Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ένα αποκαλυπτικό κείμενο: Η στρατηγική προώθηση της διαφορετικότητας/ετερότητας και ποιοι την προωθούν.


   Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ φίλο καὶ παρουσιάζουμε ἕνα ἡμιανεπίσημο ἔγγραφό της CIA μὲ θέμα τὴν στρατηγική της γιὰ τὴν προώθηση τῆς διαφορετικότητας/ἑτερότητας καὶ τὴν ἐνσωμάτωσή της στὴν κοινωνία καὶ στὰ σχολεῖα γιὰ τὰ ἔτη 2016 ἕως 2019 (ἀναφέρεται καὶ στὶς παρελάσεις).
   Τὸ ἔγγραφο αὐτὸ τὸ βρήκαμε μέσω ἑνὸς ὑπέροχου ἄρθρου τοῦ γνωστοῦ δημοσιογράφου Cliff Kincaid μὲ τίτλο "CIA Celebrates Transgender Pride" (http://www.aim.org/aim-column/cia-celebrates-transgender-pride/) στὸ ὁποῖο ὁ δημοσιογράφος ἀποκαλύπτει ὅτι  σπόνσορες ὅλων αὐτῶν τῶν ὁμοφυλοφιλικῶν διαστροφικῶν κινημάτων εἶναι μεταξὺ ἄλλων μεγάλοι ὅπως ὁ  George Soros καὶ ὁ ὀργανισμὸς τοῦ "National Center for Transgender Equality (NCTE)" ἡ Amazon, τὸ Facebook, τὸ Google Goldman Sachs καὶ ἡ CIA!!!
   Παρακαλοῦμε ὅποιον ἔχει γνώσεις (ἐμεῖς δὲν ἔχουμε) καὶ διάθεση νὰ μεταφράσει αὐτὸ τὸ κείμενο γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τῆς ἀλήθειας καὶ νὰ μᾶς τὸ στείλει. Ἐμεῖς τὸ παραθέτουμε ὡς ἔχει γιὰ τοὺς ἀγγλομαθεῖς.

  
    Αμέσως μόλις δημοσιεύσαμε το έγγραφο της CIA η κ. Χρύσα ανταποκρίθηκε και μετάφρασε το κείμενο. Την ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και τον κόπο της.
   
