Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, ''Με ελέγχει η ιερατική μου συνείδηση και θα απαντήσω στους δυο μητροπολίτες'' [ΒΙΝΤΕΟ].
Χρόνια τώρα μιλάμε για την προδοσία που γίνεται από τους Επισκόπους˙ ότι δηλ. γίνεται χαρτοπόλεμος, ο οποίος δίνει ευκαιρία στους Οικουμενιστές να προχωρούν και να δηλητηριάζουν το λαό του Θεού με τον ιό του Οικουμενισμού˙ ότι οι Επίσκοποι είναι λαγωοί και τρέμουν τον αιρεσιάρχη, και παίρνουν πίσω υπογραφές, και υποσχέσεις, και αναθέματα, και λεονταρισμούς, όπως ο Γόρτυνος και ο Πειραιώς, τους οποίους είχαν κάνει σημαία τους οι αντι-Οικουμενιστές, εμάς δε που επισημαίναμε τα πράγματα, μας έβαζαν ποικίλες ετικέτες.
Να, όμως, που και οι ίδιοι οι αντι-Οικουμενιστές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την αλήθεια. Μόνο που αυτό πρέπει να γίνει εν μετανοία και αναγνώριση των λαθών, για να έχει ευλογία από το Θεό.
Είχαμε σκοπό να σχολιάσουμε την κακόδοξη επισκοποκεντρική θέση του τάχα αντι-Οικουμενιστή μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία, αλλά μας πρόλαβε ο π. Νικόλαος Μανώλης, ο οποίος με τον άμεσο λόγο του και την θεολογική του κατάρτιση θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στον κακόδοξο πλέον μητροπολίτη˙ και αν χρειαστεί, ίσως προσθέσουμε κι εμείς κάποια σχόλια.
" Π.Π." 


Ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης, ερωτήθηκε από το Ιστολόγιό μας για τις θέσεις που διατύπωσαν δύο μητροπολίτες της Νοτίου Ελλάδος (οι σεβασμιώτατοι Κορίνθου κ. Διονύσιος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας) σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (παρακολουθείστε το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης) σχετικά με την εκκλησιαστική επικαιρότητα.
Ο πατήρ Νικόλαος δήλωσε τα εξής:

"Πίκρα και αγανάκτηση αισθάνομαι από όσα είδα και άκουσα σε βίντεο, από  δύο σεβάσμιους κατά τα άλλα ιεράρχες της Νοτίου Ελλάδος, περί των θεμάτων της ψευδοσυνόδου της Κρήτης, της εκτάκτου Ιεραρχίας του Νοεμβρίου 2016, της διακοπής του μνημοσύνου του επισκόπου ή αλλιώς της αποτειχίσεως, της ομολογίας Πίστεως, περί του ελέγχου των επισκόπων εκ μέρους κληρικών και λαϊκών, κτλ.
Ακούστηκαν ανυπόφορες θέσεις και εκφράσεις όπως αυτές:
  • "Αϊ στο καλό από εκεί με τα δογματικά και τον πάπα, ξεχάσαμε τη Σωτηρία, το "Κύριε ελέησον", δηλαδή τα πνευματικά μας".
  • "Εμείς (οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος) τι να πούμε; Ότι δεν τους φώτισε (τους προκαθημένους στην Σύνοδο της Κρήτης) το Άγιο Πνεύμα;  Ότι έλεγαν αρλούμπες;"
  • "Εγώ (ο επίσκοπος) εκφράζω την εκκλησία".
  • "Μόδα οι ομολογίες Πίστεως". 
Θα τους απαντήσω, με ελέγχει η ιερατική μου συνείδηση. Θα απαντήσω με θεολογικό και πατερικό τρόπο σε όσα ανακριβή, αθεολόγητα και ανιεκκλησιαστικά διατύπωσαν οι δύο μητροπολίτες. Δεν μπορούν οι επίσκοποί μας να καθησυχάζουν το λαό εν καιρώ οικουμενιστικής προπαγάνδας και πολεμικής εκ μέρους πατριαρχών και επισκόπων εναντίον της Πίστης μας και κανείς να μην αντιδρά. Δεν ανέχομαι να προσβάλλεται η πατερική μας Παράδοση με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο από Ορθοδόξους Ιεράρχες.
Δημόσια τοποθετήθηκαν, δημόσια θα λάβουν και την αρμόζουσα απάντηση".
Το Ιστολόγιό μας θα παρακολουθήσει το θέμα και θα δημοσιεύσει την απάντηση του πατρός Νικολάου. Με την πρώτη ευκαιρία θα δημοσιεύσουμε την απομαγνητοφώνηση της επίμαχης Ομιλίας των μητροπολιτών. 
Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί, ειδικά από το 1:24:00 και μετά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.