Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες "χαρές" των Οικουμενιστών στα γενάθλια του Πάπα!

 Κοινή συναυλία της Συνοδικής χορωδίας Μόσχας και της χορωδίας της Καπέλα Σιξτίνα στη Ρώμη για τα 80α γενέθλια του Πάπα


Κοινή συναυλία της Συνοδικής χορωδίας Μόσχας υπό διεύθυνη του αρχιμουσικού Αλεξίου Πουζακώβ και της χορωδίας της Καπέλα Σιξτίνα υπό διεύθυνση του μονσενιόρ Μάσσιμο Παλομπέλα δόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στη Ρωμαϊκή βασιλική της Παναγίας των Αγγέλων και Μαρτύρων (Santa Maria degli Angeli e dei Martiri) 

Σημειωτέον ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε για να τιμήσει την 80η επέτειο γενεθλίων του Ρωμαίου Ποντίφικα, ο οποίος εορτάζει στις 17 Δεκεμβρίου, καθώς και στα πλαίσια της πανηγύρεως του Ρωσικού Ιερού Ναού  Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης Ρώμης.
Ακόμη η συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τέχνης «Ρωσία – Ιταλία. Δια μέσου των αιώνων» (Ρώμη, 9 – 14 Δεκεμβρίου) και ετοιμάσθηκε από την Κοινή Ομάδα Εργασίας για την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και Αγίας Έδρας με υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και την Τράπεζα «Ιντέζα».
Προ της ενάρξεως της συναυλίας ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών, ανέγνωσε χαιρετισμό του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, και ἐν συνεχείᾳ ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ κ. Αντώνιος, Προϊστάμενος παροικιών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ιταλία, προσφώνησε το ακροατήριο εκ μέρους  του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου.
Η χορωδία της Καπέλα Σιξτίνα ερμήνευσε το γρηγοριανό μέλος  «Gaudete in Domino» και το έργο του  Giovanni da Palestrina «Ave Maria», «Canite tuba» και «Hodie Christus natus est». Η συνοδική χορωδία ερμήνευσε τα έργα του Ραχμάνινωφ και του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα. Εν κατακλείδι και οι δύο χορωδίες από κοινού εμρήνευσαν «Te Deum laudamus» του Δ. Μπορτινιάνσκι και το  «Tu es Petrus» του Giovanni da Palestrina.
Μετά το πέρας της συναυλίας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μιλώντας στο ακροατήριο σημείωσε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα για την προώθηση των σχέσεων Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, στις οποίες δόθηκαν νέα κίνητρα με την ιστορική συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αβάνα.
Επίσης το ακροατήριο χαιρέτισαν ο Πρέσβης της Ρωσική Ομοσπονδίας στην Αγία Έδρα κ. Α. Αβντέγιεφ, η Γενική Παραγωγός του Φεστιβάλ «Ρωσία – Ιταλία. Δια μέσου των αιώνων»  και διακεκριμένης καλλιτέχνης της Ρωσίας κα Τατιάνα Σούμοβα, και ο μονσενιόρι Φράνκο Κουτρόνε, Προϊστάμενος της βασιλικής της Παναγίας των Αγγέλων και Μαρτύρων.
Ἐν κατακλείδι στον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, τον Ιερέα Hyacinthe Destivelle και σε όσους στηρίζουν τη Συνοδική χορωδία Μόσχας στην καλλιτεχνική δράση αυτής, απονεμήθηκαν τα τιμητικά διακριτικά της.
"Η συναυλία στη Ρώμη - είπε  ο διοργανωτής της βραδιάς και εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Leonid Sevastyanov «είναι ένα δώρο για τα 80α γενέθλιά του Πάπα Φραγγίσκου».
Η ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα  συναντήθηκε  και με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.