Όπως φαίνεται, το κείμενο αφορά τελικά έναν σχεδιασμό εσωτερικής πολιτικής της άνομης αυτής Υπηρεσίας σχετικά με τις αρχές της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας. Όμως το γεγονός ότι ήταν -παρόλα αυτά- ανοιχτό προς πρόσβαση και ανάγνωση,  μας βάζει σε σκέψεις. Ιδίως τα επόμενα αποσπάσματα του κειμένου.
  «Στην CIA κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».    «Η αποδοχή και η αξιοποίηση της ετερότητας μέσω μιας συμπεριληπτικής κουλτούρας προάγει την καινοτομία, τις νέες ιδέες και νέες προσλήψεις, στοιχεία τα οποία εντοπίζονται στον πυρήνα αυτού που έχουμε επιφορτιστεί να εκτελέσουμε και είναι αυτό το οποίο θα μας οδηγήσει στην επιτυχία της αποστολής μας».
    Ερωτούμε λοιπόν, τι σχέση έχει η ενσωμάτωση και προώθηση της κάθε είδους ανομίας και διαστροφής στις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των  Η.Π.Α. με τα εθνικά τους συμφέροντα; Ποιά είναι η αποστολή της CIA για την επιτυχία της οποίας χρειάζεται η αποδοχή και η αξιοποίηση της ομοφυλοφιλίας και της λεγομένης ετερότητας; Ήταν αυτή η αποστολή μέχρι τώρα ήταν ανεπιτυχής; Πως προάγει η συμπεριληπτική κουλτούρα την καινοτομία και τις νέες ιδέες;  Έλλειπαν αυτές μέχρι τώρα από την υπηρεσία;
Μήπως αυτός που θα διαβάσει αυτό το κείμενο πρέπει να φθάσει στο συμπέρασμα, ότι αφού ακόμα και η CIA αποδέχεται την ομοφυλοφιλία και την λεγόμενη ετερότητα μέσα στους κύκλους της και μάλιστα για ηγετικές θέσεις, τότε δεν χωρεί πια καμία αμφισβήτηση στην νομιμότητά τους και έτσι  επιτυγχάνεται μία δυναμικότερη προώθηση αυτών των επιλογών;
     Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το κείμενο στα ελληνικά:
Μήνυμα του διευθυντή της CIA
H υπεροχή στον τομέα των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών απαιτεί την ύπαρξη διευρυμένων αντιλήψεων, οι οποίες θα αφορούν αφενός την κατανόηση εκ μέρους μας της πολυπλοκότητας του κόσμου που μας περιβάλλει και αφετέρου την προσέγγισή που θα πρέπει να έχουμε σε προκλήσεις και ευκαιρίες που ανακύπτουν. Οι διευρυμένες
αντιλήψεις προέρχονται από την ετερότητα, η οποία σχετίζεται με την ύπαρξη διαφορετικών νοοτροπιών, εθνικοτήτων, υποβάθρων και βιωμάτων. Η αποδοχή και η αξιοποίηση της ετερότητας μέσω μιας συμπεριληπτικής κουλτούρας προάγει την καινοτομία, τις νέες ιδέες και νέες προσλήψεις, στοιχεία τα οποία εντοπίζονται στον πυρήνα αυτού που έχουμε επιφορτιστεί να εκτελέσουμε και είναι αυτό το οποίο θα μας οδηγήσει στην επιτυχία της αποστολής μας. Οικοδομώντας επάνω στο θεμελιώδες έργο που επιτέλεσε η Συμβουλευτική Ομάδα του Διευθυντή μέσω των εγχειρημάτων «Οι Γυναίκες σε Ηγετικές Θέσεις» και «Η Ετερότητα σε Σπουδές που αφορούν την Ηγεσία», έχουμε διαμορφώσει μια νέα Υπηρεσία που θα ασχοληθεί με την Στρατηγική της Ετερότητας και Συμπεριληπτικότητας. Αυτή η τρίχρονη σε διάρκεια στρατηγική ανανεώνει και ενδυναμώνει την στοχοποίησή μας στην ετερότητα και την συμπεριληπτικότητα, μας τοποθετεί σε μια πορεία περαιτέρω εμπλουτισμού του χώρου εργασίας μας και πλήρους αξιοποίησης του πολυτάλαντου ανθρωπίνου δυναμικού μας. Συνδυάζοντας το τι μοιραζόμαστε από κοινού με το τι φέρει ο καθείς εξ ημών ως μοναδικό άτομο συνιστά μια ισχυρή συνταγή επιτυχίας. Αυτού του είδους την Υπηρεσία προσδοκούν οι εργαζόμενοι αλλά και τους αξίζει. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί.
John O. Brennnan, Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών


