Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Όσο οι αντι-Οικουμενιστές αποστρέφονται ιδιότροπα (και αμετανόητα) την αγιοπατερική αποτείχιση, οι Οικουμενιστές θα προχωρούν με ...ευθύνη τους!

Ακόμα πιο κοντά στην ολοκληρωτική πανθρησκεία!

Μετά την αναγνώριση κοινού βαπτίσματος Παπικών-Κοπτών και την ένωση Μεθοδιστών & Αγγλικανών έρχεται νέα βόμβα από τους Μεταρρυθμιστές.
Στήριξη από Βαρθολομαίο και Φραγκίσκο

Του Μανώλη Κείου

Εν κρυπτώ και παραβύστω συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το δαιμονικό σχέδιο για την “ενότητα” των Χριστιανών…
Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για το δεύτερο βήμα που οδηγεί από την δήθεν ενότητα αυτή στην οδό της πανθρησκείας. Μετά την αναγνώριση του κοινού βαπτίσματος Παπικών-Κοπτών ήρθε η
ένωση Μεθοδιστών & Αγγλικανών στην Βρετανία και τώρα η λεγόμενη Παγκόσμια θρησκευτική κοινότητα των Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών (The World Communion of Reformed Churches) συμφώνησε να υπογράψει την Κοινή Δήλωση για την Αιτιολόγηση – ένα έγγραφο που αρχικά συμφωνήθηκε από τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Λουθηρανούς το 1999.
Η κοινή δήλωση για το δόγμα της αιτιολόγησης (JDDJ) είναι ένα έγγραφο που δημιουργήθηκε και συμφωνήθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Λουθηρανών το 1999, ως αποτέλεσμα εκτεταμένου οικουμενικού διαλόγου. Δηλώνει ότι οι εκκλησίες μοιράζονται τώρα «μια κοινή κατανόηση της δικαιολόγησής μας από τη χάρη του Θεού μέσω της πίστης στον Χριστό». Για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, αυτό ουσιαστικά επιλύει τη σύγκρουση των 500 ετών σχετικά με τη φύση της αιτιολόγησης, ρίζα της προτεσταντικής μεταρρύθμισης.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μεθοδιστών έχει επίσης εγκρίνει τη δήλωση από τις 18 Ιουλίου 2006. Πριν από λίγες μέρες η επονομαζόμενη Παγκόσμια Κοινωνία Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών, η οποία εκπροσωπεί 80 εκατομμύρια μέλη διαφόρων προτεσταντικών δογμάτων, υιοθέτησε και αυτή την εν λόγω Διακήρυξη
Μάλιστα το γεγονός πως η WCRC έχει πλέον προσθέσει τη φωνή της σε αυτήν των Λουθηρανών και των Ρωμαιοκαθολικών είναι άκρως σοβαρή εξέλιξη αφού το συγκεκριμένο Συμβούλιο αντιπροσωπεύει περίπου 80 εκατομμύρια Χριστιανούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Πρεσβυτεριανών, Μεταρρυθμιστών και πολλών άλλων παρακλαδιών σε περισσότερες από 100 χώρες.

Μάλιστα ανάμεσα στους μάρτυρες της συγκεκριμένης τελετής αναγνώρισης στο Wittenberg, τόπο καταγωγής του Μαρτίνου Λούθηρου, ήταν και Ορθόδοξοι ενώ στην τελετή συμμετείχαν βέβαια Λουθηρανοί και Μεθοδιστές. Σημειωτέον για το σημασία που δίνουν οι απανταχού οικουμενιστικές κεφαλές στην εν λόγω κίνηση είναι πως τόσο ο Πάπας Φραγκίσκος όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλαν μηνύματα υποστήριξης.
Ουσιαστικά στη διακήρυξη που είχαν υπογράψει Ρ/καθολικοί και Λουθηρανοί και συναίνεσαν πλέον και οι Μεταρρθμιστές συμφώνησαν ότι “υπάρχει συναίνεση στις βασικές αλήθειες μεταξύ των Λουθηρανών και των Καθολικών”.
Οι δηλώσεις όμως μετά την εκδήλωση προκαλούν μεγάλη ανησυχία…«Σήμερα δεν υπογράφουμε μόνο μια δήλωση, οικοδομούμε μια εκκλησία μαζί», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Najla Kassab από το Λίβανο, ενώ ο Jerry Pillay, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών χαρακτη΄ρισε την μέρα αυτή “ιστορική”.
Μέσα σε πολύ λίγους μήνες λοιπόν έχουμε το τρίτο βήμα στο δρόμο προς την δήθεν χριστιανικής ενότητα. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε πριν από δύο μήνες κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκίσκου στην Αίγυπτο όταν σε κοινή δήλωση, υπογεγραμμένη από τον ίδιο και τον Κοπτη Πάπα & Πατριάρχη Ταγουάρδο, οι Ρ/Καθολικοί και οι Κόπτες δήλωναν για πρώτη φορά ότι θα αναγνωρίσουν εκατέρωθεν το μυστήριο της βάπτισης του άλλου.

Περιμένουμε το επόμενο βήμα… Γρηγορείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.