Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Οικουμενιστική Διαθρησκειακή παρέα που δίνει τις κατευθύνσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, που υλοποιούν οι ημέτεροι!

Τι συζήτησαν οι Ευρωπαίοι για τον διαθρησκευτικό διάλογοΔιαβουλεύσεις για τη θρησκευτική διάσταση του διαπολιτιστικού διαλόγου με τίτλο «Ο ρόλος της εκπαιδεύσεως στην αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης, η οποία οδηγεί στην , τον εξτρεμισμό και τη » πραγματοποιήθηκαν από 9 έως 10 Νοεμβρίου 2016 στο Στρασβούργο.
Παρόμοιες εκδηλώσεις οι οποίες ασχολούνται με διάφορα καίρια ζητήματα κοινωνικού βίου στις Ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούν
ετήσιο θεσμό και διεξάγονται υπό την αιγίδα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης από το έτος 2008.
Εκ μέρους της ηγεσίας του Συμβουλίου της Ευρώπης τους παρευρισκομένους προσφώνησαν ο μόνιμος εκπρόσωπος της Εσθονίας, της προεδρεύουσας χώρας της Επιτροπής Υπουργών κ. Κ. Κίβι, η Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ευρώπης κα Gabriella Battaini-Dragoni κα.
Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας την εκπροσωπούσαν ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκωφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και ο Ηγούμενος Φίλιππος Ριαμπίχ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι θρησκευτικές οργανώσεις της Ρωσίας επίσης εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο της Πνευματικής Διοικήσεως Μουσουλμάνων της Δημοκρατίας Ταταρστάν Μουφτή Κ. Σαμιγκούλιν, την Πρόεδρο της Ενώσεων Μουσουλμάνων Γυναικών Ρωσίας κα Ν. Ζιγκάνσινα και την Αναπληρωτή Πρόεδρο της Αυτοκρατορικής Ορθοδόξου Παλαιστινιακής Ενώσεως κα Ε. Αγάποβα.
Τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες τις εκπροσώπησαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Πρωθιερέας Βασίλειος Ιργκουλέσκου (Πατριαρχείο Ρουμανίας) και ο καθηγητής Ράστκο Ιόβιτς της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. Στις διαβουλεύσεις ακόμη έλαβαν μέρος υψηλοί εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, των προτεσταντικών ομολογιών, των ισλαμικών, των ιουδαϊκών και βουδιστικών κοινοτήτων από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ευρώπης καθώς και των οργανώσεων αθρήσκων. Επιπλέον παρέστησαν εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκών κύκλων, ΜΜΕ από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Ευρώπης και λοιπών διακρατικών οργανώσεων, διπλωμάτες από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια δύο ημερών οι σύνεδροι συνεζήτησαν διεξοδικώς δύο βασικά θέματα: τη διδασκαλία των δημοκρατικών πολιτικών αξίων στα πλαίσια της πολιτιστικής και θρησκευτικής πολυμορφίας και την ενίσχυση του ρόλου της γυναικός και της οικογένειας για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποιήσεως και βιαίου εξτρεμισμού. Τα πορίσματα συζητήσεως θα παραπεμφθούν στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης και θα αποτελέσουν σπουδαίο υλικό κατατεθέν από τους εμπειρογνώμονες προς διευκόλυνση της λειτουργίας αυτού του διεθνούς οργανισμού.
http://www.vimaorthodoxias.gr/nea/ti-sizitisan-i-evropei-gia-ton-diathriskeftiko-dialogo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.