Μήνυμα της Γενικής Διευθύντριας του Τομέα Ετερότητας και Συμπεριληπτικότητας

Στην CIA κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε αυτήν την εξωπραγματική ευθύνη θα πρέπει προηγουμένως να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε ένα ανθρώπινο δυναμικό που χαρακτηρίζεται από ετερότητα, συμπεριληπτικότητα, δικαιοσύνη και προσβασιμότητα όπου όλες οι φωνές εισακούονται, είναι σεβαστές και εκτιμώνται. Η κρίσιμη αποστολή μας που αφορά την εθνική ασφάλεια επιβάλλει την αποδοχή εκ μέρους μας όλων των σκεπτικών-αντιλήψεων, τον σεβασμό για τις μεταξύ μας διαφορές, και την εξασφάλιση ότι όλα τα στελέχη έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια εργαλεία ώστε να συνεισφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
 Καθώς το πρόγραμμα Εκμοντερνισμού της Υπηρεσίας εφαρμόζεται, πιστεύω ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μοναδική ευκαιρία να εντάξουμε την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα στον πυρήνα λειτουργίας της Υπηρεσίας μας. Με την ενσωμάτωση του Γραφείου Ετερότητας και Συμπεριληπτικότητας της CIA στο νέο Κέντρο Αριστείας Ταλέντων, την εγκαινίαση νέων Ομάδων οι οποίες απαρτίζονται από διαφορετικές Υπηρεσίες ή Δίκτυα Υπηρεσιών με σκοπό την συνεργασία εργαζομένων που έχουν διαφορετικά υπόβαθρα, βιώματα και ταλέντα Agency Resource Groups)1, την ενίσχυση του Εκτελεστικού Συμβουλίου Ετερότητας και Συμπεριληπτικότητας μέσω της εκπροσώπησης Κέντρων που είναι επιφορτισμένα με αυτήν την Αποστολή, την εφαρμογή εισηγήσεων από τον τομέα Μελέτης της Ετερότητας στην Ηγεσία και την διεύρυνση της εξουσιοδότησης της Συμβουλευτικής Ομάδας του Διευθυντή σχετικά με το ζήτημα των Γυναικών σε Ηγετικές Θέσεις, έχουμε τόσο την δέσμευση μιας υψηλού επιπέδου ηγεσίας ως προς την διοίκηση των επιμέρους υπηρεσιών όσο και την προσέλκυση της προσοχής του ανθρωπίνου δυναμικού προκειμένου να επιτύχουμε.
Η συγκεκριμένη στρατηγική παρουσιάζει ένα ενοποιημένο σχέδιο δράσης για την ετερότητα και την συμπεριληπτικότητα στο πλαίσιο δραστηριότητας της CIA για τα επόμενα τρία χρόνια. Εκφράζει τρεις κεντρικούς σκοπούς με παράλληλες υποστηρικτικές δράσεις και δείκτες μέτρησης προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι προοδεύουμε και ότι καθιστάμεθα υπόλογοι των δεσμεύσεών μας. Θα συντάσσουμε τακτικά αναφορές σχετικά με την πρόοδο και τα κωλύματά μας αναφορικά με τους διακηρυγμένους στόχους μας και θα τις απευθύνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό όπως επίσης θα έχουμε την απαραίτητη διαφάνεια σχετικά με το που βρισκόμαστε κάθε φορά και με το που επιδιώκουμε να φτάσουμε.
Η επιτυχία της εν λόγω στρατηγικής και των προσπαθειών της Υπηρεσίας να προωθήσει την ετερότητα και την συμπεριληπτικότητα εξαρτώνται από την εμπλοκή των στελεχών της. Μία μικρής εμβέλειας δράση στο σήμερα ενδέχεται να αποκτήσει μια μόνιμη και θετική επίδραση στους συναδέλφους μας, στις μονάδες εργασίας και τον χώρο εργασίας μας. Ζητώ από κάθε έναν εξ ημών να αναλογιστούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι αναγνωρίζουμε και προάγουμε τις διαφορετικές δυνατότητες του ταλαντούχου ανθρωπίνου δυναμικού που επανδρώνει την Υπηρεσία μας.
Μaja M. Lehnus, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Ετερότητας και Συμπεριληπτικότητας
 ______________________


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

"Το Έθνος μας έλκει τη δύναμή του από την ετερότητα που χαρακτηρίζει τον πληθυσμό του και από τη δέσμευσή του να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Είμαστε στην βέλτιστη δυνατή θέση όταν αξιοποιούμε ταλέντα από όλα τα τμήματα της κοινωνίας μας και τα πιο σπουδαία επιτεύγματά μας κατορθώθηκαν όταν εφαρμόσαμε διαφορετικές μεταξύ τους νοοτροπίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις σπουδαιότερες προκλήσεις".
 Πρόεδρος Obama,
 Προεδρικό διάταγμα 13538

