Η communio martyrum (μτφρ. κοινωνία των μαρτύρων) είναι το μεγαλύτερο σημάδι του
κοινού μας ταξιδιού " είχε πει προ μηνών ο ποντίφικας.

Σαν να μην έφτανε αυτό σειρά στις "ενωτικές δικαιολογίες" πήρε η Οικολογία και το περιβάλλον. Με εργαλεία την παπική εγκύκλιο Laudato Si (2015) , καθώς και το κείμενο" Η μαρτυρία της Εκκλησίας στο σημερινό κόσμο" που εγκρίθηκε από την Πανορθόδοξη Σύνοδο τον περασμένο Ιούνιο στήνεται μια ακόμη ...ενωτική βάση! 

Χθες το κακό τρίτωσε! 
Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε περίπου 1.000 προσκυνητές στο Βατικανό, οι περισσότεροι εκ των οποίων Γερμανοί Λουθηρανοί στο πλαίσιο της οικουμενικής προετοιμασίας για την 500η επέτειο από την έναρξη της Λουθηρανικής μεταρρύθμισης.
Στην ομιλία του λοιπόν στη συγκέντρωση, ο Πάπας ενθάρρυνε τους ακροατές του να επιδιώξουν την ενότητα μέσα από φιλανθρωπικούς σκοπούς, λέγοντας ότι " Είναι το έλεος του Θεού που μας ενώνει"
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ακόμη στην ομιλία του πώς οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Λουθηρανοί είναι μέρος του ίδιου του σώματος του Χριστού.
"Ο Απόστολος Παύλος μας λέει ότι, δυνάμει του βαπτίσματος μας, όλοι αποτελούμε το ένα Σώμα του Χριστού. Τα διαφορετικά μέλη, στην πραγματικότητα, είναι ένα σώμα. " σημείωσε ο ποντίφικας και είναι προφανές πως τα μηνύματα του δεν αφορούν μονάχα τους Προτεστάντες, αλλά έχουν ευρύτερο νόημα! 

"Ας συνεχίσουμε με την εμπιστοσύνη στο οικουμενικό ταξίδι μας, διότι γνωρίζουμε ότι, πέρα ​​από τα πολλά ανοιχτά ερωτήματα που εξακολουθούν να μας χωρίζουν, είμαστε ήδη ενωμένοι. Αυτό που μας ενώνει είναι πολύ περισσότερο από ό, τι μας χωρίζει". επανέλαβε.

Και στη συνέχεια επισήμανε: "Σας ενθαρρύνω να είστε μάρτυρες του ελέους. Ενώ οι θεολόγοι συνεχίζουν το διάλογο στον δογματικό τομέα, συνεχίσετε να ψάχνετε επίμονα ευκαιρίες για να συναντήσετε ο ένας τον άλλο, για να γνωριστούμε καλύτερα, να προσευχηθούμε μαζί και να προσφέρουμε βοήθεια ο ένας στον άλλο και σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη. Έτσι, χωρίς προκατάληψη και να εμπιστευθουμε μόνο το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, ανακοινώνοντας την ειρήνη και τη συμφιλίωση, που θα είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές σε αυτό το ταξίδι, το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού, θα οδηγήσει σε πλήρη κοινωνία".


«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;».....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.