Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Για τον Σύρου Δωρόθεο είναι αυτονόητο: Ορθόδοξοι και Παπικοί να συμμετέχουν οι μεν, στα μυστήρια των δε!

Σύρος:

Ο Ορθόδοξος Mητροπολίτης

και ο Καθολικός Επίσκοπος

«εξομολογούνται» στο CNN Greece (vid)



     Έχουν περάσει σχεδόν 963 χρόνια από το Σχίσμα του 1054, που έκοψε στα δυο το Χριστιανισμό. Η Ορθόδοξη και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντάλλαξαν Αναθέματα και έκοψαν τους διαύλους επικοινωνίας και Κοινωνίας.
Το σημείο σύγκλησης, που δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν μέχρι στιγμής οι ηγεσίες των δύο εκκλησιών ώστε να γίνει η
πολυπόθητη επανένωσή τους, βρήκε η ίδια η ζωή.

Το CNN Greece, ταξίδεψε στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου με ειδική άδεια του Πάπα, οι Καθολικοί γιορτάζουν κάθε χρόνο το Πάσχα την ίδια μέρα με τους Ορθοδόξους.
Στο νησί τα μικτά ζευγάρια Ορθοδόξων και Καθολικών παντρεύονται και στους δύο χριστιανικούς ναούς για να θεωρείται έγκυρος ο γάμος τους, αλλά κάνουν κοινό γλέντι με συγγενείς και φίλους.

cnn greece easter2017

Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης και ο Καθολικός Επίσκοπος πηγαίνουν στα σχολεία και μιλούν στους μικρούς μαθητές για την αγάπη χωρίς διακρίσεις. Επισκέπτονται από κοινού γέροντες στα γηροκομεία και ασθενείς στα νοσοκομεία και τους δίνουν ευχές και λόγια παρηγοριάς.
Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Δωρόθεος και ο Καθολικός Επίσκοπος Πέτρος για πρώτη φορά δίνουν παράλληλη συνέντευξη και απαντούν χωρίς περιστροφές σε δύσκολες ερωτήσεις. Το CNN Greece τους απεύθυνε εναλλάξ την ίδια ερώτηση. Πώς είναι η συμβίωση Ορθοδόξων και Καθολικών; Τι τους χωρίζει; Πηγαίνει ο ένας στους ναούς του άλλου; Γιατί οι ηγεσίες των δύο εκκλησιών δεν έχουν βρει κοινή συνισταμένη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.