Η επιτυχία της CIA όσον αφορά στην ευόδωση της αποστολής της, η οποία είναι η διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας, εξαρτάται από την δυνατότητά της να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που να χαρακτηρίζεται από ετερότητα και συμπεριληπτικότητα, όπου όλες οι αντιλήψεις εισακούονται, είναι εξίσου σεβαστές και εκτιμώνται. Με το να εξασφαλίσουμε ότι κάθε στέλεχος της CIA δύναται να εισφ έρει ένα εύρος απόψεων και ταλέντων στην αποστολή μας - μέσω μιας καλύτερης κινητικότητας και ευελιξίας του ανθρωπίνου δυναμικού, συμπεριληπτικών πρακτικών και ετερότητας - αυτή η Υπηρεσία θα καθίσταται ολοένα και πιο ικανή στο να καλύπτει επίμονα κενά που υπάρχουν στον τομέα των πληροφοριών και στο να παρέχει μοναδικές ιδέες, προτάσεις και υποστήριξη στους πελάτες της. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις διεθνείς και πολύπλοκες προκλήσεις, η CIA θα πρέπει να προσελκύ σει, αναπτύξει και διατηρήσει ένα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο να διέπεται από την αρχή της ετερότητας και το οποίο θα προάγουμε ώστε να ενι σχύσουμε την επιτυχία της αποστολής μας.
Αυτή η στρατηγική που θα διαρκέσει τρία χρόνια καθορίζει μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη προσέγγιση αναφορικά με την ετερότητα και συμπεριλητικότητα σε μια κρίσιμη καμπή για την CIA, καθώς παράλληλα προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις εκμοντερνιστικές επιδιώξεις της Υπηρεσίας και να στήσουμε το νέο Κέντρο Αριστείας Ταλέντων. Συμβουλευόμενος το Εκτελεστικό Συμβούλιο Ετερότητας και Συμπεριληπτικότητας, ο Επικεφαλής του Γραφείου Ετ ερότητας και Συμπεριληπτικότητας (CDIO) θα τελεί χρέη εκτελεστικού φορέα αυτής της στρατηγικής. Η στενή συνεργασία του CDIO με την ανώτερη ηγεσία της Υπηρεσίας θα εξασφαλίσει ότι θα είμαστε υπόλογοι για την πρόοδο που θα σημειώνουμε αναφορικά με αυτές τις σημαντικές πρωτοβουλίες.
Αυτή η στρατηγική ευθυγραμμίζεται με την Στρατηγική Κατεύθυνση της CIA αναφορικά με την αξιοποίηση των Ταλέντων και βασίζεται σε αρκετές πρωτοβουλίες της Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της Μελέτης της Ετερότητας στην Ηγεσία, των Συμβουλευτικών Ομάδων που πλαισιώνουν τον Διευθυντή, των Ομάδων Δράσης για τον Εκμοντερνισμό της Υπηρεσίας και της εγκαινίασης νέων Ομάδων οι οποίες απαρτίζονται από διαφορετικές Υπηρεσίες ή Δίκτυα Υπηρεσιών με σκοπό την συνεργασία εργαζομένων που έχουν διαφορετικά υπόβαθρα, βιώματα και ταλέντα (Agency Resource Groups). Η στρατηγική αυτή διέπεται από τρεις κεντρικούς στόχους, οι οποίοι είναι σύστοιχοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον οδηγό της Κοινότητας των Υπηρεσιών Πληροφοριών και οι οποίοι είναι οι κάτωθι:

1ος ΣΤΟΧΟΣ: ΣΥΝΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Η ετερότητα και συμπεριληπτικότητα θα πρέπει να καταστεί ένα καίριας σημασίας κομμάτι της κουλτούρας μας ώστε η Υπηρεσία να είναι ικανή να προσλαμβάνει και να καλλιεργεί καταρτισμένους μελλοντικούς ηγέτες. Διαδικασίες διαβουλεύσεων συνδυασμένες με μεγαλύτερη επίγνωση των αρχών της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας θα βοηθήσει την καταπολέμηση της ασυνείδητης προκατάληψης και θα προάγει την λήψη αποφάσεων οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από δικαιοσύνη.
Ένα απαραίτητο συστατικό είναι η συναρμογή των αρχών και πρακτικών της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας καθ’ όλο το πρόγραμμα αξιοποίησης ταλέντων - διαχείριση επίδοσης, ανάπτυξη ταλέντων και κατάρτιση- προετοιμάζοντας έτσι τους εργαζομένους και τους διευθυντές ώστε να επωφεληθούν από ένα εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα. Θα επικεντρωθούμε σε μηνύματα και πρότυπα που θα αφορούν την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα και τα οποία θα έχουν συνεχή και συνεπή παρουσία στο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Θα είμαστε επίσης περισσότερο συνειδητοί και στοχευμένοι σε ό, τι αφορά την κατάρτιση των στελεχών μέσω αφενός ενισχυμένων πρακτικών που απευθύνονται στο προσωπικό και αφετέρου εξέτασης-ελέγχου των υπό αξιολόγηση ταλέντων.

