Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Στη φάκα της πανθρησκείας! «Ο Μουσουλμάνος Ιησούς παρέχει κοινή βάση για τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ»!



Του Μανώλη Κείου


   Στο ανήθικο και βλάσφημο χωνευτήρι της πολυπόθητης για κάποιους πανθρησκείας ανακατεύονται θεωρίες, δοξασίες και ιδεολογίες με την μία και μόνη πραγματική αλήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!

   Το νέο….φρούτο της πανθρησκείας μιλάει για τον “μουσουλμάνο Ιησού”.
 «Ο Μουσουλμάνος Ιησούς παρέχει κοινή Βάση για τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ» αναφέρει ο Ra’fat Al-Dajani , Παλαιστινιο-Αμερικανός συγγραφέας και σχολιαστής.
   «Η ισλαμική έκδοση της ιστορίας του Ιησού ειδικά, είναι αρκετά παρόμοια με τη χριστιανική έκδοση», δήλωσε ο Al-Dajani και συμπληρώνει: «Ο Ιησούς αναφέρεται ποικιλοτρόπως ως «Πνεύμα από τον Θεό», «όγος του Θεού», «Προφήτης-Αγγελιοφόρος του Θεού» και «Μεσσίας», που θα επιστρέψει στην Ημέρα της Κρίσεως για να καταστρέψει τον Αντίχριστο.
    Στην πραγματικότητα οι μουσουλμανικές και χριστιανικές
εκδοχές απέχουν παρασάγγας όσο κι αν οι υπηρέτες της πανθρησκείας επιχειρούν να τα εξομειώσουν όλα.

   Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν ταυτόχρονα τόσο ο Υιός του Θεού όσο και ο Υιός του ανθρώπου, πλήρως θεϊκή και πλήρως ανθρώπινη φύση.
    Αυτός δεν είναι ο Ιησούς του Κορανίου, το οποίο λέει στο 5:17: «Σίγουρα δεν είναι πιστός όποιος λέει ότι ο Αλλάχ είναι ο Χριστός, ο γιος της Μαρίας.» . Σε περίπτωση που υπάρχει αμφιβολία για το θέμα αυτό, το Κοράνι προσθέτει αυτό στο 9 : 30: «Η κατάρα του Αλλάχ είναι επάνω τους: πώς είναι παραπλανημένοι μακριά από την Αλήθεια!»
    Ομοίως, το Κοράνι απορρίπτει απόλυτα το χριστιανικό ισχυρισμό ότι ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό, λέγοντας στο 4: 157: «Και επειδή εκείνοι έλεγαν: Σκοτώσαμε τον Μεσσία, τον Ιησού, τον γιο της Μαρίας, τον αγγελιοφόρο του Αλλάχ. Δεν τον σκότωσαν ή δεν τον σταύρωσαν, αλλά τους φάνηκε έτσι. Και όσοι διαφωνούν σχετικά με αυτό έχουν αμφιβολία γι ‘αυτό. Δεν έχουν γνώση αυτού, εκτός από την άσκηση εικασίας. Δεν τον σκότωσαν οριστικά».
    Με άλλα λόγια, το Κοράνι υποστηρίζει ότι ο Ιησούς επέζησε της σταύρωσης. Παρόλα αυτά ο Αλ-Νταγιάνι επιμένει:
   «Φυσικά υπάρχουν θεολογικές διαφορές μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών σχετικά με τον Ιησού, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερες ομοιότητες και αυτές οι ομοιότητες πρέπει να τονιστούν για να δείξουν το κοινό έδαφος μεταξύ αυτών των δύο θρησκειών …».
    Όχι, όμως, δεν υπάρχουν σχεδόν ομοιότητες…. Το Κοράνι και η Αγία Γραφή δεν συμφωνούν ούτε καν για τη βασική φύση του Θεού. Οι Χριστιανοί πιστεύουν στον τριαδικό Θεό τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Τριάδα ομούσιος.

   Για τους πιστούς μουσουλμάνους, όπως λέει το Κοράνι στο 4: 171, “ο Αλλάχ είναι μόνο ο Θεός Είναι πολύ μακριά από την υπερβατική μεγαλοσύνη του ότι πρέπει να έχει ένα γιο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.