Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Θεολογική και εκκλησιολογική ...αφασία!


0-agios adnreas-9
Πάτρα | Τηλέμαχος Παππάς

Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο τιμά σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η πόλη των Πατρών.
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μαντινείας Αλέξανδρος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σερρών Θεολόγος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Άρτης Καλλίνικος, Ιερισσού Θεόκλητος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Πατρών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτης κ. Χρύσανθος.
Να αναφερθεί ότι ο ναός του Αγίου Ανδρέα ήταν κατάμεστος από χιλιάδες πιστούς, καθώς και από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τονίζοντας ότι οι εορτές των Αγίων της πίστεως μας είναι σταθμοί πνευματικού ανεφοδιασμού. (Ακούστε παρακάτω το ηχητικό)
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών εξέφρασε τις ευχαριστίες προς όλους τους Αγίους Αρχιερείς, ενώ ευχήθηκε σε όλους πάσα ευλογία προς όλους από την χάρη του Αγίου.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Εικόνας του Πρωτοκλήτου, κατά μήκος των κεντρικών δρόμων της αχαϊκής πρωτεύουσας, όπου και θα ολοκληρωθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας.
Δείτε τις πρώτες εικόνες - Σε λίγο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.