Κεντρικές Δράσεις:
 •   Ανάπτυξη και θεσμοθέτηση ενός πλαισίου για την εμφύσηση των μηνυμάτων, αρχών και πρακτικών υπέρ της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας, σε όλο το φάσμα της ενδοϋπηρεσιακής κοινωνικοποίσης, της ηγεσίας και επαγγελματικής ανέλιξης και εκπαίδευσης.
•   Ως μέρος του προγράμματος της Υπηρεσίας που αφορά στην Αξιολόγηση Ταλέντων, η διασφάλιση των αρχών της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας συνιστά κρίσιμη συνισταμένη ενός επιτυχημένου συστήματος σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαισίου εργασιών και εμπειριών που θα προετοιμάσουν την εισδοχή ατόμων με ποικιλόμορφα υπόβαθρα σε ηγετικές θέσεις.
•   Έλεγχος προγραμμάτων που αφορούν την εξέλιξη της ηγεσίας για να εξασφαλιστεί ότι οι μελλοντικοί ηγέτες θα μπορούν να προέρχονται από όλα τα τμήματα του εργατικού δυναμικού και ανάπτυξη στρατηγικών για την εξάλειψη οποιωνδήποτε φραγμών ανακύψουν.
 • Καθιέρωση στόχων που αφορούν την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα για προγράμματα που εστιάζουν στην επαγγελματική ανέλιξη, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης, της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, και άλλων εμπειριών που στοχεύουν στην ανάπτυξη των αξιωματικών ως Επαγγελματιών των Υπηρεσιών Πληροφοριών της CIA.
 •   Καθιέρωση προσδοκιών και στόχων εμπέδωσης της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας σε εταιρικά και διευθυντικά προγράμματα, τα οποία θα επικεντρώνονται αρχικά στις πρακτικές των υπηρεσιών πληροφοριών.
 •   Εξασφάλιση της ανάπτυξης ταλέντων και πρακτικών διαχείρισης και υποστήριξη της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας μέσω της συνειδητής και σκόπιμης εξέλιξης όλων των αξιωματικών. Κατά τη διαδικασία ανάθεσης καθηκόντων θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν το καλύτερο κράμα των δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών των υποψηφίων για την οικοδόμηση αποτελεσματικών ομάδων οι οποίες θα απαρτίζονται από άτομα ποικίλων υποβάθρων και βιωμάτων.
 •   Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας, βάσει καθορισμένων σημείων αναφοράς, των τρεχόντων εργαλείων που αξιοποιεί η Υπηρεσία για την εξέλιξη καριέρας και ανεύρεση τρόπων για να γίνουν αυτά (δηλ. τα εργαλεία) πιο χρήσιμα και να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες της αποστολής και των εργαζομένων.
 •   Εφαρμογή εργαλείων εξεύρεσης ταλέντων που θα επιτρέπουν σε όλους τους επιβλέποντες και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας να διαπιστώνουν πιο αποτελεσματικά τις γνώσεις του εργατικού δυναμικού, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τις εμπειρίες που απαιτούνται για τις ατομικές εργασίες και ευκαιρίες με ένα δίκαιο και διαφανή τρόπο.
 • Εμβάθυνση της επίγνωσης και εξειδίκευσης των αξιωματικών σχετικά με την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα μέσω εκπαίδευσής τους στην ασυνείδητη προκατάληψη, μέσω σειράς ομιλιών και άλλων μεθόδων κατάρτισης.

Αξιολόγηση της Προόδου μας:

•   Ποικιλομορφία και ποσόστωση φύλων εξ αυτών που επιλέχθηκαν για βασικές εργασίες στο πλαίσιο της Αξιολόγησης Ταλέντων.
 •   Ποικιλομορφία και ποσόστωση φύλων εκ των υποψηφίων που προορίζονται για το GS15 και για θέσεις της Ανώτερης Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 •   Ετήσιες εκστρατείες προώθησης, δίνοντας έμφαση στις ποσοστώσεις των γυναικών, των μειονοτήτων και των αξιωματικών με αναπηρία.
 •   Ποικιλομορφία και ποσόστωση φύλων εκ των αξιωματικών που έχουν επιλεγεί για προγράμματα που αφορούν την εξέλιξη σε θέσεις ηγεσίας.
 •   Αξιολόγηση της επίδρασης της εκπαίδευσης αναφορικά με τις αρχές της ετερότητας και συμπεριληπτικότητας.

