Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Όταν οι στρατηγοί από φύλακες του Ποιμνίου γίνονται λύκοι!


Γιατί τέτοιο μένος για τους αντιδρώντες
 και τέτοια στήριξη στο Φανάρι από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο;


Του Άγγελου Ρούσσου


    Εντύπωση προκαλεί η στάση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαου αναφορικά με τις σχέσεις του με το Φανάρι.

Μέχρι τώρα είχαμε δει αρκετούς Ιεράρχες να στηρίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Σύνοδο της Κρήτης εξαπολύοντας μύδρους κατά όσων αντιδρούν, αλλά όλοι ή προέρχονταν από τις Μητροπόλεις των “Νέων Χωρών” ή από την Εκκλησία της Κρήτης.
Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως πχ οι κκ Δημητριάδος και Μεσσηνίας, οι οποίοι όμως ως ένα βαθμό δικαιολογημένα στήριζαν αφού τούτο έπραξαν και κατά την παρουσία τους στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου.
Εδώ και λίγο καιρό όμως αυτός που έχει σηκώσει τους τόνους κατά των αμφισβητιών της Συνόδου και όσων επικρίνουν τις πατριαρχικές επιλογές είναι ο Άγιος Φθιώτιδος.
Χθες στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Λαμίας ξεσπάθωσε πάλι λέγοντας:

“Οι Φαρισαίοι παρά το θαύμα που επετέλεσε ο Κύριος, τον κατηγόρησαν για βλασφημία κατά του Θεού. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει και στις μέρες μας και πολλές φορές ο διάβολος εισβάλει και στους ανθρώπους της Εκκλησίας, σπέρνοντας διχόνοια. Όπως και τότε έτσι και σήμερα οι αντιλέγοντες και οι αμφισβητίες κατηγορούν το καλό και είτε λόγω της αμάθειας ή της ημιμάθειας τους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και δυστυχώς απ΄ αυτούς ξεκινούν οι έριδες και τα σχίσματα, τα οποία κομματιάζουν την Ενότητα της Εκκλησίας”. [σ.σ.: Ἐσύ, κ. Νικόλαε, ποὺ δὲν εἶσαι ἀμαθής, γιὰ πές μας: Πόσες Ἐκκλησίες ὑπάρχουν; Ἡ "Μία" τοῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως, ἢ οἱ πολλὲς τοῦ Ἀντίδικου, ὅπως τὶς διδάσκει καὶ ἐπιβάλλει διὰ Συνόδου ὁ ἀρχηγὸς τῆς Παναιρέσεως κ. Βαρθολομαίος;].

Αλλά και σε άλλο σε πρόσφατο κήρυγμά του είχε πει:

«Την ευθύνη των εκκλησιαστικών ζητημάτων την έχουν οι στρατηγοί της εκκλησίας, δηλαδή οι επίσκοποί της και όχι οι απλοί στρατιώτες».
Ότι ο κ. Νικόλαος στηρίζει τον Πατριάρχη το γνωρίζαμε. Άλλωστε τις μέρες που πέρυσι τον Ιούνιο διοργανωνόταν η Σύνοδος του Κολυμπαρίου έλεγε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι τυχαίο αυτό το μεγάλο και ιστορικό γεγονός που συμβαίνει στην Κρήτη, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Οι προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών υπό την προεδρεία του εμπνευσμένου και χαρισματικού Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προσπαθούν να σφυρηλατήσουν την Ενότητα των Ορθοδόξων, να υψώσουν τη φωνή και να προβάλλουν την Ορθοδοξία. Είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που επί των ημερών του επιτελείται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Κλείστε τα αυτιά σας σε ορισμένες φωνές φανατικών και ακραίων που προσπαθούν να κάνουν ζημιά στην Εκκλησία. Απέναντί μας υπάρχει ένα φανατικό Ισλάμ και μια Ευρώπη Πανθρησκείας που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα ενώσει και θα ισχυροποιήσει την Ορθοδοξία».
Αλλά πλέον οι αναφορές του με σκληρή γλώσσα στους αντιδρώντες πληθαίνουν…

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τι είδους “γραμμάτια” επιχειρεί να εξοφλήσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος;
Επειδή κάποιοι στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο συχνά πυκνά αναφέρουν το όνομά του ανάμεσα σε αυτά της λίστας διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Αναζητά γέφυρες στήριξης πέραν του Αιγαίου;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.