Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ο Οικουμενιστές συναγωνίζοντες στην εκκοσμίκευση Παπικούς και Προτεστάντες υπό τις "ευλογίες" του Φαναρίου!



Οι Οικουμενιστές μετατρέπουν τους ορθόδοξους ναούς του εξωτερικού σε πηγές χρημάτων.
-Βγάζουν και από την μύγα ξύγκι.

Πληροφορίες πιστών από την Γερμανία μας αναφέρουν, ότι σε πολλές ορθόδοξες ενορίες της Ι.Μ. Γερμανίας οι εφημέριοι έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου συλλογής χρημάτων με κάθε δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν καταστάσεις που δεν ταιριάζουν με το Ορθόδοξο πνεύμα και την Ορθόδοξη διδασκαλία:
Το κάθε κερί στην Γερμανία κοστίζει στην παραγωγή 15 λεπτά και οι πιστοί το αγοράζουν για ένα Ευρώ το κομμάτι. Φανταστείτε πόσα έξοδα έχει κάθε Κυριακή μία πολυμελής οικογένεια αν συναριθμήσουμε και τον δίσκο, που δεν λείπει ποτέ. [σ.σ.: Μόλις μας πληροφόρησαν (9:15) με e-mail: "Καλησπερα! Το κερι στην εκκλησια στην Στουγκαρδη ειναι ολα πανω απο 2€, κατω απο 2€  κερι δεν υπαρχει!"].
Πολλές ενορίες έχουν καθιερώσει μετά την Θεία Λειτουργία την "τέλεση" ψησταριάς για να αποκομίσουν έσοδα. Μερικές από αυτές μάλιστα το έχουν σχεδόν καθιερώσει, ψήνοντας ακόμα και σε καιρούς νηστείας, βαπτίζοντας το κρέας ψάρι.
Το ακατανόητο σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από την μετατροπή των προαυλίων των Ι. Ναών σε εντευκτήρια, στα οποία μετά την Θεία Κοινωνία το τσίπουρο πάει σύννεφο, είναι ότι πιστοί δεν λειτουργούνται και δεν κοινωνούν για κάποιες Κυριακές επειδή έχουν την ευλογία των "ποιμένων" τους να προετοιμάσουν την ψησταριά!!! από το πρωΐ, μιας και αν την κάνουν μετά την Θεία Λειτουργία μπορεί να φύγει ο κόσμος και να χαθούν τα έσοδα.
Ναός Αγ. Αποστόλων. Γερμανία.
Άλλος τρόπος εσόδων είναι η αυξανόμενη εμφάνιση συναυλιών κλασσικής, παραδοσιακής ακόμα και ρεμπέτικης μουσικής σε Ι. Ναούς ή στους πρόναους ή στην αίθουσα, που γίνεται η κυριακάτικη τράπεζα με τα ανάλογα πάλι εδέσματα.
Να μην ξεχνάμε μάλιστα και την αύξηση των πανηγυριών με την δικαιολογία της ενίσχυσης του Ελληνισμού, όταν οι πιο πολλοί Ναοί δεν προσφέρουν ούτε το ελάχιστο στην διδαχή της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ιστορίας.

Αν ψάξουμε όμως στις ιστοσελίδες των ενοριών και της Ι.Μ. Γερμανίας δεν θα βρούμε σχεδόν καμία μετάφραση στα Γερμανικά της Πατερικής Διδασκαλίας, δεν θα βρούμε σχεδόν καμία μεταφρασμένη αναφορά στο ιεραποστολικό έργο της Μητρόπολης, στην ορθόδοξη θεώρηση του πνευματικού αγώνα και φυσικά τίποτα απολύτως για τα εκκλησιαστικά δρώμενα  εκτός από αυτά "που μας συμφέρουν". 
Φυσικά για όλα αυτά δεν θα μπορούσε η Μητρόπολη να κερδίσει χρήματα και οι Ιερείς δεν έχουν και τον χρόνο να μεταφράσουν μιας και είναι απασχολημένοι με το ψήσιμο και την μετέπειτα αρίθμηση και αναφορά στον Επίσκοπο των κερδών. Όσο η δικαιολογία των εξόδων που έχουν μπορεί μόνο να σταθεί όταν επιτέλους μάθουν οι πιστοί πόσα από τα χρήματά τους πάνε στο Φανάρι και πόσα πραγματικά αναλώνονται για τις ενοριακές ανάγκες της Μητροπόλεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.