2ος ΣΤΟΧΟΣ: Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Η καλλιέργεια μιας συμπεριληπτικής κουλτούρας, η οποία θα ενθαρρύνει τη συνεργασία, την ευελιξία και τη δικαιοσύνη, παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους αξιωματικούς να εισφέρουν το μέγιστο των ικανοτήτων τους. Όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι έχουν φωνή και τους παρέχονται ευκαιρίες να αναπτύξουν και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους, διαμορφώνουμε έναν οργανισμό επιλογών και μετατρεπόμαστε σε πρότυπο εργοδότη για την αξιοποίηση όλων των ποικίλων ταλέντων που διαθέτει η Αμερική.
Θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε το εργατικό δυναμικό μας στοχεύοντας σε διαφορετικές κοινότητες που διαβιούν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του προγράμματος αξιοποίησης ταλέντων, με ειδικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε πολίτες Αφρικανικής, Ασιατικής, Ισπανόφωνης, ΜεσοΑνατολικής, ΝοτιοΑσιατικής και Ιθαγενούς καταγωγής; Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Αμφιφυλοφίλων και Διεμφυλικών ατόμων; ΑΜΕΑ, Βετεράνων και Γυναικών.

Κεντρικές Δράσεις:
 •   Εγκαινίαση πολυετούς σχεδιασμού για την αύξηση της πρόσληψης και απορρόφησης των AMEA και την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στον εργασιακό χώρο της Υπηρεσίας, σε συστοιχία με το Προεδρικό Διάταγμα 13548 όπου προβλέπεται η αύξηση τη Ομοσπονδιακής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες.
 •   Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των σημερινών πρακτικών μάρκετινγκ, ενημέρωσης και στρατολόγησης προς όλο το δημογραφικό φάσμα της χώρας ώστε να καθορίσουν τα επόμενα πραγματοποιήσιμα βήματα.
 •   Παροχή ευκαιριών κατάρτισης σε αξιωματικούς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της πρόσληψης και στρατολόγησης για την ενίσχυση των πολιτιστικών ικανοτήτων και την καταπολέμηση της ασυνείδητης προκατάληψης.
 •   Εξερεύνηση τρόπων μέσω των οποίων η Υπηρεσία θα μπορούσε να προωθήσει περισσότερη ποικιλομορφία στα διάφορα προγράμματα φοίτησης, σε ευθυγράμμιση με τον μακροπρόθεσμο στόχο της Υπηρεσίας του 30% της εκπροσώπησης των μειονοτήτων.
•   Ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα εναρμόνισης της επαγγελματικής με την προσωπική ζωή και τις ευέλικτες επιλογές εργασίας και καταβολή προσπαθειών για την κατάργηση των κωλυμάτων που θα αναχαιτίσουν αυτούς τους στόχους.
 •   Ενίσχυση της υποστήριξη για τα ARG μέσω της συνεχούς πρόσβασης στην και της υποστήριξης από την Ανώτερη Ηγεσία της Υπηρεσίας.
 •   Διεύρυνση της εμβέλειας των δραστηριοτήτων του διευθυντή και του εργατικού δυναμικού στην αξιοποίηση των πόρων του τομέα της Ισότητας αναφορικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης (EEO), στις διαδικασίες επίλυσης συγκρούσεων και σε πρακτικές που διευκολύνουν την πρόσβαση του κάθε εργαζομένου σε όλους τους τομείς της Υπηρεσίας επί ίσοις όροις.

Αξιολόγηση της Προόδου μας:

•   Ποικιλομορφία και ποσόστωση φύλων η οποία θα προέρχεται από την ανάλυση της ροής δεδομένων των υποψηφίων και τις τάσεις πρόσληψης.
 •   Ποικιλομορφία και ποσόστωση φύλων σύμφωνα με τα δεδομένα των παραιτημένων εργαζομένων.
•   Καταγραφή τάσεων στον τομέα της Ισότητας αναφορικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης (EEO) που σχετίζονται με έναν δίκαιο χώρο εργασίας.
 •   Αξιοποίηση του ευρετηρίου των δεικτών μέτρησης της συμπερίληψης για την αναγνώριση των τάσεων που παρατηρούνται στα στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση ενός ποικιλόμορφου και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος.

