Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Στον σχεδιασμό απορρόφησης της Ορθοδοξίας από τον Παπισμό και δια της παραχώρησης ναών σε Ορθοδόξους (απόφαση Β΄ Βατικανείου Συνόδου), έρχεται αρωγός τώρα και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας!


 Καλές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας και Πάπα! Ευχαριστίες στον Πάπα  για παραχώρηση Ναών σε Βουλγάρους πιστούς!

Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με Καρδινάλιο Λεονάρντο Σάντρι


sandri-neofytos-1.jpg

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας ζήτησε από τον Καρδινάλιο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς τον Πάπα Φραγκίσκο
Με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο συναντήθηκε ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι, έπαρχος του Βατικανό για τις Ανατολικές Εκκλησίες.
Στην συνάντηση οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, όπως επίσης και στις καλές σχέσεις και την συνεργασία μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικής, ιδιαίτερα μετά την ιστορική συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα.
Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την παροχή Ναών σε Βούλγαρους μετανάστες για εκκλησιασμό.
Επίσης ο κ. Αντώνιος πρόσθεσε ότι οι Βούλγαροι που έφυγαν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής συχνά βρίσκουν δουλειά σε Καθολικούς Ναούς.
Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας ζήτησε από τον Καρδινάλιο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την υποστήριξή του στους Ορθόδοξους Βούλγαρους που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και για την δυνατότητα που δίδεται σε νεαρούς φοιτητές να σπουδάσουν σε Καθολικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Στην συνέχεια ο Καρδινάλιος Σάντρι έθεσε το θέμα των προσφύγων της Μέσης Ανατολής και κάλεσε τους Βούλγαρους να γίνουν πιο ανοιχτοί σε αυτούς, καλοσωρίζοντάς τους στη χώρα με κατανόηση και ανθρωπιά ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Καρδινάλιος Σάντρι έθεσε το θέμα μιας  πιθανής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Βουλγαρία, αλλά το ζήτημα δεν συζητήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.