Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ!


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ:


Θα γινει σοβαρη συζητηση στην μητροπολη μας για τη λεγομενη συνοδο της Κρητης;

 ΤΗ ΔΕΧΕΣΤΕ, ο κ. Θεοκλητος, εσεις κι ολοι οι ιερεις μας ή την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ;


Ψευδοσυνοδος Κρητης ιντ


Σεβαστέ Πατέρα Νικηφόρε,

   ποτέ δε φανταζόμουν, όταν σας γνώριζα πριν 20 χρόνια, ότι θα νιώσω την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας δημόσια και να τοποθετηθώ με σεβασμό μεν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ απέναντι δε, στη λογική της δημοσίευσης της συγκεκριμένης επιστολής σας. Μνημειώδης πράγματι, η εισήγησή σας στο Ιερατικό Συνέδριο της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών κι Εορδαίας, το 1992 βέβαια. Εντούτοις, η επικαιροποίησή της το 2017 από μέρους σας, μόνο χαρά μπορεί να προκαλέσει.
   Όμως σήμερα το ζήτημά μας είναι μόνο ο παπισμός, έτσι αφηρημένα; Η δίωξη των ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΣΙΟΥ γίνεται,επειδή δεν καταλάβαμε ότι είστε αντιπαπικός; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ π. Νικηφόρε, κατανοήστε επιτέλους το πρόβλημα. Το αναφέρω ξανά με λίγες λέξεις.

ΕΠΙΣΗΜΗ (ΔΙΑ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ) ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ (ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ) ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.

  Αυτός δεν είναι ο λόγος που διέκοψαν (σύμφωνα με τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ) οι 3 ΠΑΤΕΡΕΣ, τη μνημόνευση του μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου; Θα γίνει σοβαρή συζήτηση στην μητρόπολή μας για τη λεγόμενη σύνοδο της Κρήτης; ΤΗ ΔΕΧΕΣΤΕ ο κ. Θεόκλητος, εσείς κι όλοι οι ιερείς μας ή την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ;
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ π. Νικηφόρε, όσο αντιπαπικός δείχνετε στην επιστολή σας, τόσο φιλοοικουμενιστής (συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να μην το πω) δείχνετε στις ενέργειές σας (ΔΙΩΞΗ των 3 ΠΑΤΕΡΩΝ από τις μονές τους, ΑΠΟΔΟΧΗ της ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΔΟΧΗ της θέσης του ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).
  Φαντάζομαι ότι ενδεχομένως η θέση όλων σας είναι πολύ δύσκολη. Αντιληφθείτε όμως, ότι συμβαίνει κάτι ανάλογο και με μας τους λαϊκούς. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως πολλές δεκαετίες τώρα, δείχνει να στηρίζει τον Οικουμενισμό και βλέπουμε να συνεχίζει. Αυτό που δε γνωρίζαμε (μέχρι τη σύνοδο της Κρήτης) είναι ότι, την ίδια διάθεση έχει και η Εκκλησία της Ελλάδας. Όσο επιμένετε π. Νικηφόρε, στην παρούσα τακτική σας, να μεταφέρετε συνεχώς τη συζήτηση αλλού και να μη θέλετε να λύσετε το πρόβλημα αγιοπατερικά τόσο φοβάμαι ότι θα μας απομακρύνετε από κοντά σας.

Με ιδιαίτερο σεβασμό
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
(ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ)

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/8/17, 5:02 μ.μ.

    Προφανώς οι πατέρες Νικηφόρος,Αυγουστίνος και οι λοιποί δεν γνωρίζουν πως δεν είμαστε αυτό που λέμε αλλά αυτό που πράττουμε.
    Αφού η πράξη είναι αυτή που μας περιγράφει και μας προσδιορίζει.
    Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ότι και να πουν με το στόμα, οι πράξεις τους μιλάνε πιο δυνατά και σίγουρα, όχι σύμφωνα με τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ!
    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.