3ος ΣΤΟΧΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ

Η ηγεσία μας θα χρησιμοποιήσει αυτήν τη στρατηγική για να διατυπώσει το όραμά της σχετικά με την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα στον χώρο εργασίας, θα θέσει στόχους για συμπεριφορές που θα χαρακτηρίζονται από την αρχή της συμπεριληπτικότητας και θα επικοινωνεί αυτές τις προσδοκίες σε όλα τα στελέχη της Υπηρεσίας. Οι ηγέτες θα οφείλουν να λειτουργούν ως πρότυπα τα οποία θα προωθούν την συμπεριληπτικότητα στο εργασιακό περιβάλλον και θα αναδεικνύουν την θετική επίδραση που ασκεί η αρχή της ετερότητας στην αποστολή μας.
Μέσω νέων ευκαιριών κατάρτισης θα εξοπλίσουμε καλύτερα τους ηγέτες, τους διευθυντές και τους επιβλέποντες προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο την δυναμική όλων των αξιωματικών και θα παράσχουμε καθοδήγηση αναφορικά με το ρόλο τους στην προετοιμασία των αξιωματικών οι οποίοι θα προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα ώστε να επιτελέσουν αποτελεσματικά τους μελλοντικούς ηγετικούς ρόλους για τους οποίους προορίζονται.
Οι DAG και DLS μάς παρείχαν έναν οδοδείκτη για να αυξήσουμε την ετερότητα στις ηγετικές θέσεις και θα συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Θα υποστηρίξουμε επίσης τις προσπάθειές μας μέσω ανάληψης ευθυνών για τις οποίες θα είναι υπόλογη η Ηγεσία, μέσω δημοσιευμένων δεικτών προόδου και μέσω της διαφάνειας στις διαδικασίες και αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση των ταλέντων.

Κεντρικές Δράσεις:
 •   Κατανομή της καθοδήγησης σε όλους τους αξιωματικούς του SIS σχετικά με τις προσδοκίες όσον αφορά στην αποδοτικότητα των αρχών της ποικιλομορφίας και συμπεριληπτικότητας και ένταξη κριτηρίων ετερότητας και συμπεριληπτικότητας σε ασκήσεις αναγνώρισης στο πλαίσιο του SIS.
 •   Καθιέρωση εκπαίδευσης και κατάρτισης όλων των αξιωματικών του SIS σε ζητήματα ετερότητας και συμπεριληπτικότητας και δημιουργία αντίστοιχης βάσης για όλο το φάσμα του εργατικού δυναμικού.
 •   Διασφάλιση ενός κοινού στόχου επίδοσης σχετικά με τις αρχές της ετερότητας συμπεριληπτικότητας ανάμεσα σε όλους τους διευθυντές, τους επόπτες και σε όλο το εργατικό δυναμικό.
 •   Ανάπτυξη μιας Εργαλειοθήκης του Διευθυντή η οποία θα υπογραμμίζει την αποστολή που σχετίζεται με την ετερότητα και συμπεριλητικότητα και θα καθοδηγεί την προώθηση ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος.
    Καθιέρωση ενός προγράμματος παρατήρησης και αξιολόγησης της προόδου με συγκεκριμένα σημεία αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων ενός ευρετηρίου συμπεριληπτικότητας και ενός μηχανισμού εντοπισμού της ετερότητας στις ηγετικές θέσεις.
    Καθιέρωση τακτικής εξέτασης ενός πίνακα ελέγχου και ευρετηρίου για την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα και συζήτηση της προόδου ή των κωλυμάτων που ανακύπτουν και λειτουργούν εις βάρος των καθορισμένων στόχων.
     Εκπόνηση ετήσιων εκθέσεων σχετικών με την ετερότητα και συμπεριληπτικότητα, επισημαίνοντας τις τάσεις, τα επιτεύγματα, τα κωλύματα και τα επόμενα βήματα.

Αξιολόγηση της Προόδου μας:
 ·          Εκπόνηση Κατάρτιση ευρετηρίου σχετικού με την συμπεριληπτικότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει στοιχεία εμπλοκής και ικανοποίησης των εργαζομένων, το επίπεδο εμπιστοσύνης τους στους επιβλέποντες και διευθυντές και τις απόψεις τους σχετικά με την επαγγελματική ανέλιξη και τις φιλοδοξίες τους.


Το κείμενο στα αγγλικά:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.